На небето зърнах падаща звездичка - ще ми донесе ли втората чертичка ? ~бебеправене 395~

• 32 182
  • 777
  •   1
Отговори
# 105
Добро утро на всички. Вчера дадох кръв ходих при ендокринолог. Днес си взех изследванията. За жалост ТСХ е 3.780, анти-ТРО - 17.90, ТАТ-38.700
ТСХ ми е завишено. И кръвна захар-5.40.В Понеделник имам час пак да се видим с ендокриноложката, а днес с гинелолога.

# 106
Гери, аз стартирах с ТСХ над 10 и кръвна захар 5.6. Трябват ти по-обстойни кръвни изследвания, но ендокринологът ще ти каже. Всичко се регулира с правилната доза, диета, движение и т.н.
По този повод, моля, препоръчайте ми ендокринолог от София, ако имате позитивни впечатления. В момента посещавам Яначкова.

# 107
Гери, аз стартирах с ТСХ над 10 и кръвна захар 5.6. Трябват ти по-обстойни кръвни изследвания, но ендокринологът ще ти каже. Всичко се регулира с правилната доза, диета, движение и т.н.
По този повод, моля, препоръчайте ми ендокринолог от София, ако имате позитивни впечатления. В момента посещавам Яначкова.
Не знаам колко е добра тази ендокриноложка, но дано помогне. Малко ме е страх да взимам разни препарати, дано има ефект. Най-вероятно това е причината за закъснението ми и това, че бебока се бави. Май месец пак пусках ТСХ и беше 2.130

# 108
  • Замък сред облаците
Надали, фТ4 не е чак толкова ниско, че да има някакво особено отражение на цикъла.

# 109
Наскоро моя близка позната, която е и лекар, ми препоръча д-р Цветелина Йонкова, преглежда в един медицински център на Пенчо Славейков. Мисля да я тествам като приключа Резилигото, че ще стане време да си следя възелчето. Сега ще ходя да ми гледат тсх, фт3 и 4 веднъж месечно, да видя как се държи.

Преди да ми сложат първата доза отидох пак, да видя къде ми е кота 0. От 2,3 тсх последния път сега магически беше паднал на 1,1. Нямам идея как, може би нещо в лекарствата или диетата покрай операцията, знам ли и аз...

# 110
Минах и на гинеколог. Изписа мк дуфастон. Довечера каза да пия 2 и от утре сутрин и вечер по едно до 30-ти. Мен малко ме е бъзето честно казано не съм пила до сега.

# 111
  • София
Минах и на гинеколог. Изписа мк дуфастон. Довечера каза да пия 2 и от утре сутрин и вечер по едно до 30-ти. Мен малко ме е бъзето честно казано не съм пила до сега.

За какво ви изписаха дуфастон? Цикъл ли ще предизвиквате?

# 112

Да, закъснява ми 13 дни. Довечера трябва да изпия 2, и от утре сутрин и вечер по едно. Малко ме е страх, чела съм за обилен и болезнен цикъл след това :/

# 113
Благодаря на всички за хубавите пожелания ❤,днес го изписват и де надявам бързо да свикнем един с друг

# 114
  • София
Не знам какво къде сте чели, като акушерка ( ако не се лъжа) трябва да знаете че дуфастон е изкуствен прогестерон. Пила съм го безброй пъти, подобни неща не съм имала.

# 115
  • Замък сред облаците
При ановулаторен цикъл (независимо от причината) е абсолютно нормално цикълът да е по-обилен и евентуално по-болезнен. Нали в крайна сметка не е имало прогестерон, който да предизвика излющването на лигавицата навреме и тя е продължила да се удебелява и то вече 13 дни. Как да не е по-обилен цикъла? А по-болезнен, защото ще се опитва да изтласква по-големи количества лигавица през цервикса.

# 116
Аз никога не съм пила каквито и да е хормони. Чела съм по форумите. Друг път също ми е закъснявало и като ми дойде не ми е обилен. Просто искам мнение от момиче, което го е пило. Нормално да се шашна като вече и на мен ми се наложи, без значение какъв ми е статуса. Ама е хубаво ако решите да отговаряте поне да е с подходящия тон. Имам ппвече опит с родилна зала, първи хрижи за новороденото, следоперативен период, и следродилния период. На мен ми се нареджа за кюретаж нареждам набора, нарежда ми се заа индукция, слушам тонове, хващам съд, водя раждане. Не работех в кабитен на Аго а в отделение, нас там не ни интересуваше коя е на противозачатъчни и коя на дуфастон. Нито пък някой ми е споделял, че е бил. Моля не обиждайте, ако не искате да отговаряте правете го.

# 117
  • София
Не съм ви обидила никъде, така че моля да не прехвърляме вина. Просто ме очудва че не знаете функцията на прогестерона, а съм сигурна че 90% от момичетата тук от обща култура я знаят.

И отново от личен опит ви казвам, нито болки, нито обилен цикъл съм имала. Щом лекар ви ги е изписал значи е сметнал че са подходящи за вас.

# 118
  • В страната на мечтите.

Да, закъснява ми 13 дни. Довечера трябва да изпия 2, и от утре сутрин и вечер по едно. Малко ме е страх, чела съм за обилен и болезнен цикъл след това :/

Спокойно, аз съм пила няколко пъти дуфастон за предизвикване на М след закъснение повече от седмица, но никога не съм имала по-обилна М или някакви странични ефекти. Моята М си е кратка и е около 2-3 дни обичайно, но и след дуфастон пак си е била същата.

# 119
Не съм ви обидила никъде, така че моля да не прехвърляме вина. Просто ме очудва че не знаете функцията на прогестерона, а съм сигурна че 90% от момичетата тук от обща култура я знаят.

И отново от личен опит ви казвам, нито болки, нито обилен цикъл съм имала. Щом лекар ви ги е изписал значи е сметнал че са подходящи за вас.
Знам функцията на прогестерона, който отговаря за набъбването на лигавицата и подходящите условия за имплантирането на яйцеклетката и благоприятното протичане на бременността. Както инотделянето на Окситоцин по време на раждане, което се стимулира с 5 еденици в серум или натрив хлорид. Както и на Метергина, който се слага интравенозно след раждане да подпомогне свиването на матката. Работила съм и с Кормагнезин за задържане, папаварин, но-спа и други спазмолитици. Вобще нямах това предвид, но както и да е. Просто прозвуча малко не как трябва.

Общи условия

Активация на акаунт