Отговори
# 105
    [list[/list]
    Бътарфлай как си, още ли си в болница? На мен днес пак ми назначи ха антибиотик вече за 4 път направо искам да избягам, дали не вреди на бебчо?

Днес говорих с един от младите доктори за шийката. Каза ми че няма как да я зашият ако е била найстина 1.3мм.Плашат те, каза.
    Искам да попитам някоя от вас дали е запозната с това найстина ли няма как да я зашият толкова малка. Като ги гледам хич не са притеснени за шийката. Всеки ден съм на тонове на бебето тях това ги интересува не че мен не,, но ако аз не съм здрава как?

Ккава хубава група сте, само аз развалям всичко, за което много се извинявам.

Ние още нищичко не сме купили, не смея и да мечтая, дано после всичко успеем да вземем.

# 106
    FB още съм в болница, но вече съм по-добре - контракциите са все по-малко и по-слаби.

А на теб защо ти слагат антибиотик - какво ти е? И ти не беше ли със серклаж - защо пак да "шият" шийката?
    Тоновете се правят така да се каже "по протокол" навсякъде в тези седмици, но те освен тоновете отчитат и дали има контракции - и на мен ми пускат всеки ден, понякога (в зависимост кой е на смяна..) и по два пъти на ден.

# 107
    FB още съм в болница, но вече съм по-добре - контракциите са все по-малко и по-слаби.

А на теб защо ти слагат антибиотик - какво ти е? И ти не беше ли със серклаж - защо пак да "шият" шийката?
    Тоновете се правят така да се каже "по протокол" навсякъде в тези седмици, но те освен тоновете отчитат и дали има контракции - и на мен ми пускат всеки ден, понякога (в зависимост кой е на смяна..) и по два пъти на ден.
    Аз имам серклаж, който беше направен на шийка с 1.3мм,но тоя са разправя че едва ли не са ме излъгал че е толкова,защото аз само това питам и това искам да знам как е шийката защото последно беше измерена 0,9 мм. Тоя вика не е било възможно, ама как знае като не гледа, не е било хубаво да се ровичка с вагиналния.
    Антибиотик ми правят заради парене и болки ниско в корема, говорят за инфекция на пикочните пътища, а и левкоцитите са ми над 17 и не могло без антибиотик. Стерилната урина обаче не знам за нея какви са резултатите, но дано са в час, не само да изписват пътеки.

Аз контракции нямам ама и с тоя магнезий, сега даже пак съм на система вързана цял ден почти трябвало да тече бавно.
    Ти по колко време си на тонове, че мен за 10 мин и стига толкова, та ако има контракции, не знам дали ще отчете.

# 108
    Момичета, за съжаление и аз се включвам с много, много лоши новини
    Скрит текст:
    След преглед в Майчин дом в понеделник, на който по думите на проф. Николов бебето е перфектно, направихме дори запис на тонове - също чудесни, отидох спокойна на ехокардиографията, която си мислех, че ще мине повече от гладко. Да ама не, др. Маринов откри сериозен проблем, който не е бил забелязан нито от Сигридов, Ковачев, проф. Николов, още по-малко от АГ по ЗК. Нарича се транспозиция на големите артерии - много рядък проблем, засяга едва 5-7%. Сърцето на бебето е напълно здраво, но местата на белодробната и голяма артерия са разменени. Вродено е, не е генетично, не се хваща от никакви пренатални тестове. Случило се е в момента на зачеването, просто някъде някаква клетка се е разделила грешно  Според др. Маринов не се вижда от АГ-тата почти никога, защото както казах самото сърце е напълно здраво. Бебето не страда в момента, проблема ще се появи, когато си поеме първата глътка въздух. Каза ни, ако се открие преди 24 г.с. препоръчват прекъсване на бременността, но в нашия случай явно Господ е решил това дете да се роди и поне е добре, че сме наясно преди раждането, за да са поготвени лекарите. По-често се пропуска тази доагноза и след раждането се губи ценно време докато се открие проблема и се вземат мерки. При нас плана е да износя бебето до когато трябва, да се роди с планово секцио, да го поемат неонатолозите и кардиолозите в Майчин дом и до 24 часа да бъде преместено в Националната кардиологична болница, а до 10 дни да бъде оперирано, за да оправят проблема. Операцията е сложна, но ако бъде успешна, не се налага повторна операция след години или последващо лечение. Децата, които преживяват тази операцията са практически здрави. Няма да ви казвам в какъв ад живеем вече няколко дни. Но нямаме друг избор, ще му даден шанс, дано Бог е решил да се пребори. В събота ще повтарям по спешност феталната морфология, за да сме напълно сигурни, че всичко останало наистина е наред. И ни остават около 10-11 седмици, в които вместо да продължаваме да се готвим за бебе вкъщи, ние ще се молим да си изчака датата за секциото , за да има по-голям шанс при операцията. Ще ви помоля и вас да изпращате по някоя хубава мисъл за мен и моето момче, да се преборим с това изпитание. Всичко добро ви желая на всяка една тук!

# 109
    Ах , дано всичко да се оправи и бебчето да е здравичко !!!! Стават чудеса по Коледа , всички ще се молим чудото да дойде при вас и всичко да е наред

Скрит текст:
    След преглед в Майчин дом в понеделник, на който по думите на проф. Николов бебето е перфектно, направихме дори запис на тонове - също чудесни, отидох спокойна на ехокардиографията, която си мислех, че ще мине повече от гладко. Да ама не, др. Маринов откри сериозен проблем, който не е бил забелязан нито от Сигридов, Ковачев, проф. Николов, още по-малко от АГ по ЗК. Нарича се транспозиция на големите артерии - много рядък проблем, засяга едва 5-7%. Сърцето на бебето е напълно здраво, но местата на белодробната и голяма артерия са разменени. Вродено е, не е генетично, не се хваща от никакви пренатални тестове. Случило се е в момента на зачеването, просто някъде някаква клетка се е разделила грешно  Според др. Маринов не се вижда от АГ-тата почти никога, защото както казах самото сърце е напълно здраво. Бебето не страда в момента, проблема ще се появи, когато си поеме първата глътка въздух. Каза ни, ако се открие преди 24 г.с. препоръчват прекъсване на бременността, но в нашия случай явно Господ е решил това дете да се роди и поне е добре, че сме наясно преди раждането, за да са поготвени лекарите. По-често се пропуска тази доагноза и след раждането се губи ценно време докато се открие проблема и се вземат мерки. При нас плана е да износя бебето до когато трябва, да се роди с планово секцио, да го поемат неонатолозите и кардиолозите в Майчин дом и до 24 часа да бъде преместено в Националната кардиологична болница, а до 10 дни да бъде оперирано, за да оправят проблема. Операцията е сложна, но ако бъде успешна, не се налага повторна операция след години или последващо лечение. Децата, които преживяват тази операцията са практически здрави. Няма да ви казвам в какъв ад живеем вече няколко дни. Но нямаме друг избор, ще му даден шанс, дано Бог е решил да се пребори. В събота ще повтарям по спешност феталната морфология, за да сме напълно сигурни, че всичко останало наистина е наред. И ни остават около 10-11 седмици, в които вместо да продължаваме да се готвим за бебе вкъщи, ние ще се молим да си изчака датата за секциото , за да има по-голям шанс при операцията. Ще ви помоля и вас да изпращате по някоя хубава мисъл за мен и моето момче, да се преборим с това изпитание. Всичко добро ви желая на всяка една тук!

# 110
    Скрит текст:
    Не мога да си представя през какво минавате. Силна приятелска прегръдка изпращам и стискам палци всичко да е наред и да си гледате едно здраво и щастливо детенце. Мисли позитивно и всичко ще е наред. Всички те подкрепяме и ако има как да помогнем с радост бихме го направили. Бъди силна!

# 111
    Алисън, съжалявам за лошите новини. Предполагам, че щом го пишеш така няма вече шанс да са се объркали. Аз не съм вярваща, но наистина много силно ще стискам палци за бебето. Прегръщам те, бъдете силни и вярвайте.

ФБ, нищо не разваляш, но вече става тотално абсурдно. Извинявай, че ще го кажа, не се засягай, но имам чувството, че си в ръцете на хора, които не знаят какво се случва и къде се намират. То мина един месец от серклажа май, сега пък не е сигурно, че е бил направен изобщо Rolling Eyes как така??? Само антибиотици и да върви пътеката. За мен лично е абсурдно и не бих се оставила в техните ръце.

Бътърфлай, радвам се, че си по-добре Simple Smile

Аз преди няколко дни се оплаквах от много неприятно чувство като лежа. От невъзможност да спра да ям вечер е предизвикано. Хапна ли по-рано и в по-нормални количества се чувствам добре. Вчера пак ядох много и пак беше много зле положението.

Момичета, дръжте се, не остава много Hug

# 112
    • London
    Alison, всички сме насреща. Ще мисля за бебчето и ще изпращам позитивни мисли всеки път 🙏🏻

Вярвам, силно вярвам в медицината на днешно време и, че ще се погрижат за малкото юначе. И вие вярвайте силно, че ще си го приберете живо и здраво вкъщи.

Аз не исках да повдигам темата преди повече от месец, но момиче от английската група роди в 23та седмица. 23+3 с точност. Така е развита неонтологията, че 7 седмици по-късно бебче Мейсън вече му махат за все по-дълго вентилатора, успява да диша сам, изчистил е всички инфекции и остава само да наддаде, за да го изпишат.

# 113
    Алисън бъди силна и се опитай да не падаш духом,съжалявам за всичко през което преминаваш.Вярвам че Господ ще ти помогне,ще се моля за теб и твоето детенце 🙏❤️

# 114
    • София
    Алисън, много неприятни новини. Следя темата за Майчин дом и разбрах, че има някакъв проблем при вас, но вярвам, че накрая всичко ще бъде наред! Бебчо ще е в добри ръце.

Вярвай го и ти! Вашият малък юнак има нужда мама да вярва в добрия изход и да му предава тези позитивни мисли!

Изпращам ти силни прегръдки! ❤️

# 115
    Скрит текст:

Али мила направо ме разплака. Знаеш ли Бог дава живота на всеки и след, като не е позволил да махнете бебчо, той има планове и всичко ще бъде наред. Ще се моля всяка вечер за теб и бебето ще е добре, ще видиш просто вярвай момиче, нашите деца ще са добре, кой и каквото ще да казва! С теб сме всички, знам че е невъзможно да се успокойш, колкото и да ти казвам аз или друг, но всичко ще свърши добре. 🤗😘😘

# 116
    Алисън, много силно стиснати палци и от мен. Добре, че си посетила д-р Маринов, въпреки че всичко  е било наред. Сигурна съм , че твоето човече е много борбено и ще се справи с операцията . Голяма виртуална прегръдка от мен и ще ви споменавам в молитвите си .

# 117
    AlisonParker изпращам ти силни прегръдки и вярвам, че с Божията помощ всичко ще бъде наред.
    FB Нищо не разваляш.

Момичета изпращам Ви силни прегръдки и знам, че Декември месец ще гушнем здрави бебчета Sunglasses

# 118
    Alison много съжалявам за трудностите, през които се налага да минете - кураж и бъдете силни! Желая ти от сърце всичко да бъде наред! ❤🍀

FB съжалявам, че ще го кажа и не искам да звуча грубо, но аз мисля че ти за пореден път си на НЕправилното място..

Последна редакция: чт, 23 сеп 2021, 17:37 от Butterfly

# 119
    Алисън, аз съм човек, който вярва в съдбата и в това, че за всекиго има нещо предначертано. Нещата до момента са се стекли така поради някаква причина. Вярвам, че с бебчо сте в добри ръце. Всичко ще бъде наред! Прегръщам те силно Heart

Общи условия

Активация на акаунт