До ОКТОМВРИ време не остана, сладко бебенце ще гушка мама! - Тема 15

• 46 939
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
Аз също съм на Клексан 0.4 и също ще съм планирано секцио, като една от причините е точно тази. Ще бия последната инжекция в деня преди секциото, доколкото знам те ще ми бият следващата инжекция в същия ден някакви часове след операцията. И после още 2 седмици след изписването.
При нормално раждане доколкото знам затова съветват да се бие сутрин, защото обикновено ражданията започват вечер и вече ще е минало достатъчно време. Мисля че 12 часа ако са минали е ок, особено ако е профилактична доза. По-опасен е аспирина, защото той няма антидот, затова и се спира седмици преди раждането.

# 211
Момичета, аз съм с 36 г.с., а бебчето отговаря на 38г.с., това означава ли, че може да се ражда въпреки, че имам един месец до термин?

Това, че бебето е по-едро не винаги значи, че е узряло. Зрелостта си зависи от седмицата според термина, а мерките на ехографа са според измерванията.
Съншайн, предизвиканото раждане вероятно ще е по-трудно от тругнал естествено процес, но трябва добре да прецениш рисковете и на двата варианта. Щом лекарят е преценил, според мен е добре да го послушаш.
За самозаигравките, аз лично бих го избъзикала, че не ме е поканил, но това са нашите отношения Simple Smile, но щом имат нужди хората - това е по-добрия вариант от да търси къде да ги задоволи. А ние, че сме много чувствителни сега е неоспоримо и определено имаме нужда от "захранване" на самочуствието, а това вероятно е подействало точно в обратната посока.

# 212
Аз направо не разбирам как има доктори , които не разбраха, че тези инжекции са с действие 24 часа и продължават да говорят глупости как за по-сигурно трябва да се спрат две седмици преди раждане, два дена или какво и да е различно от 24 часа🤯🤯🤯
Дори да са минали само 12 е ОК, а много примери има как се е наложило спешно секцио или раждане и на по-малък интервал.
И аз ще съм секцио или предизвикано раждане заради тях, но ако преди това тръгне такова, че имам яки контракции, пак се надявам да оживея, нищо че си бия Клексан 😄

# 213
  • София
И аз днес си взех документите за хоспитализация. И ар като ми пожела успех леко раждане да се обадя после, еми подкосиха ми се краката все едно ще е утре. Утре съм и в П.България да видим и там. Д-р Вецев ще е на разпит имам толкова въпроси. Браво бубамара за тоновете така да са добри. Днес доста работи свърших и в А1един час да взема смарт часовник на малката. Изобщо към 20:00чак полегнах. Кипя от енергия,но крака беше минал пак почна от жегите да ме боли.
Утре ли си при Вецев?
От колко часа?
късно от 17:00
Какво стана на прегледа, предполагам е минал...
Всичко наред ли е?
Аз сега тръгвам натам и се моля всичко да е наред!

# 214
  • София/Севлиево
Голди, всичко ще е наред.Вчера си бих Фракси и след 4 часа бях в приета в болницата.Тук го продължавам до деня преди секциото.

# 215
  • омъжена
Момичета много се радвам Мина прегледа вече не е вита пъпната връв така че, да знаете и в последния момент се случват чудеса който се притеснява дали ще се обърне, моя сладур беше в 35 напречно в 36-37. Надолу готов,а сега е пак с главата надолу но леко по диагонал чуди се др Вецев. И каза,че и да иска да излезе не може в това положение. В 38г.с 4дена напред върви. И другата седмица се разбрахме точно в колко  часа да отида в болницата, ще е първата ни среща с моето голямо момченце 💙🙏🙂🥰😍💜

Последна редакция: ср, 22 сеп 2021, 04:43 от sunshine1992

# 216
Дргото което е че от регистрартурата ми обясниха, че при избор на екип и допълнително здрявно осигуряване няма как да отида да раждам нормално по спешност-с разкритие 5-6см или с изтекли води, защото отогава няма как този избор на екип да е актуален, съответно и да ми се изплати обещението от доп.осигуряване.

Това ми звучи крайно нелогично. Какво означава, че екипът няма да е актуален? Ти някаква декларация с имената на избраните лекари ли трябва да представиш пред застрахователя, а може би и във фактурата ще са вписани имената на лекарите, които са те поели. Аз съм с ДЗО към Дженерали и също ми се е налагало да споря с компетентни по всякакви теми акушерка и мед. сестри, защото са отказвали да ми дадат амбулаторен лист. Нямало да ми трябва, за да си възстановя парите... Ако имаш някакви въпроси най-добре се свържи с координатор на дружеството. Аз така мисля да направя, защото също имам въпроси по оформянето на фактурата.
А! И друго, което се сетих. Когато правиш избор на екип това не означава ли, че лекарят когото си избрала трябва да дойде в отделението даже и да не е на смяна, за да си свърши работата, за което ти ще си платиш? Аз поне с такова впечатление съм останала

# 217
Дргото което е че от регистрартурата ми обясниха, че при избор на екип и допълнително здрявно осигуряване няма как да отида да раждам нормално по спешност-с разкритие 5-6см или с изтекли води, защото отогава няма как този избор на екип да е актуален, съответно и да ми се изплати обещението от доп.осигуряване.

Това ми звучи крайно нелогично. Какво означава, че екипът няма да е актуален? Ти някаква декларация с имената на избраните лекари ли трябва да представиш пред застрахователя, а може би и във фактурата ще са вписани имената на лекарите, които са те поели. Аз съм с ДЗО към Дженерали и също ми се е налагало да споря с компетентни по всякакви теми акушерка и мед. сестри, защото са отказвали да ми дадат амбулаторен лист. Нямало да ми трябва, за да си възстановя парите... Ако имаш някакви въпроси най-добре се свържи с координатор на дружеството. Аз така мисля да направя, защото също имам въпроси по оформянето на фактурата.
А! И друго, което се сетих. Когато правиш избор на екип това не означава ли, че лекарят когото си избрала трябва да дойде в отделението даже и да не е на смяна, за да си свърши работата, за което ти ще си платиш? Аз поне с такова впечатление съм останала

Да, това сигурно ми го повтори 10пъти, че той ще присъства на раждането дори и да не е там, аз и за това съм го избрала.

Друг е въпроса че въпросните застрахователи винаги се правят на много интересни , когато се обаждам да питам най-разни въпросни относно възстановяването на разходи..

Винаги търсят запетайка за която да се хванат, за да ни възстановят сумата..и намират доста често членове и точки на който не отговаряш, и сумата си заплаща в 50%..

# 218
  • au bout du monde
И на мен ми е странно това със застрахователните, как няма да ти платят ако е нормално раждане. Струва ми се пълна глупост. Обади се питай.

Ето пак по темата за спането.

# 219
  • омъжена
Момичета да ви питам след като Аг ми е дала обмената карта може ли да ми даде направление за тестване за упойките,защото в болницата нямало да ме тестват след като съм била с пълна упойка предния път,само за друго тестват. На мен ми е притеснено всяка бременност е различна и понякога се проявяват непредвидени алергии.

# 220
Здравейте! Момичета от София, как намерихте педиатри за бебетата си? Simple Smile

Намерих си педиатър като първо проучих къде ми е най-близката поликлиника до дома - оказа се съвсем наблизо, а след това попрочетох в бг-мама за добрите педиатри там - вие може да погледнете и в superdoc, както и да поразпитате майките в квартала. Набелязах си 2-3 педиатъра и минах да се запозная с тях - поговорихме си по темите, които ме вълнуваха лично мен - кърмене, антибиотици, по-леки лекарства или хомеопатия, мога ли да звъня в извънработно време, разбира се на по малките часове на деня и така си избрах моята педиатърка. Мисля, че се нацелихме чудесно и двете и с времето се и сближихме.
Педиатърът е важен, затова отделете си време да си намерите вашият педиатър, особено при първо дете, въпросите и притесненията са много!
Успех Simple Smile

# 221
sunshine, за направление предполагам, че може да ти даде и тя и личната, но аз скоро тествах сина ми, защото му се налагане една интервенция при ортодонт и без направление. В болницата, в която бяхме цената беше на вид упойка и не беше нещо страшно. Платих нещо до 30 лв. за 7 вида упойки. Та ако си решила, че ти трябва и така ще ти е по-спокойно, направи си теста и толкова.

# 222
Има ли дами , които ще са в Надежда?
Аз сигурно ще съм в Надежда, ама съм 4-5 седмици след теб.

Това за фонда и на мен ми е много съмнително. То те работят само с документи, ако си платила избор на екип значи подлежиш на избор на екип и фонда, ако го заплаща трябва да го осребри.

Последна редакция: ср, 22 сеп 2021, 08:52 от Одри ♡

# 223
Добро утро, момичета. Мен ме оставиха в болница след тонове, защото се отчетоха контракции, които аз не усещам. Пък не е ли нормално вече да ми се втвърдява корема?

# 224
  • София
Добро утро, момичета. Мен ме оставиха в болница след тонове, защото се отчетоха контракции, които аз не усещам. Пък не е ли нормално вече да ми се втвърдява корема?
И моят преглед мин снощи и всичко е наред, но 4 контракций за няма и 20 мин, без болки доктора нищо не каза за тях
На 29 пак съм на тонове
Корема ми става на топка и на камък

Общи условия

Активация на акаунт