Къща около София - 3

• 67 881
  • 619
  •   1
Отговори
# 405
  • Out of the Mix
Тук в сайта не вярвам някой да си продава къщата.
Продължаваш да следиш всички Фейсбук групи "от собственик", някой друг сайт. Пускаш коментари тук-там и оставяш телефон, който трябва ще се свърже с теб.
В момента с цените, за този бюджет няма да вземете кой знае какво. Още поне половината ще са нужни за "реновиране".

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 10:59 от Revoker

# 406
Е, не обезкуражавайте така, по принцип не само за 200 - 250 хил. евро, но понякога и между 130 - 200 хил. евро може да се намери прилична къща в Божурище, Костинброд, а също и в Перник, разбира се въпрос е и на късмет. Сега, ако някой като цяло не му харесва да живее в къща и свързаните с това по - високи разходи за поддръжка, е друг въпрос.

# 407
  • София
Поддръжката в 400 кв къща ми е колкото в двустаен в столичен квартал, не знам защо плашите хората.

# 408
Поддръжката в 400 кв къща ми е колкото в двустаен в столичен квартал, не знам защо плашите хората.

С термопомпа или на газ сте

# 409
  • София
С пелетно котле и слънчеви колектори.

# 410
Здравейте, а какво мислите за с.Априлово? Какви са недостатъците там спрям с. Белопопци и Горна Малина. Ясно е, че Негушево и Байлови са доста по-китни села, но там почти нищо не се продава като парцели.

maq-mi, аз да кажа за Саранци, понеже е в моята община - Горна Малина. Официално селото е с около 300 жители, но в действителност са доста повече. Има магазини, ресторанти, кафенета - доста развити поради преминаващият трафик оттам. Ромско население няма. В общинският център има медицински център и аптека, а в Доганово - голяма болница. Ако сте харесали района, разгледайте и другите села наоколо. Препоръчвам Негушево, Байлово, Белопопци и Горна Малина разбира се.

Мусачево - хубаво село си е, равно, много близо до София. В началото и ние гледахме за парцел там, но не намерихме нищо по джоба ни. Сега изобщо не съжаляваме, защото в планината ни харесва много повече.

# 411
  • София
Nayden, не мога да кажа, че има недостатъци. Второто по големина село, има филиал на ДГ, училище, мед.център, магазини. Има голям процент роми и вероятно на всички им се струва, че са много, включително и на нас. Спрямо общият брой жители може да не са повече, отколкото при нас, но усещането е такова. Ами не ни "грабна", нали знаете, че всеки такъв избор е премерване на предимства и недостатъци, разум и емоции.
Със сигурност не са проблемни ромите, освен с някоя музика до 22.30 п, след това при сигнали ги глобяват. Със сигурност всички работят, независимо тук или в чужбина.
Села без роми в общината са Байлово, Долна Малина, Саранци, Осоица, Негушево, Чеканчево.

Много зависи и какви са потребностите ви, на каква възраст сте, имате ли малки деца или в училищна възраст и т.н.
Ние бяхме гледали няколко парцела в Елешница, където също ни хареса. Недостатък - всички бяха във вилната зона и с доста денивелация. Всички съседни къщи бяха поне на три тераси. Освен това се чува тътен от магистралата.
Заради криви и стръмни терени се отказахме от две места и в Байлово, въпреки че селцето е разкошно! Просто 550 м2 на баир не беше това, което на нас ни харесва, но това не пречи на хората да си живеят там. Но аз исках по-голям парцел, градина - цветна и зеленчукова. Това търсихме, такова купихме. Средно училище и ДГ не ни интересуваха. Градски транспорт до София няма, но има маршрутки, осем на брой за деня - не са много, но са достатъчни, ако се наложи.

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 08:55 от sofyia

# 412
И аз за попитам парцел, с къща, за която се плащан данък, има я като "петно" в скицата, но реално не е законна, тъй като липсват документи, чертежи, иначе земята е в регулация, всичко е коректно. Къщата е негодна за живеене, но съществува. Има ли вариант да се бутна и да отпадне проблем във връзка с отношения, наследници на сградата или казано по-ясно, има сграда, има проблем, няма сграда няма проблем. Заличаване и всъщност само земята да е обект на сделката, без съпътстващата проблемна сграда.

# 413
И аз за попитам парцел, с къща, за която се плащан данък, има я като "петно" в скицата, но реално не е законна, тъй като липсват документи, чертежи, иначе земята е в регулация, всичко е коректно. Къщата е негодна за живеене, но съществува. Има ли вариант да се бутна и да отпадне проблем във връзка с отношения, наследници на сградата или казано по-ясно, има сграда, има проблем, няма сграда няма проблем. Заличаване и всъщност само земята да е обект на сделката, без съпътстващата проблемна сграда.

Подавате молба в общината, в която се дължи данък и такса смет, и те идват да удостоверят липсата на къщата.

# 414
  • Бургас
За къща, готова или парцел за да се строи, защо не погледнете и с.Войнеговци.?

Има градски транспортa, а и въздуха там е много добър.

# 415
Съгласен съм, но цените са брутално високи

За къща, готова или парцел за да се строи, защо не погледнете и с.Войнеговци.?

Има градски транспортa, а и въздуха там е много добър.

Sofiya, благодаря ви много за информацията! Училище и ДГ не са ни приоритет, тъй като по-скоро търсим място за вила и дълги уикенди, а не са постоянно живеене, поне на този етап.

Осоица, Негушево и Байлово наистина са много хубави селца, но почти няма предлагане. Априлово сякаш е малко по-нависоко от Долна Малина, доста си приличат като селца.

# 416
  • София
И в Долна Малина почти нищо не се предлага, поне ние не намерихме. Малко, но много хубаво селце, много интелигентен и напорист млад кмет, който жителите избират за втори път. И няма роми. Но е по-ниско, в полето.

# 417
Какво ви е мнението за вилна зона Ярема?

# 418
  • Out of the Mix
Есктра е, имахме вила там, нагоре от чешмата, четвъртата къща вдясно срещу високия бор, както и доста познати, приятели.
За вила за уикенда е от хубавите места около София. Не знам доколко има за продажби, обаче, строежите си въврвят иначе. Има какво да се желае откъм асфалтиране на улиците и алеите.
Често си ходя в района на разходка, нищо че продадохме парцела.
Има бездомни кучета сноват, някое друго чакалче от време на време.

# 419
Има автобус 69 на столичен градски транспорт, който прави връзка с метрото на сп. Г.М.Димитров. Зимата си е доста усойно и студено. Няма магазин, аптека, училище и д.градина. Само вили и две кръчми.

Общи условия

Активация на акаунт