КГБ = Клуб на Готините Баби - 206

• 56 576
  • 763
  •   1
Отговори
# 570
  • Кубрат/ Пишурка
Дидимити, извинявай за объркването, но видях във фейса, че един ти честити имен ден, а друг - рожден ден. И понеже не видях какъв имен ден има реших, че е рожден ден. Но се надявам, че приемаш пожелания!
Честит празник на Радичка! Да расте весела и щастлива!
При нас днес е сравнително топло. Ходих до магазина, напазарувах си повече, че от утре го дават гадно времето. Ама едва се прибрах - кой да помисли, че трябва и да се носи. Всъщност вече вали дъжд.

Последна редакция: нд, 12 дек 2021, 19:44 от Янче-то

# 571
А ,не се носи ,то се телепортира.

# 572
  • тук, на мястото си
Добра ви вечер на всички!

Честит рожден ден на Радичка! Да е здрава, весела, щастлива!

Честит имен ден, Дидимити! Със здраве името си да носиш!

# 573
  • София
Да е сладка все така Радичка.
Дидимити да си дарена със здраве и радост.

Да има сполука за всички.
Яне добре си направила с пазара. Надявам се Галена да е добре.

# 574
Добра късна вечер на всички будни и заспали!  
Честит празник на Диди с пожелание да е здрава!
Честит празник на внучката на Фло с пожелание за щастливо детство!

Яне, аз сефтосах зелето на Никулден за рибник със скумрия. После сама го ядох 2 дни, защото на празника снахата ни гости с пълнен шаран.
Вчера сложих 6 буркана за готвене и 4 буркана  листа за сърми. Пред Нова година още 10 , а към 10 януари пак така за последно от бидона.   Пред Коледа в голяма  кофа ще сложа още 4 зелки да втасват за по-нататък, та да имаме пак прясна чорбичка да я пийваме   с печени луканчица и ребърца.

Маринке , честит ти истински сняг. Обичам го, ама само, докато вали. После не.

Бабет, успех, за каквото и да се отнася!

Фури, приятно изкарване с любимите ти гости!
Боряна, Алфея, Щпунц, за вас  прегръдка.
Преди да кажа лека нощ, нещо Хули не се е явявала скоро.  Или може аз да съм я пропуснала.
Спокойна нощ на всички! Отивам и аз да почета в леглото, докато ми се доспи.

# 575
  • София
Добро утро, добра седмица да е! От край врече обичам понеделника. Всичко го ненавижжат, а аз го обожавам направо. Ново начало, надежди, творчески ентузиазъм. Искам да ви заразя с него...

От снощи вали и прогнозата за днес казва 100% сняг, а някъде дъжд! И така, имаме мокро и дъждовно време за новата седмица🌟😊🌟 Нека имате красиви  емоции, изпълнени с благословии, любов и радост🌟😊

Вярваме, че ще ни върви по вода, защото май скоро ще  тръгнат  реки. Като казах реки -  уплаших се като видях какви са потекли в Южна България. Отнесли мостове, откъснали селища. То срещу природата не се върви, ама хората трябва да си помогнем малко - я да почистим коритата на реките, я да подсилим мостове. И местните власти нехаят, а за държавата да не говорим. Изхарени са парите са диги и язовири. А природните бедствия за капак.

И да се върна на битовизмите. Нашето зеле е готово, но още не сме го сефтосали. Онзи ден мислех едни бутчета със зеле да направя, но ММ отсече, че зеле с пиле не е най-удачният вариант. ТрЕбЕ си свинска мръвка - тъй рече. И аз изпълних. Направих бутчетата с ориз. Simple Smile

Алфея, да си жива и здрава, дето пак се показа. Беше се барикадирала дълбоко в твоите покои. Wink Радвам се, че се престраши. Simple Smile

Янче, и аз тъй като теб правя, затова едната ръка ме боли. Тъкмо ми мине и аз пак я натоваря.

Днес не искам да ходя навън, поне засега. По обед, ако се стопли ще се раздвижа. Но отвън гледам съседите от блока как разчистват колите, как едвам ги палят, как са се накокошинили и си мисля, че още не е за жени. Макар че моето дете и внуче са излезли рано.рано. Кой как се уреди. Simple Smile

Хайде, Бабче, хаирлия да е, да се похвалиш днес с добри новини!

Флото, как си с графика? Да вкюча един мъж, дето се е обзавел с лична секретарка. Wink Ще има обаждане по жицата.

Със здраве, момичета и с усмивки, може и премръзнали да са.

# 576
  • Кубрат/ Пишурка
Шпунци, Галена е не само добре, но и днес е на работа. Наско - също, а Криско - на училище.
Гледам парламента и малко се ядосвам, че заради толкоз чути глупости не ми дават сериалите Blush Ам тъй де! Няма да коментирам. Само ще отбележа, че за мое учудване на химна на България само Василев пя - сигурно му идва отвътре.

Последна редакция: пн, 13 дек 2021, 16:32 от Янче-то

# 577
Привет!Честити празници, със закъснение ,но пък от сърце!На виновниците желая много здраве!!!
   И аз си сефтосах киселото зеле вчера.Ми като за първи опит  е добре.
Едни плетат,други готварстват, а такива като мен само ви се възхищават.

# 578
  • София
Фло, да е жива и здрава Радичка-сладичка! Със закъснение, но мислех, че съм писала. Или съм имала намерение, или са ме изтрили. Странно е....
Марулета, ни плета, ни готварствам. Зеле - ще купим от магазина. Пл. така и не си прие поканата да сложи. Може и да оживеем без да си слугуваме на стомасите. Как е беболина?
Янке, дано вече да няма короновани особи покрай тебе.
Искам да питам ваксинираните - сложихте ли си 3та доза?
При нас с ПЛ. минаха 6 месеца, но се чудим. Първите 2 бяха Астра, сега не слагат от нея. Моята ЛЛ каза, ако решим да е Пфайзер.
Чудим се - да се боцкаме ли сега или да чакаме по-нататък. За нас е важен сертификата за пътуване, но нали ЕС ще му намалят срока на 9 месеца. Можем да изчакаме до началото на март - така ще важи до  декември. С 2 думи - какво ще посъветвате?

# 579
  • тук, на мястото си
Здравейте!
При вас вали сняг, а тука пак ще ме питат внуците дали някога е валяло сняг защото те не помнели. Нека вали, зима е! И дъжд може, важното е земята да напоява.
В момента съм в отпуск от плетене. На малката изплетох някои неща, мама не иска повече. А големите - те били вече големи, не носят плетено.
И за готвене не се престаравам, набирам сили за другата седмица.
Приятна нова седмица и по сняг да ви върви!

# 580
  • София
Момичета, благодаря ви за поздравите към бабината внучка Радичка сладичка. Да са здрави и вашите внучета, да ни радват, да ни пълнят душите с веселба и настроение.
Готова съм с пуловерчетата за по-малките. Имам заявка за палтенце с качулка. Трябва да купя прежда. Не че нямам прежди, утре ще получа и от ГРЕТИ, но заявката е за бонбонено розово, а точно такава нямам.
Днес колата мина на технически преглед. Да ви подсетя, че да не пропуснете. Вижте си документите.
АЙША, ако не пътувате до март, защо да бързате? Изчакайте тогава.
АЛФЕЯ, моите внучета още дават заявки за плетени неща, а на мен ми е приятно да плета.
И нашето зеле е готово. Направихме си салата с олио и червен пипер. Много е добро. Улучили сме солта. Няма начин как да си вземе за странство. Stuck Out Tongue Winking Eye
Тази вечер рано съм се одрямала, та ще изгледам новините и ще се паркирам до гаджето.
Лека нощ и на вас.

# 581
  • София
Фло, ако имате чекиран багаж свободно може да си сложете зеле в него. Е, зелевата чорба няма смисъл да се носи, но  нарязано и отделни листа за сарми  добре опаковани - няма проблеми. Ако имаш машинка за вакумиране е най-чисто. Ако не - може и в пластмасов буркан/продават ги по левчетата/. Иначе по турските магазини там сигурно ще продават. Ако има Кауфланд или Реве - също е налично, вакумирано.

# 582
  • София
АЙША, стра'отна си! Даваш съвети три Б - безценни, безплатни, безкористни. Simple Smile На 100 м. от децата има български магазин, с продавач българин. Продават български консерви, лютеница, кашкавал, сирене, колбаси. Щерката казва, че продават и кисело зеле. Е, навярно няма да е като нашето. Тази година много добре сме нацелили солта. Супер е. Само дето сложихме 7 зелки, но децата и внучетата не са му фенове, а и няма да идват скоро, та за нас ще има. Обещала съм на гаджето, че като се върнем ще му направя един гювеч капама. Колко му е да опаковаме добре две зелки и да си ги занесем, но децата ще ни вдигнат във въздуха. Големи критикари са. Ще ни спукат от майтапи! Като си дойдем живи и здрави, ще се гощаваме както ние си знаем.

# 583
  • София
Фло, аз заради зетя - нали все искал от малките, зеленичките....
Ако снимам моя багаж за при Ани - ще се хванеш за главата. Хем пътувам само със салонен багаж и чанта. Винаги пълня с  луканки, пастърма и кайма от Лидл. Мрънч много ги кльопа, а и в Лидл са с по-чист състав от другите магазини. За Ани има сланина и бекон от Лидл. Последния не се продава при тях, чехски е. А сланината е с подправки, тя  я обича чиста. А, и шкембе за гаджето влача.
Ганьовска работа, няма спор.

# 584
  • София
Яко ме разсмя, АЙША. Браво на теб, колко неща носиш. А зетко обича лозови сарми - те са мънички, зеленички. Joy

Общи условия

Активация на акаунт