Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво мисли учителят по български език и майка на третокласник за образователната система в България?
Какви са мненията на участниците във форума относно изучаването на класически произведения в училище?
Какви са предложените подходи за подобряване на образователната система?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво мисли учителят по български език и майка на третокласник за образователната система в България?
-
Какви са мненията на участниците във форума относно изучаването на класически произведения в училище?
-
Какви са предложените подходи за подобряване на образователната система?
-
За кои учебни периоди се отнася дискусията?
-
Какви са мненията за изучаването на математика и тригонометрия след седми клас?
и Dincho включих се пак, за да ти кажа че не съм искал да обиждам никого със сравнението с БАН. Но съгласи се, че е обидно да си минал през целият мор на българската образователна система, да си учил почти денонощно, да имаш знания, капацитет, да станеш " учен" и да отидеш да работиш в БАН например и накрая хоп- минимална работна заплата. Ами обидно е, обидно е за труда на тези хора, обидно е за образователната система. И какво като си учил толкова... Значи зная, че сега ще ме залеете с коментари как не всички са така, как се реализирали в чужбина и т.н. Ами хубаво ама с едно 50% от завършващите се случва точно това: много зор, за нищо. А тези дето са се реализирали в чужбина се реализират наравно с хората, от съответната държава в чужбина, които пък не са учили толкова много. Така че съветът ми към хората, които имат нещо общо със съставянето на учебни програми и т.н. моля, оставете на децата малко свободно време, малко време за творчество, те хиперамбициозните родители сами ще им го отнемат като ги запишат по курсове, но поне останалите ще могат малко " да дишат" и да завършат все пак с едно удовлетворение училище и с добри спомени. Ами това е банда, който разбрал, разбрал.