Агресивни деца, как да постъпя вече...

• 6 834
  • 66
  •   1
Отговори
# 30
Темата е парзалка нали?
Деца на 5 -определени като агресори! Дете което е бито, но ходи при децата които го бият?
Майка която не реагира на боя?

Имам подозрение, че някой съчинява част от нещата!

# 31
  • София
И аз така си помислих в първия момент и нямах никакво намерение да отговарям, но после реших, че е може и да не е, защото е със стара регистрация, а дори тази да е пързалка, е добре да има полезна информация като начин на реакция от страна на родител. Такива случаи не са един и два, включително на родители, които се чувстват напълно безпомощни и наистина са буквално в положението да гледат отстрани как бият и тормозят децата им.

# 32
  • София
Аз лично хич не съм безпомощна. Гоних тоя големия през половината училищен двор, ама той избяга и се скри. А аз само исках да го питам нещо...

# 33
Аз бих говорила с бащите на тези деца.Ако няма реакция,правя запис с телефона,показвам им го и отивам в детска педагогическа стая,ако има такава,или поне ги заплашвам.
Записвам детето на спорт и други занимания и прекратявам всякакъв контакт.
Ако продължават или тормоза се пренесе в училище,намерете някой по-якичък батко,да ги сплаши,само вербално разбира се.

# 34
Относно бъдещото училище - срещнете се с директора на училището и обяснете ситуацията. Кажете, че не желаете детето ви да е в един клас с въпросните деца и вярвам, че ще се съобразят с вас.

# 35
Много ми е странно като прочета-премести се,махни се... Представете си,че жената няма финансова възможност да се премести в друг град или село. Живее с родителите си,а после сама с детето,наем,сметки,работа... Не че е невъзможно,но е трудна работа.
Според мен най-адекватно е да пробвате първо да говорите с родителите и ако не се трогнат,тогава официални сигнали. Така обаче може да стане и по-лошо,имайте едно на ум. Че по малките населени места си е кофти.
Имах и аз случка. Майката на детето много държеше да излизаме заедно,да си “играят” с моето,обаче другото доста често посягаше и удряше моето. Веднъж я бутна в гръб,на асфалта,падна по очи и си ожули цялото лице. И това,защото тя щяла да го победи в тичането,та човека решил по този начин да действа. Прекратих контактите,сега се виждаме рядко и не си играят. Идеално ми е.

# 36
  • София
Ама защо трябва да се мести? Нашето каре в квартала е малко също. Ония седят баш пред супермаркета, който ползвам ежедневно. Подминавам и това е!

# 37
Темата е съвсем реална.  Не пускам пързалки, не виждам смисъл.
Взела съм решение,че при тях няма да го пусна вече. По-добре е да играе сам. Както вече писах живея в много малък град, тип село. Децата ще порастнат,ще станат самостоятелни и ме притеснява факта, че ако те го "мразят" и отхвърлят, мачкат за в бъдеще ще му се отрази доста зле. Компанийка на улицата, която тормози сина ми.
Писах вече за обратната връзка на родителите каква е.
За в града спорта е борба и футбол само за момчета. Въпросните две непрекъснато се хвалят, как ще ги запишат на борба. Баща ми много иска да го запише, но детето е кротко и не иска. Ще уважа желанието му за футбол.
Идната седмица ще го запиша на кръжок да оплътним 2 дена от седмицата,а и самия той много иска.
Страхувам се да не остане вълк единак,да се затвори в себе си заради тези гамени.

# 38
Пак да кажа - това, че сте съседи, не означава, че детето трябва да играе задължително с тях или да остане само. Търсите му друга среда, други деца. На вашата улица са тези 3-4 деца, през две улици растат и играят други деца. Може да се сближи с 1-2 деца от спорта или от извънкласните занимания. Но това означава, че и вие ще трябва да се постараете да се впишете в групата на другите родители - това забелязвам, че е нещо особено нежелано от много майки, понеже нали сега всички сме уникални наборсучени снежинки и никой не е достоен за нашата персона. Но на тази възраст още са зависими от това родителите да ги пуснат да си играят помежду си, още родителите са тези, които решават с кого, колко и къде, така че според мен усилието си заслужава.

# 39
Рокстар,имаше такива предложения-изнеси се,премести се.. За мен е абсурдно. Бягството не е решение.
Моето дете също повечето време играе самО. Не е единак,не е затворена. По-добре сама,отколкото с гаменчета. И площадките избягвам,умишлено. Добре си ни е. Вкъщи си има пясъчник,пързалка,люлка,къщичка. Излизаме с тротинетката,с колело,пеша се разхождаме. Има начини да се разнообразява.
За ДГ и училище според мен е рано да се притесняваш. Там са много деца и може изобщо да не му обръщат внимание. А и госпожите едва ли ще толерират подобно поведение,ако са си на мястото. Дано се наредят нещата.

# 40
  • София
Не може да се бяга, а да се пребори. Винаги ще има деца и хора като описаните в случката. Къде ще бяга следващия път, на Луната ли? Забелязвам, че хората се страхуват или срамуват да подават сигнали, а се опитват да се оправят самостоятелно. Защото натрапниците и агресивните били съседи, били колеги, били познати, били от същото училище, от същия град... А накрая става така, че тези, същите агресивни, хич не се замислят, а веднага започват да се жалват където решат дори само мъничко да се почувстват обекти на агресия, игнориране и какво ли не. И парадоксално за нас, но успяват да потропат на всички възможни врати и често постигат своето. Пък нека са прости!

# 41
И аз съм ЗА да се подаде сигнал.
Нека авторката да не се страхува, това е начинът. Поне да се замислят малко родителите на въпросните деца като ги поразпитат социалните.

# 42
Страхувам се да не остане вълк единак,да се затвори в себе си заради тези гамени.

Знаех си, че това ти е страха. Недей бе човек, по-добре си имай добро дете. Да си вълк единак не е проблем в днешно време. С тия гамени до къде? До 10-12 клас, после всеки ще си хване пътя, въпросът е твоето да си има път, а не да върви по пътя на другите. Да си сам, не те прави загубеняк.

# 43
При тези близки съседско-роднински отношения жалбите само ще предизвикат още по-негативни реакции и враждебност. По-добре ако може детето да тръгне на училище (когато ) в друго населено място/град и да не се събира засега с тези... И моят племенник (който е едно дете) по липса на други деца в селото където живее брат, ми се принуждаваше да общува с единствените възможни комшийчета, но нещата не се получаваха. В крайна сметка се сприятели с много деца от града където ходеше на училище, и не се занимаваше повече с другите.

# 44
  • София
Отношенията и сега са лоши и враждебни - детето го бият и го обиждат и родителите са ок с това. Никой не обича да го викат по институциите, така че е много вероятно да се стреснат. Повечето агресори са такива, защото смятат, че няма кой да ги спре. И наистина няма кой да ги спре, докато жертвите си трайкат.

Общи условия

Активация на акаунт