Избор на прахосмукачка - 5

• 54 419
  • 730
  •   2
Отговори
# 195
  • Бургас
И да добавя, че не всичко което продавач-консултантите го наричат хепа е хепа филтър. Бях свидетел как една консултантка в голяма верига много убедително настояваше пред клиента, че "тази прахосмукачка има цели три хепа филтъра", и тук припаднах от смях и избягах.
Хепа филтъра стои на изхода на прахосмукачката.

# 196
  • Пловдив
Някога имах Зелмер, сега същата се казва Бош.
Тежка е и шумна, и категорично не е уред за ежедневна употреба.
Задължително всичко се мие веднага след употреба. Необходимо е всчико да е напълно сухо преди употреба.
Моята взе да намирисва в определен момент, но аз я ползвах ежедневно.
Вече такова тромаво и изискващо подръжка нещо не бих си причинила.

# 197
Аз използвам прахосмукачка Бош от около година.Всеки ден се ползва имайки предвид, че помагам с почистете на няколко семейства.Лека е и не ми е проблем да я пренасям по адреси.Супер лесно се почиства ,включително филтрите.Доволна съм и не беше скъпа.

# 198
  • София
Търсих по-напред в темата мнение и сега да се похваля. Закупихме  Керхер FC 5 - едновременно мие като моп и всмуква отпадъците. Мие превъзходно, не оставя петна, всичко блести. Този ефект търсех. С кабел е . Има резервоар за чиста и мръсна вода, слага се и малко препарат за под. С нея чистя ламинат. Обаче е тежичка, движиш я напред-назад с привичното за тази дейност движение, отдолу са 2 въртящи се ролки моп. Поизпотявам се докато почистя хола - 27 кв.м. Доволна съм.

# 199
Търсих по-напред в темата мнение и сега да се похваля. Закупихме  Керхер FC 5 - едновременно мие като моп и всмуква отпадъците. Мие превъзходно, не оставя петна, всичко блести. Този ефект търсех. С кабел е . Има резервоар за чиста и мръсна вода, слага се и малко препарат за под. С нея чистя ламинат. Обаче е тежичка, движиш я напред-назад с привичното за тази дейност движение, отдолу са 2 въртящи се ролки моп. Поизпотявам се докато почистя хола - 27 кв.м. Доволна съм.
Достатъчно силно ли смуче като за правостояща прахосмукачка?
Добре ли изсушава след себе си или оставя мокри следи?
Има ли консумативи, които допълнително се заплащат?
Благодаря Simple Smile

# 200
  • София
Смуче добре. Не изсушава, има мокри следи, но съхнат много бързо. Закупихме препарат за под на Керхер - 10,50 лв. Не трябва да засмуква кабарчета, пирончета, части от играчки, счупено стъкло.

# 201
Смуче добре. Не изсушава, има мокри следи, но съхнат много бързо. Закупихме препарат за под на Керхер - 10,50 лв. Не трябва да засмуква кабарчета, пирончета, части от играчки, счупено стъкло.
Всъщност каква е идеята, първо засмуква като обикновена прахосмукачка и непосредствено след това пуска пара и тези накрайници, тип четка попиват?
Те перат ли се?

# 202
Идеята е навлажнен валяк се върти и мие пода. Валяка се навлажнява с чиста вода от единия резервоар, а смученето събира замърсеното в друг. Няма пара.

# 203
  • София
The Third е обяснил много добре. Валяците се свалят много лесно и ние ги измихме на чешмата с хладка вода и ги оставихме да съхнат. Задължително трябва да са сухи като се поставят на прахосмукачката, докато стои в станцията, иначе се образува влага, конденз, корозия и става лошо. Предупредиха ни в магазина.

# 204

Момичета, а може ли да се използва като обикновена прахосмукачка или е комбинирани, както обяснихте.
Много ме притеснява смукателната сила. След като се опарих с правостояща прахосмукачка :/
Интересува ме може ли да изсмуче трохи, боклуци с размера и тежестта на семка примерно.
Възможно ли е почистване на килими с нея?
Извинете за многото въпроси, но като се знам като идем в магазина няма да се сетя и половината Simple Smile

# 205
Това не е за килими. За твърди настилки е и е по-скоро за миене отколкото за прахосмучене.

# 206
Здравейте, Мами и Дами!

Скоро имам празник и съм поръчала на мм да ми вземе нова прахосмукачка. Въпросът обаче е - каква ?

Гледам, че има някакви с вода в тях, но нямам представа как работят и колко струват. От друга страна в нас се чисти предимно прах/косми от животните, после се пуска моп.

Не ми трябва да е нещо свръх универсално, но и да не е най-евтиното, което може да се намери. Все пак мм плаща.

Всякакви препоръки биха били полезни, благодаря ви!

# 207
Здравейте. Харесала съм си тази прахосмукачка. Какво ще ми кажете за нея?

# 208
Какво ще кажете за тази прахосмукачка, виждам, че е с по-малък контейнер:

# 209
Не съм наясно, но контейтерът не ми се струва никак малък. Да не забравяме, че праха влиза вътре компресирано.

Общи условия

Активация на акаунт