Американски колеж - двадесет и четвърта тема

• 52 100
  • 776
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Може да не съм писала 100 години, но сега наваквсвам с нова история:
Нашия клас е карантиниран от днес до 20-ти. "Изпускат" първите файнали, но не съм наясно какво означава това. Според щерката и от колежа не са наясно. Дали ще са онлайн изпитите (според нея ще са присъствено 100%) или ще се отложат за по-късно, или ще са в дните между другите файнали. И те така те.

Sanaka, права си. Ама аз и не очаквам да се случи, ама моята си мечтае. Иначе тя ми твърди, че местенето от профил в профил можело да стане с изпити.

# 571
Моят син е разбрал, че файнълите ще са само присъствено и карантинираните деца ще ги правят също присъствено в началото на февруари след часовете.

# 572
  • Там, където мечтите се сбъдват
Моят син е разбрал, че файнълите ще са само присъствено и карантинираните деца ще ги правят също присъствено в началото на февруари след часовете.

Добро решение. Класът на сина ми също са в карантина.

# 573
  • София
Да, явно ще е така, макар че след часовете ще са по-уморени, но каквото такова. Интересно при ваксинираните ученици дали карантината е също 7 дни (не за пред колежа, а за пред РЗИ), нали имаше изменения в тази насока.
Поправам се само за бустерирани е по-кратка карантината.

Последна редакция: пт, 14 яну 2022, 19:11 от Gorg0nzola

# 574
Gorg0nzola, не е по-кратка карантината. Мъжът ми е с бустер и с положителен тест. Може да му се намали карантината след отрицателен PCR. Поне това пише в последната заповед и това му казаха от РЗИ вчера.

Моята кандидатка до момента е написала едно есе. Това ѝ е подготовката. Нещо хич не я виждам, а си мислех, че ще е по-мотивирана. Thinking

Учебната година в АК на 15-ти септември (или съответния понеделник след 15-ти) ли започва?

# 575
Tickles, писала съм многократно, но пак ще кажа, моята не беше написала и едно есе, реши да се пробва на изпита, защото 4 нейни приятелки/съученички бяха много нахъсани за колежа. Изкара 16% на есето. Но пък пише наистина интересно, такава й е и рецензията от госпожата по БЕЛ за края на 8 клас. Така че каквото му е писано на детето.
Иначе и аз се пържа на седмокласния огън отново, с тая разлика че малкия звяр е мнооого мързелив 😄  Отделно категорично отказва да кандидатства в АК с мотива "абе ще вземат да ме приемат и какво ще правя" ....

# 576
Нашият клас също е карантина от миналия петък. Живот и здраве в понеделник са на файнъли присъствено. Усещам как наборката започва да се напряга. Странно е, че днес учители пуснаха групови задания с краен срок до неделя. Тях ли да правят, за файнъли ли да учат…
Колежанката беше с почти 100% по АРТ. Госпожата в понеделник ги зарадва с тест. 30 въпроса за 20 минути. Барок, Готика-мазало… Моята се уреди с двойка😄 Айде оценката по Арт за срока с единица надолу. Май започна да и става ясно, че файнълите и тестовете в края на срока не са шега работа.

# 577
  • София
Gorg0nzola, не е по-кратка карантината.

Моята кандидатка до момента е написала едно есе. Това ѝ е подготовката. Нещо хич не я виждам, а си мислех, че ще е по-мотивирана. Thinking

Tickles, писала съм многократно, но пак ще кажа, моята не беше написала и едно есе, реши да се пробва на изпита, защото 4 нейни приятелки/съученички бяха много нахъсани за колежа. Изкара 16% на есето. Но пък пише наистина интересно, такава й е и рецензията от госпожата по БЕЛ за края на 8 клас. Така че каквото му е писано на детето.
Иначе и аз се пържа на седмокласния огън отново, с тая разлика че малкия звяр е мнооого мързелив 😄  Отделно категорично отказва да кандидатства в АК с мотива "абе ще вземат да ме приемат и какво ще правя" ....

Моят кандидат- гимназист в последно време с голям хъс пише есета да се подготвя. Чак не мога да повярвам, защото много се беше отпуснал до преди месец-два. Но му пуснах инфото за извънкласните дейности в Колежа и се впечатли от клубовете по Астрономия и Физика на частиците до такава степен, че се самомотивира. Yum

# 578
  • софия
Моята се молеше да не ги карантинират за файнълите. Сбъдна ѝ се. Допълнително се напряга да ги прави ДО, въпреки някои предимства 😜

От току-що - в понеделник се отменят файнълите заради проблемите с тока. Първите ще са в сряда. Децата да си видят мейлите.

Връхлетя много ентусиазирана, че днес повече няма да учи (не че се е съсипала, седна преди час), а ще си почива и ще има повече време да се подготви. Каза, че тази година ѝ е по-леко с файнълите, което е странно, защото тази година са с всички предмети и очаквах вой. Отдавам го на това, че има идея за графика и не е нещо непознато, надявам се, че си е изградила и някакви навици. Дори и успеха не си е понижила (пу-пу).

# 579
Zvanche,
И ние преди малко чухме писъци от съседната стая. До като се усетим, че са от радост си бяхме изкарали акъла😄

Но се чудя следното: Трябваше да имат тест на Системи другия четвъртък/петък. Кога ще се проведе като от сряда до края на срока са все файнъли и тестове не се правят?
Видях, че 31 (понеделник) са го дали почивен ден, та ще съберат 4 дни междусрочна.

След колко време излизат резултатите от Файнълите?

Последна редакция: сб, 15 яну 2022, 16:08 от raly78

# 580
  • София
И при нас голяма радост,  че файнълите се изместват с 2 дни Simple Smile. При това положение понеделник и вторник почивни ли ще са (без никакви онлайн занимания)?

# 581
Здравейте, има ли тема относно подготовката за кандидатстване в АК - кога е най-добре да започне, кои са препоръчаните места за подготовка. Синът ми е 6ти клас и вече е време да се ориентираме. Благодаря!

# 582
  • София
Здравейте, има ли тема относно подготовката за кандидатстване в АК - кога е най-добре да започне, кои са препоръчаните места за подготовка. Синът ми е 6ти клас и вече е време да се ориентираме. Благодаря!

Най-важни са добрата подготовка по математика, грамотността, общата култура и бързината при писане на есето, както и да се пише по всички подточки /подвъпроси/ от него.

# 583
  • софия
Подкрепям Призма. Няма нужда от специална подготовка. Високо ниво по математика, но не тясно училищната от общообразователните училища (изобщо не е случайно, че децата от МУ са на първите места), решаване за време, концентрация. Може да се отиде на пробен за запознаване с формата. Децата с най-високи резултати на НВО (90+ точки) са с такива и на изпита в Колежа. По интересен начин резултатите от двата изпита са еднакви. Стига, разбира се, детето да е с еднаква кондиция и на двете места и да не се притесни.
В първия пост мисля, че е включен материал, изготвен от Колежа, който дава много точни и полезни насоки. Колкото и да не ни се вярва, заради паралелната система на обучение, която се е наложила, написаното там е точно това, което е правилно при подготовката и за самия изпит.
Все повече се убеждавам, че Колежът е място за деца, които имат изразена индивидуалност и заложби и/или са последователно и целенасочено упорити в ученето. Прекрасно място и среда.

Доп. Тази публикация доста точно отразява изпита.

Последна редакция: нд, 16 яну 2022, 12:35 от zvаnchе

# 584
Утре ще учат ли онлайн?

Общи условия

Активация на акаунт