ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 2

• 42 734
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
Тити, да ти купя и пратя утре, искаш ли? Пиши ми на ЛС
Оо, много мило, но ще се оправим сами, благодаря 😀 просто е уникално - бг-мама в търсене на ученически карти 👍👍👍

# 556
  • София
Добри, не съм за вашето училище аз!!! Не ме гони страх да пращам децата, където решат да ги водят, дори в това време изградих защитата, че ако нещо ще се случва, то ще се случи, затова не ограничавам живота и спазвам само наложеното (маски, където е неизбежно; на работа почти никога досега не сме носили). Но виж, аз толкова не обичам да пътувам, че такава програма ще ме докара до лудост. Едва отидох за три дни в Португалия и още се съвземам. И явно при мен не и въпрос на навик - като малка ходих навсякъде, където ходеше и класа, и на лагер във Виена бях ... Уви, така и не заобичах пътуването нанякъде...

Скрит текст:
Момичета, ще се гръмна... От 27-ми подготвяме събитие по служба за утре, цялото ми време и енергия отиде там, а с обявените мерки вероятно ще "падне". Не че са ми любими тези празнично парадни мероприятия, но след всичката подготовка, тичане и напасване на институции, като ми светне Х накрая и ми иде да ревна... Не е като да съм булката и да отменят сватбата, но най-малко съм парти-агенцията... Пътувам за работа и ми е яко смотано... Извинявайте за спама!

# 557
  • София
Маги, нормално е да си разстроена, при такова стечение на обстоятелствата.

Мен доста ме притеснява колко още ще държат децата в училище, като гледам как се развиват събитията. В нашият клас поне 1/3 от децата са болни, някои са си вкъщи, други на училище - подсмърчащи и кашлящи, според дъщеря ми.

# 558
  • Пловдив
Добро утро!
Снощи тъкмо щяхме да вдигаме наздравица за първата 6-ца по немски на набора и класната на родителската ни поля със студен душ. "Ние и на четирите класа с немски език по това време им даваме по един такъв лесен тест върху първи урок - да си повдигнат малко самочувствието. Всички имат 5-ци и 6-ци. Тестът беше лесен... да се готвят за следващия в петък .... "
Очаквал 6 на входното по БЕЛ и е разочарован, че има 5... Купените учебници и по български, и по литература все в къщи стоят. Щяла да им каже кога да ги носят.
Господинът по физическо им раздал декларации-съгласие на родителя за включване в различни спортове - моят се записал за тенис на маса. В петък след часовете.
Стискам палци да продължават присъствено възможно най-дълго!
Hands VHands Plus1Hands VHands Plus1

# 559
Нашето входно по БЕЛ е тази седмица. Мислех, че сме приключили със седмокласните произведения и вече спокойно могат да се забравят, но се оказа, че преговаряли нещо по тях Flushed
Още не са вземали нов материал.
Оценки имаме за всякакви али-бали като work ethics, preparedness, alternative assessment и др. Чак се чудя учителите кога имат време да ги напишат на всички. Тук-там и на някой quiz.
По английски и по философия й е много интересно. Много харесва нейтив преподавателя.

# 560
  • София
Маги, нормално е да си разстроена, при такова стечение на обстоятелствата.

Мен доста ме притеснява колко още ще държат децата в училище, като гледам как се развиват събитията. В нашият клас поне 1/3 от децата са болни, някои са си вкъщи, други на училище - подсмърчащи и кашлящи, според дъщеря ми.

И мен това ме притеснява. То си има и някакъво друго вирусче, децата минаха и те - гърлобол и хрема. Ама това си е нормално за това време на година.

Но пък министърът днес е е изказла, че всичко е под контрол. Ама нямало места в болниците, ама 20% заразени, ама смао 20% ваксинирани. Под контрол е всичко! От 3 дена обикалям с метрото на длъж и шир, както се казва, в столицата - ами масово тийновете са без маски или под носа и брадата. Възрастните не че и те са изрядни - масово е носенето под носа или зеещи маски. Не съмходила по заведения, но имам съмнения, че и там е пълно. Но важното е, че министърът е спокоен.

# 561
  • Plovdiv, Bulgaria
А давате ли на децата си нещо за подкрепа на имунната система ?
Тази неделя направих мед, джинджифил и лимон по тази рецепта  http://www.vkusnoteka.bg/2015/04/blog-post_13.html, която правя от доста години. Сутрин на гладно пием всички по 1-2 чаени лъжички.
Направих за себе си тахан от тъмен сусам и мед и вече  2 сутрини младежът закусва филия, намазана с него.
Пие също така и по 2 капки вит. Д, като беше болен от еднодневния вирус му давах няколко дни разтворими таблетки вит. С с цинк. През зимата като се сетя давам и сушен бъз по 10-тина топченца.

Иначе, в ЕГ Пловдив учи доста, НЕ му е труден и полага усилия, в началото учеше  и до 10 ч. вечерта. Вече има и 6-ца. Входните по Математика и БЕЛ са добре.

# 562
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Малко офф, сори - някой може ли да препоръча човек/място за масаж, лечебен масаж. Ще ми се да не е случайно ходене.

Скрит текст:
не знам защо не съм го видяла. Sad
половинката ме води при един хиротерапевт Wink няма да кажа чекръкчия. много е добър.
нямам координатите, помня само, че беше в козметичен център, много близо до паркинг на Била/лидл... имаше и ДМ.
довечера ще питам за адрес и телефон. Simple Smile

Скрит текст:
аз ходя (ходех) тук. но по-скоро за разпускане, не за лечение. момчето е много добро, казваше, че  кинезитерапевт, но не ми се е налагало да ме лекува.

Кирил, мануален терапевт, работи в този салон
Скрит текст:
телефон 0893596221

# 563
Много мерси, Сонадора и Добри! Пък и в Младост, бе Simple Smile Не бях чувала думата хиротерапевт, звучи точно!

# 564
  • на Мелмак
Дано останат по-дълго време присъствено.
Явно е има промяна със стипендиите при нас, та щерката ще взима, класната им е раздала бланки. Получих и помощта от 150лв, реших да й ги преведа по нейната сметка. За три месеца е похарчила 35 лв от нея, като 25 са за някакъв абонамент.
Витамини започвам да давам от началото на Септември. Сега са на Alive. Давам до към Април, с почивки между кутиите. Принципно рядко боледуват, ако се случи - и за кратко.
Миналата година щерката ни зарази с корона. Тя го изкара за 5 часа с Т 38.5.
Следобед вдигна, по-късно през нощта спадна, на другия ден беше абсолютно добре. Ние на следващата седмица съвсем не. А брат й изобщо не се зарази при активно боледуващи в къщи.

# 565
  • София
etty775, и при нас само брат й не го изкара. Аз го донесох вкъщи, заразих ММ, изкарахме го много леко, аз само със силна хрема, той с кашлица и хрема. Няколко дни след нас девойката се оплака, че е загубила обоняние и вкус. При нея беше най - дълго, може би 20- ина дни нямаше обоняние. Други симптоми не сме имали. А брат й, или не го изкара или пък ако го е изкарал то без  никакви признаци. На него и досега не сме правили тест за антитела.

# 566
  • Пловдив
И аз получих 150 лв от еднократната помощ. За втората част следва ли нещо да правим?

Днес ходихме до банката за откриване на сметка. Понеже няма 14 години искаха да ни откажат. В крайна сметка се съгласиха да открият сметка, но картата ще я получи с лична карта след като я извади и занесе.

Ковид ми е болна тема. Имам усещане, че се въртим в омагьосан кръг. Наборът не е бил болен, свито ми е на душицата, но пък е важно и да ходи на училище. Не мисля да го спирам от страх.

# 567
  • На морето!
И ние минахме през Ковид, ваксинирани сме и ще съм изключително потресена ако отново има масов локдаун с еднакви условия за ваксинирани и неваксинирани.
Да вкарват вече зелените сертификати като в цяла Европа и да се приключва с тази драма.
В училище миналата седмица бяха масово с този есенен ворус- хрема и кашлица. Тази седмица всички са в клас, надявам се са здрави.

# 568
  • В светлината на слънцето
Да се разпиша и аз с един болен. Ама не от ковид, а от дебела глава. Беше на байк състезание в неделя на Витоша (6-7 часа) и се върна мокър и кален до костите. И сега буха като магаре. Ще стои до края на седмицата вкъщи.

# 569
  • София
Добър вечер! Аз се позагубих, чета ви всяка вечер, но все не мога да ви смогна. Така че реших направо да пиша 😁
Първо да честитя на всички рожденици, да са здрави, успешни и щастливи!
При нас минаха всички входни нива, оценки има само по мат, АЕ и ИТ. По БЕЛ са се представили всички много зле и г-жата казала, че ще им пише този път с една единица повече, че да ги стимулира 🙄 Но в школото още няма нищо.
От утре всички 8 класове са онлайн. За нас е добре, защото и без това сме под карантина, а девойката не искаше само тя да се включва дистанционно в часовете.
Аз съм с ковид и децата покрай мен са карантинирани. За сега ми е доста тегаво, страх ме е да не се усложня, защото наложи ли се болница това ще е голям стрес за децата. А и за тях ми е притеснено да не ги заразя.
Ами това е накратко Simple Smile Лека и спокойна нощ от мен! Бъдете здрави!

Общи условия

Активация на акаунт