На небето зърнах падаща звездичка - ще ми донесе ли втората чертичка ? ~бебеправене 395~

• 32 433
  • 777
  •   1
Отговори
# 165
Одри, интерсно инфо, не съм се сетила това да погледна.

# 166
Вигантолът ме тормози с този капкомер /или е липсата ми на търпение да изкапят капките/. Ойлиесен ми допада повече заради пипетата, със зехтин е (бонус мазничко за усвояването) и цената му не е космическа (6 лева в някои аптеки). Заглеждам спрея на Бетър Ю, особено защото има в комбинация с K2.
Не коментирам натрупването, защото все още не съм стигнала до достатъчно дълго приемане, за да проверя.
Тъй като при мен е комбинация от ЩЖ + ИР, не съм сигурна кое ми помага най-много за килограмите, но обичам Инофолика си /все още не пия метформин/.
Големият бонус за мен от пиенето на инозитол e, че не изпитвам глад за сладко, особено след хранене,  което е абсолютно необичайно за мен! Чувствам малко DUH момент, когато стигна до подобни заключения, но явно не "обичам просто сладко", а съм била контролирана от инсулиновата си резистентност до сега Astonished
petufin,към добавките за качеството на яйцеклетките добавям CoQ10/ Ubiquinol, несвързано с ИР по отношение на подобряване, антиоксидантно действие има.

# 167
Добре дошла, Joyforall.
Съжалявам за загубата ви. Празнината винаги ще я има, просто се научаваме да живеем с нея. Събирай сили и догодина по това време да гушкате здраво пухкаво бебче Hug Тук ще намериш и подкрепа, и доста полезни съвети.

petufin и аз имам проблеми с килограмите, особено след извънматочната. Засега нищо не съм изследвала, но натам вървят нещата.

АА възхищавам се на хора като теб. Дори повърхностно, пак е повече от нищо, а основните познания са ключ към много врати.

# 168
  • Замък сред облаците
Добре дошла, Джой!

Мери, аз на моменти се притеснявам, че досаждам с всяко включване и предположение 😅

# 169
AА изобщо не досаждаш, напротив. Това са факти, които всеки ендокринолог трябва да съобщава и добавки, които да изписва, но не. За щастие добре, че има такива хора като теб, Марго, Одри, Денис (и няколко мацки в прекрасната тема ИР и отслабване) да се образоваме и поне да знаем какви изследвания да си пуснем и какви витамини да пием. Hug

# 170
Joyforall, добре дошла и дано скоро да можеш да преодолееш поне отчасти страха!

Petufin, като по-бюджетни варианти за подобряване на качеството, както момичета са посочили -миоинозитол и убиквинол, освен витамините. Убиквинол пия последните 6 месеца почти без прекъсване, по 200 мг на ден, сега правя пауза. Инозитол бях пила миналата година, сега имуноложката пак го препоръча и приемам 2 пъти по 2 гр заедно с 1x NAC на прием - аминокиселина, която е силен антиоксидант, и сваля FSH. От скъпите комбинирани добавки, които се препоръчват в БГ на жени на нашата възраст, единствено за FHPro мога да се изкажа положително, на мен подейства добре, но си е сериозна сума и една опаковка стига само за 1,5 месеца ако се разреди малко дозата.

# 171
Аз съм чела, че коренът от мака помага, не съм пробвала.

# 172
  • гр. София
Марго, само в Петък пункция та, оплождането, кръвоспиращите и анастезията ми излязоха 1500лв. Така че всичко което ми пишете тук ще бъде обсъдено с док и второ мнение евентуално и ще взема мерки. По добре флакони по 160 лв на месец от колкото неуспешни опити по 1500лв. Благодаря ви! АА снощи ме извади от дупката буквално!

# 173
  • Замък сред облаците
Гуш, Петуфинче!

Парушева, коренът от мака е противопоказен при жените (и мъжете) с проблемна щитовидна, само имай предвид.

# 174
Имало няколко вида мака. Мисля, че червената се препоръчваме за жени, а черната за мъже

# 175
Червената за жени, черната за мъже, жълтата на общо основание Simple Smile аз хубаво я бях подкарала, купих си таблетки от Амазон + черни за ММ, ноооо като прочетох, че не е полезна при ендо я запратих в шкафа за сега Simple Smile Но за сефте чета, че за ЩЖ също не е ок Flushed
Вит Д на капки също поръчвам от Амазон, двойна концентрация на Вигантола и вместо 30 на седмица пия 15 Simple Smile Като цяло съм мнооого доволна от всичко, което сме поръчали - за ММ поръчахме селен + биотин. Имаме гинкобилоба, Омега3, Л-карнетин и какво ли още не, че всеки, пусто, пие различни прахчета и таблетки Grinning

# 176
  • Замък сред облаците
Маката е гойтроген и потиска/блокира функцията на ЩЗ. Други такива храни са кръстоцветните зеленчуци карфиол, броколи, брюкселско зеле, които обаче са ок след термична преработка или ферментация; соя - тя и след обработка обаче продължава да е гойтрогенна. Рапичното и слънчогледовото олио, глутеновите храни и омега-6 пък са провъзпалителни и също трябва да се избягват при активен тиреоидит.

# 177
Здравейте и от мен, честита нова темичка, пожелавам на всички ни да се похвалим с положителни резултати възможно по-скоро. Heart
Ние продължаваме с опитите и вчера беше денят в който трябва да ми дойде МЦ, винаги ми е идвало със ставането сутрин и така се обнадеждих когато вчера вечерта към 20ч все още нямаше нищо, но си казах че няма да бързам с тестовете, че ми писна да се надявам и да виждам отрицателен резултат Disappointed и да се разочаровам.. И малко преди лягане МЦ си дойде със страшна сила и болки както винаги.. измрънках и аз, благодаря ви Hug ще следя темичката когато мога, успех на всички бебеправещи Two Hearts

# 178
Аз отново закъснях за новата тема (благодаря ти, rave, страхотна е, както винаги.. на Одри също благодаря за орисването!).

Hariom, спомням си трепетите покрай новините за бременността ти. Честит юнак Владимир! Да ви е много здрав и щастлив и скоро да си го приберете, че да го нагушкате наволя! Blue Heart

petufin, съжалявам за снежинката ти.. Не падайте духом, все още имате една замразена, а има време да й доведете приятелчета Nature Snowflake Nature Snowflake Nature Snowflake

Kaktus, страхотно зареждане наистина, че да почнете сега с нови сили. Стискам ти палци скоро да се похвалиш с положителен резултат! Sparkling Heart

Joyforall, добре дошла в темата! Съжалявам за загубата ти и ти пожелавам скоро отново да си бременна, но този път до пухкав финал! Purple Heart

meri.d.3, успех на прегледа утре! Flowers Four Leaf Clover А 4-5 ден не е ли рано за търсене на ДФ или и тогава може да се прецени от коя страна ще тръгне?

# 179
Fayona, категорично е рано за ДФ. Предполагам ще гледа за задържани фоликули или ще брои антралните, ако не е късно.

Общи условия

Активация на акаунт