Нормално ли е младо семейство да живее при родителите на мъжа?

• 23 827
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
Буйните деца, после стават уравновесени възрастни. Възпитаните и кротките деца крият много спотаена болка в душата си.
Това ме разсмя, благодаря ти!
Какви болки, какво чудо? Виждала съм 3 годишни, които правят родителите си на шантави, защото са толкова разлигавени, че просто е отвратително жалка гледка. Имах едни познати с много лигав син, тогава беше на две може би. Всеки път, когато изтрещяваше, майката му се молеше почти разревана да не прави така. Големи молби, голямо чудо бяха. Не смееха да влязат с него в супермаркет дори от цирковете му. Понякога ми го оставяха за по няколко часа да го гледам. Опита се и мен да прави на луда, ама не му се получи и разбра, че при мен тези номера не минават. Не съм му крещяла, нито съм му посягала никога, но ме слушаше и си влизахме по супермаркетите без проблем. Да, има деца с по-буен темперамент, но това не е оправдание да бъдат оставени на самотек и после " Ми то си е буйно детето". Когато едно дете прави каквото му дойде безнаказано, а родителите просто му се молят да не прави така, нормално да прекалява все повече с идиотщините.

# 601
Моето малко дете е ангелче в детската градина, с баби, гледачки и всякакви други роднини и познати. Само на моята глава се опитва да скача. И наистина децата понякога се лигавят по начин, който трудно може да бъде обуздан на момента. Има деца, които се гледат супер лесно и други, при които всеки ден е борба за нещо. Просто са различни.

Като прочета как някое било мнооооого разлигавено, ама го оставили за няколко часа на човек без деца, както се казва, с пресни сили и то там много слушало и ми става единствено смешно и нищо друго Simple Smile

# 602
  • София
Дори лигавенето има граници. Признавам, хич не оправдавам разлигавени деца, а те си личат. Каквато и да ми е работата или личните възгледи, не съм длъжна да търпя разлигавено дете. Такова дете не е с дефицит на някакви способности, а с дефицит на възпитание. Много добре правя разликата между разлигавено и зле възпитано дете и дете с дефицити. Мен като родител би ме било срам, ако децата ми се държат като отвързани и да се тръшкат и да не зачитат нищо навън. Вкъщи може да се лигавят, но пак се лигавят с някаква мярка. Навън трябва да се държат възпитано.

# 603

Като прочета как някое било мнооооого разлигавено, ама го оставили за няколко часа на човек без деца, както се казва, с пресни сили и то там много слушало и ми става единствено смешно и нищо друго Simple Smile
Това не показва, че аз съм супер оправна с такива деца, показва, че и такива деца могат да слушат, стига да не им се показва, че те командват парада.

# 604
Майка ми е казвала, че като съм била дете, хората са и завиждали колко съм възпитана, самостоятелна и какво дете е отгледала. Аз си знам цената, която аз лично съм платила.
От собствените си деца аз съм доволна, а имам наблюдения и върху чуждите. За мен като родител е най-важно децата да не пият, да не пушат, да не взимат наркотици и да живеят здравословно, както и да не са консуматори и да замърсяват околната среда, защото аз съм еко настроена. Това са моите ценности, в това ги възпитавам. Да спортуват, да се грижат за себе си и да обичат себе си. И да не обръщат внимание на чуждото мнение по нито един въпрос.

# 605
  • София
Не става въпрос за чуждото мнение, а за това, че има правила, които трябва да спазват, колкото и да не им пука за чуждото мнение.  Обичайно лошото поведение на децата върви с оправдание от родителите. Щом едно дете може да се държи прилично на едно място, а на друго не може, значи много добре може да се контролира за възрастта си. Ако никъде не се държи добре, то или има развитийни дефицити, или е невъзпитано.  Но дори децата с дефицити в развитието могат да се приучат и им личи, че се стараят да се държат добре. Тези с дефицити във възпитанието се държат зле, защото смятат, че всичко им е позволено, а обикновено и родителите имат цял репертоар с оправдания.
Децата, които се държат добре е по-вероятно да получат повече от околните възрастни, отколкото децата, които се държат зле и родителите настояват на това, че всичко е ок и просто имат свободолюбиви деца.

# 606
Разбира се. тези деца слушат и родителите си в повечето случаи, представи си Simple Smile Но като се затръшкат в супера, това наистина си се случва и е неприятно. Няма как ежечасно гледане на дете да се сравни с това - погледах го за няколко часа и му показах кой командва Simple Smile Смешно е Simple Smile

Моето малко дете и досега ако реши, се тръшва в магазин като стой та гледай. Изнасяме се по-набързо, защото успокояване няма, ако не й се накупят някакви конкретни боклуци. Реакцията е 5 минути рев и й минава. Хич не ми пука как изглежда на някои моми наоколо, на които децата никога няма да правят така.

# 607
Обикновено по реакцията на родителите личи за какъв случай става дума - кога тръшкането е обичайно поведение и кога инцидент.

# 608
  • София
Децата с дефицити се приучават, родителите им полагат неимоверни  усилия в тази насока, какво остава за тези в норма...

Абдикация от родителство ме възтриса дълбоко, дълбоко.

Обикновено по реакцията на родителите личи за какъв случай става дума - кога тръшкането е обичайно поведение и кога инцидент.
А, баш.

И да излезем от градинската възраст, говорим за зрели индивиди.
И ми става ясно, защо се пълни форума от незрели възрастни.

# 609
Моите деца поне са толкова различни едно от друго, че виждам как с всяко трябва различен подход. А аз съм един и същи човек... интересно е Simple Smile

# 610
Ама какво означава - не може да се сравни няколкочасово гледане с пресни сили, с това на родител? Да, родителят може да е изморен и с втора ръка сили, но ако детето ми има повече респект към моя приятелка, отколкото към мен, явно нещо във възпитателните ми методи много куца.
Ревящи и тръшкащи се в магазин деца, по мои наблюдения вървят в комплект с плахи родители, на които им е много страшно, да не би да обидят детето, ако не му купят необходимото или недай си Боже му повишат тон. Веднага се вижда, кой командва парада.

# 611
От 4-те ми деца 2 са се тръшкали в магазин, а другите 2 никога не са го правили. Ако бях имала само 2 деца и аз значи бих гледала високомерно и бих се чудила тия там защо се тръшкат Simple Smile И не, повишаване на тон и подобни рестрикции само влошават понякога нещата. Родителят изглежда изпаднал в истерия, дори и спокойния повишен тон си е заплашителен.

Моето при некупуване на дадената заврънгачка ще реве 5 минути, каквото и да се направи. Пробвали сме различни подходи Simple Smile Не е малка, схватлива и умна е, обаче ината й е по-голям от нея. И д,а не й купуваме боклуците, които не искаме и всеки път все още това е трагедия. След време този период ще мине.

# 612
  • пустинята Гоби
Моите деца се тръшката доволно, пък аз съм доста непасивен родител, да не използвам друга дума. Този период и при двамата беше кратък и отмина, което означава, че все нещо съм направила по въпроса. Наблюденията върху чуждите отрочета обикновено са много повърхностни, освен ако не иде реч за много близко семейство. Добре е всяка жаба да си гледа гьола.

# 613
  • София
Вие разлика от тръшкане на 3 годишно до липса на социални умения и мисъл в 20 годишно разлика правите ли?

# 614
Хаха, ясно Simple Smile затапването с голямата бройка деца, веднага оправи нещата и написаното придоби по- голяма тежест.
Мими Роуз, че аз си пиша във форума, дет се вика общ гьол и коментираме обща тема, ти в чий гьол точно ме пращаш да гледам?

Общи условия

Активация на акаунт