Американски колеж - двадесет и четвърта тема

• 52 041
  • 776
  •   1
Отговори
# 105
А щом студеното идва от отворени прозорци, защо децата просто не ги затворят и не кажат на съответния учител, че им е студено?

И аз се чудех има ли карантинирани и мислех, че няма.

# 106
  • софия
Защото учителите не са съгласни. Не е като да не са питали.
Нямам нищо против да се проветрява, но не и да седи отворен прозорец през цялото време на часа.

Цяла сутрин се опитвам да се свържа с Деканата. ЗЕро. И на мейла нямам потвърждение. Тегава история.

# 107
Много неприятно. При нас засега няма такъв проблем. Бях чела, че проветряване с течение на всеки 30мин е по-ефективно от кипнати прозорци.

Да ви питам извинителната бележка на кого се носи?

# 108
  • софия
Носи се в офиса на декана

# 109
Не е Ок това с прозорците. От проветряване до положение, в което децата да се разбиляват има разлика.
Моята е сменила 3 училища преди това к никога не се е оплаквала от студ.
По-скоро обратното. Години наред ходеше с къс ръкав през цялата учебна година.

# 110
  • софия
Аз мисля, че е напъно нормално родител да се обади и да информира за прозорците и студа в сградата. Питайте децата в кои кабинети е така, или пък навсякъде, за да сте подготвени за разговора. Може и мейл да напишете.

# 111
Не е Ок това с прозорците. От проветряване до положение, в което децата да се разбиляват има разлика.
Моята е сменила 3 училища преди това к никога не се е оплаквала от студ.
По-скоро обратното. Години наред ходеше с къс ръкав през цялата учебна година.
"Години наред" е доста различно от последната година Thinking
Скрит текст:
Моята девойка в друго училище в по-малка възраст ми се жалваше, че се налага качултата да си вдига, че не просто е отворен прозорец, а най-отпред и най-отзад на редицата прозорци да става течение...
Но бившия ми колежанин ми се е оплаквал от студа в преходните сезони, преди да пуснат и след като спрат парното. Винаги са отваряли прозорците през цялото междучасие и то си изстиват стаите...

# 112
Мда, не знам защо не ни информират тази година за болните и карантинираните. По информация от моя заплес 9/2, 9/4 и 9/5 са карантинирани.

# 113
Ами освен да кажа браво на АК, както и на други училища, които не заливат родители с мейли с информация за болни и карантинирани деца/класове.
Чудя се с какво би била полезна тази информация и не мога да се сетя. Simple Smile

# 114
  • Learn to fly. Fly away.
Здравейте,
10/2 бяха под карантина до вчера. И моята дъщеря днес се оплака, че е ужасно студено в цялото училище, освен в новата сграда. За сега е здрава, но докога?

# 115
Мда, не знам защо не ни информират тази година за болните и карантинираните. По информация от моя заплес 9/2, 9/4 и 9/5 са карантинирани.

9/2 не са карантинирани

# 116
А някой може ли да ми обясни защо не могат да излизат извън кампуса, когато има голяма дупка между часовете и клубовете?
Има деца, които живеят на 5мин и вместо да се приберат, висят по 3 часа с маски в сградите.

# 117
  • софия
Могат, но трябва да минат през офиса на декана за да известят за това напускане на кампуса.
Ще свикнат с новия ред, просто е различно от досега приетото в бг училищата. Не се наежвай предварително, като помислиш и ще видиш, че не е лошо това.

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 22:45 от Амели

# 118
  • София
Дъждец, предполагам от съображения за сигурност. Родителите знаят, че детето им по програма е например до 15.35 часа на училище. Ако нещо му се случи в този интервал от време и то е извън територията на колежа, кой ще носи отговорност?

# 119
Ами освен да кажа браво на АК, както и на други училища, които не заливат родители с мейли с информация за болни и карантинирани деца/класове.
Чудя се с какво би била полезна тази информация и не мога да се сетя. Simple Smile

О не ме разбирай погрешно, не казвам, че ще е полезно или не, просто отбелязах, че миналата година ни информираха, а тази не.

Общи условия

Активация на акаунт