На небето зърнах падаща звездичка - ще ми донесе ли втората чертичка ? ~бебеправене 395~

• 32 431
  • 777
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, мили!
Отдавна не съм се включвала, като нищо съм изтървала 1-2 теми. Обаче ревнах на поста на Одри в началото на темата. Дай Боже всекиму сбъдване на мечтата!
Ние чукнахме 7 м. опити. С моята драма, че имам само една тръба и предположението, че съм овулирала 6 пъти от там и веднъж от другата страна, ту се втелявам, че ми е запушена тръбата след секциото, ту си викам не е минало много време пък, при това в началото не особено съсредоточени по "график" опити. А и се борим за второ, нали някак не е като притеснението за първо. Постоянно се лашкам от "трябва да си направя пак ЦС" към "абе яяяя, ако и като стане тогава" Grinning Имам час след 2 седмици за стандартните цито и МБ и  ще трябва да взема решение дали на следващия цикъл наистина да правим ЦС или да отложа да стане примерно година опити и тогава. Не знам до колко е оправдание, че първите ни месеци нещо кашлях, пих АБ и бях под голям стрес до лятото покрай ремонта на един зъб. Ще се радвам на различни предложения дали бихте си гледали рахата и късмета още няколко месеца или бихте се насочили към изследвания (и какви). За протокола - съм на 31 г. с две бързи забременявания на 26 г. (извънматочна) и едно, завършило с раждане на 27 г. МЦ ми е сравнително точен около 25-27 дни, с О на 12-14 ден, усещам я и отделно ползвам лентични.

# 151
Слънчево момиче , и ние толкова време опитваме безуспешно. При теб поне я няма въпросната тръба, а при мен е прекъсната, което е предпоставка за втора извънматочна и това ме накара да започна от този месец да следя от коя страна е овулацията. Аз съм на 25 и може би бих изчакала 1 година преди някакви по-сериозни действия. Но и твоите години не са много.
Извинявай, ако си писала, но колко време след извънматочната беше успешната бременност?

# 152
Слънчево момиче, включвам се , дано съм полезна.
Ние се борим за второ дете, след бърза първа бременност- тогава бях на 32, сега съм на 38. Започнахме опити за второ преди година и половина. Първо си открих хашимото, казаха ми и АГ и  ЕНДО да изчакам да ми се нормализира ТСХ-то (беше 5) Сред два месеца беше 2 ,7 получихме зелена светлина, казаха ми да не се притеснявам за второ е по-лесно,  нямало нужда от други изследвания.  И така до пролетта.  След три месеца фоликуметрия при моето АГ, реших че ще търся проблема и за писах час при д-р Калчев. Тогава излязоха три проблема-запушена тръба,  неработещ ляв яйчник и лоша спермограма.  Сега се готвим за ин витро,  защото както каза доктора нямаме много време. Най-големия парадокс е че през това време четях в тази теми и в други за проблемите, които могат да пречат за забременяване и се успокоявах с това, че трябва време.
Моят съвет е  дай си някакъв срок и ако до тогава не се получи запиши си час при репродуктивен специалист! Дано не се налага да го правиш , а да се получат нещата в най-скоро време🍀

# 153
Мери, писала съм, сега не уточних да не досаждам пак, че все съм много обяснителна.
Та тогава забременях юни, август разбраха какво е и ме оперираха. Казаха 3 м въздържание и да почваме. След 3 м направих ЦС, така си прецених, лекарите казваха, че нямало нужда, но във форума препоръчваха след ИМБ да се провери останалата тръба. Оказа се ок и на следващия месец спряхме пазенето и стана пак. Беше декември - 5 м значи, но мисля бяха 4 цикъла време, то тогава кое кога идваше и си отиваше ми се губи.
На фоликуметрия ли ходиш? Аз я карам на усещания, уж не е сигурно, но когато съм ходила на гинеколог е виждал минала О в предполагаемата от мен страна. Сега пак така след О ми се пада прегледа и ще сверя нещата.
Мила, аз точно това умувам да правим ли ЦС и спермограма, един вид да не нахалос да отиват опитите, чак се смяхме на израза, щото секса си е секс, все още го правим не по график, а с желание.... Ама и не сме решили, ако имаме проблеми дали ще ги разрешаваме или ще си останем с едничко.

# 154
Този месец ще го пиша нулев. О наближава, а от снощи съм с цистит.
Нямаше как да не пия антибиотик.  Отделно ми изписаха Кавинтон, за който пише, че не се прилага при бременност. И заболяването ми не се е повлиало много от лечението Sad Продължавам с здравословните ми драми.

# 155
Мила, успех с процедурите и да успеете от първи опит! HugFlowers Four Leaf Clover

Слънчево момиче , да, от този цикъл започвам фоликулометрия. На 28ми (4-5ти ден) ми е първия преглед. Не е при моя АГ, а при репродуктивен. Разменихме си няколко имейла предварително и на първия преглед ще направим по-подробна консултация кое, какво, защо и кога. Дано той вече ни е на късмет, че се  разочаровах много от моя АГ.

Пълнолуние, прегръдки и бързо оздравяване! HugHeart

# 156
  • гр. София
От позицията на времето, не бих отлагала и месец след открити предишни проблеми, но най-важно е как се чувстваш ти самата, Слънчево момиче.
Иначе най-боли като паднеш от високо... Вчерашната яйцеклетка днес вече е приключила и реално водят, че оплождане нямало. Та, от два стола на земята дето се вика... Такава топка имам в гърди те че ми идва да крещя с дни...

# 157
  • Замък сред облаците
Петуфинче, плачи, крещи и ще дойде време да наместиш короната. За съжаление гаранции няма. Прреди стимулация приема ли добавки за подобряване качеството на яйцеклетките, как си с килограмите, витамин Д?

# 158
  • гр. София
АА, кг са ми много, преди години, когато стартирахме опити бях 125кг. С ВМХ свалих 20, реших без доктори, че проблема е от кг. Миналата година, посетих за първи път репр док. Оказа се че Пролактина  е в небесата и кг не са единствената пречка. Междувременно, въпреки НВХ спрях да свалям и юли месец посетих диетолог. За почти 2.5мес свалих още 10кг и сега съм 95. И би следвало да продължавам, надявам се. Вит Д ми е по средата в референтни те стойности, но трябва да е на Горна граница, за това пия по 5 капки дневно вигантол, освен него б6, магнезий, фолиева мета и к2, но последното го спрях. Не знам какви добавки за качеството да приемам. Имах късмета при първата пункция да извадим и получим перфектния бластоцид, и някак всичко ми беше като на задължения без да се замислям, че нещата не винаги стават от раз. Сега шока наистина е много голям. Какви добавки се приемат за качество на яйцата?

# 159
  • Замък сред облаците
Високите килограми обичайно са следствие от нещо. За пролактина ясно, но дали си се изследвала за инсулинова резистентност? Тя може да е причина за килограмите И за скапано качество/узряване на яйцеклетките. Там терапията е хапчета, диетично хранене (забранени са храни с висок гликемичен индекс) и спорт, но започват бързо да се свалят килца и това много подобрява всички функции на репродуктивната система. Отделно за качеството на яйцеклетките най-елементарните добавки са мио-инозитол и витамин Д, иначе в темата за добавките и други могат да препоръчат. Но ако проблемът е ИР е от ключово значение да направиш промени в нашина на живот, само добавките няма да помогнат.

А как ти се отразява вигантола? Аз като пих миналата година 6 месеца (бях го вдигнала даже до 42 капки седмично) и нямаше особен ефект. Сега минах на спрей Бетър Ю (2000 ед на ден) и след още месец ще пусна контрола.

# 160
  • гр. София
АА като енциклопедия си! Heart С ИР съм, пия Глюкофаж, храних се предимно без въглехидратно, но се оказа че това не е съвсем ок при мен след първите свалени кг и за това диетолога вкара въгл. В менюто до обяд.
Вит Д не съм изследвала след старта на Вигантола но днес си мислех, че това ще е едно от първите неща в Понеделник
Почвам да чета за миоинозитола...

# 161
  • Замък сред облаците
Чак енциклопедия 😅 само повърхността забърсвам😄

За вит Д трябва да имаш 10 дни пауза на приема преди изследване да имаш предвид Simple Smile
За останалото си на прав път явно Simple Smile

# 162
Здравейте, дами! Включвам се към вашата тема с надеждата следващата година да ми донесе едно здраво бебче. На 33 г. съм. Имам едно момченце, което родих на 27 г. Тази година през май загубих бебе в 16 г.с. и все още усещам една ужасна празнина и страх да опитаме пак.
Желая на всички ви поне по едно щастие в креватчето. Simple Smile

# 163
Здравей Joyforall, пожелавам ти да не се задържаш много тук и скоро да имаш повод за радост. Съжалявам за загубата ти, дано скоро го преодолее. Тук ще срещнеш подкрепа Simple Smile

# 164
Ема Удхаус Одри с ирония го написа това, защото няма угодия на колко и кога да родиш за да угодиш на всички.

Точно така Simple Smile , мерси Маце!
И малко статистика 29 преди няколко години беше средната възраст за раждане на първо дете в София, току-що гледах, че се е качила на 30 вече за миналата година.

Общи условия

Активация на акаунт