КГБ = Клуб на Готините Баби - 206

• 56 574
  • 763
  •   1
Отговори
# 600
Бабет,   и у нас е красиво като вали, имам стих за снеговалежа.
Яне, дълго мислих, какво да напиша, то е ясно с чувствата какви са, за загубата , няма друга в повече.
Жалко ,че Анджи не помни ,малка е била, но дано късметът на майка и , останал тук неизползван да е с нея, има късмет с баба поне да я  отгледа с обич и да и осигури възможно всичко необходимо да израсте добър човек.
Има деца и това нямат.Замести я достойно, с цялата си обич и  търпение.
Да има късмет занапред  и здраве ,че наближава рождения ден.Оставила е нещо след себе си Мел, и  то какво чудесно нещо ,дете да продължи нея.
Понякога си говоря ,защо на мен, и  си отговарям,  а защо не на мен като на толкова други хора се случва ,все има по нещо хубаво и не толкова хубаво за всеки, да не казвам лошо.Да не съм изключение.
Живот, трябва да се живее, макар да ми дотяга понякога.За кратко е, ставам и отначало.
Да вали

Бавно пада снегът, ала всичко затрупа.
Твойте стъпки към мен,
мойте стъпки към теб -
те са сън.
Като зимен мечок пазиш нейде хралупа.
Аз какво съм не знам,
не заспивам сега,
аз съм звън.
Падат тихо парцалите бели и падат.
Не полъхва навън
и не трепва светът -
нека спи.
Ах, дано този сняг да е моя награда.
И в студената нощ
ти пътека към мен
направи.
Всичко мръсно покри, няма грях, няма завист.
И се буди денят
като пръв и единствен
нали.
Но дали ще го видим със теб онемяли
странно чисти сега,
странно леки сега...
Да вали...

07.01.2011

# 601
Добър вечер момичета!
До сега ви четох ,четох , та ми се приспа. Мислех да си лягам , утре да ви пиша , но пак нещо ще ме завърти и отиде.
Мога да влизам и пиша само от компюъра , а ММ е повече на него. От телефона ми иска парола , а аз съм си я забравила.
При мен битовизми като при вас.
Днес направихме малко луканки , опитахме ги тази вечер с червено вино.
Фло, да е честита , здрава, щастлива и много красива , сладката Радичка!
Бабет, честито ново жилище на дъщеричката ти! Много щастие и радости да има в него! Спокойно , малко по малко ще си го изплати. Нали знаеш ние как сме били всички на младини , започвали сме от А. По добре заем , отколкото наем.

Янче , светла й памет на Мелчето! Бог да я прости! Толкова бързо минаха 9 години. Като вчера си спомням този ужасен момент! Жалко , че Анжелка не е останала с по- големи спомени за майка си, но тя беше мъничка. Прегръщам те , мила!

За Коледа направих един щолен , но друго нищо не съм правила. Украсила съм си къщата, та вече ми е коледно.
Спирам ,че не мога да мисля повече , заспивам!
Лека и спокойна нощ , мили дружки!

# 602
  • тук, на мястото си
Добър следобед!
На Янка и Каг - Бог да прости близките ви! Времето минава, но не лекува.
Бабет, честит нов дом, живи и здрави да са младите, ще се оправят.
За кисело зеле говорите, я кажете слагали ли сте натриев бензоат  и променя ли вкуса си. Не съм привърженик на консерванта, но ми се свиди да не се развали.

Хубава вечер!

# 603
Слагах една година и не ми хареса ,промени вкуса,  а съм капризна.На други не им пречи.Нашето зеле вече  е на дъното.Салати ,салати.И пържоли, шницели.После почваме другите кисели веща.
В буркани ,фризер-решение.
Обичаме го преди да втаса напълно.

# 604
  • София
Бог на прости Мелчето и брата на КАГ.Светла да е паметта за тях!
Бабет,честит дом на дъщеричката ти! Нека да е пълен с радост и щастие!
  Натриев бензоат/Е 211/е безвреден ако съотношението с вода е до 1гр/1л,Има твърдения,че дори е полезен при шизофрения.

# 605
Привет!

Алфея,аз слагам хрян.
Безотказно е!
И био😉
Не понасям натриев бензоат.
Наистина променя вкуса.
Всяка година правя едни мариновани чушки по  стара рецепта и тя е с бензоат .
Аз реших,че ще слагам аспирин .
Големи дебати направихме с мама😉
Аз си устоях и ги правя от години с аспирин.
Изказах се да бензоата.

# 606
  • тук, на мястото си
Значи няма бягане от буркани. Е,  след Нова година, дано повечко си вземат синчетата и другото ще затворя в буркани.
Аз и аспирин избягвам да слагам, на чушки, на зелен фасул слагам домати.

# 607
  • София
Помните ли румънския сериал Влад от миналата зима?
Ако има фенове - от 04.01.2022 г. ще дават нови серии от него.
За бензоата съм пас.
Иначе в царската слагам аспирин - жива съм след яденето му. А защо някои хора са против аспирина в туршиите? Пояснете, моля.

# 608
  • София
Привет, дрЪжки!
АЛФЕЯ, само веднаж слагахме бензоат и не ми хареса. Миналата година сложихме малко повече и през март, останалото го нарязах на ситно, по-големите листа за сарми и всичко това във фризера. Не затварям бъркани, че заемат повече място. Тази година сложихме само 7 зелки. Вече останаха 6. Grinning
АЙША, мисля, че аспирин не слагат хора, които са алергични към него. И това не ми харесва особено.
ГРЕТИ, благодаря за изпратените прежди. HugМного са хубави и са много. Ей, момиче ти си ме запасила за голямо плетене. А какви красиви цветове са...Думи нямам! Тенкю, баба още веднаж! Heart
БОРЯНЧИЦЕ, давай още стихове. То не може само за битовизми да говорим. Нужна ни е и храна за душите. Колко пъти да те питам кога стиховете ти ще видят бял свят??? Стига си се свивала!
МАРИНА ВЛАДИ скоро не ни е "черпила" със стихове. На мен ми харесва тази тенденция - сутрин с кафето стихотворение. Heart Eyes
ИХА ни заряза с умните мисли, които ни "сервираше" вместо закуска . Това много ми харесваше. Blush
ГЪБКЕ, много непослушно дете си. Stuck Out Tongue Winking EyeЩо не слушаш майка си за технологията на трушията с чуЖки? Joy
ЯЖКЕ, оправи ли ти се клавиатурата? Гледам, че пишеш съвсем читаво. Как стана това?
ЛУСИ, благодаря за пожеланията към Радичка. Работна булка си, щом вече започна подготовката за празниците.
Днес ходих до Еконт. Отидох 10 мин. преди началото на раб. време. Един от служителите ме покани вътре на топло. Много мило ми стана. После ходих до кабинета по спешност, но пациентката се отказа да й вадя зъб преди празниците. Оставихме го за след това. Купих прежда пепел от рози за палтенце на малкото чавенце. Прибрах се, обядвах и като легнах, та почти 3 часа сън. Сега ще плета до посред нощите.
Хайде, спокойна нощ и светли сънища! HugHugHug

# 609
Бабет, честита придобивка на дъщеря ти!

Янче, КАГ, мир и светлина на душите!

# 610
Фло ,веднага изпълнявам, стихче към творба на някого, коментирам им в рими.не  е напълно да се разбира смисъла, защото е  отговор на нещо, но и като самостоятелно става.

Сърцето ти на плажа се разхожда
и сбира слънце, а една жена
със ситни стъпки твоите предхожда.
Прилича тя на зимната луна,
от твоя стих, но само и прилича.
Защото тук е пясъкът горещ
на лятото, в което се обича,
на лято - слънце.Зимата е свещ.
Блещука , поприсветва, да не губим
посоката и път да очертай.
Но все си влюбен, истински си влюбен
по Коледа, в зеленото на май,
във августовски гларус над морето,
във вятъра солен на онзи бряг,
където си остави ти сърцето.
И ето зима пак е с тъжен сняг.

Плети, че аз не се наканих да почна,все има нещо.
Но почнах сладките  и тъкмо да питам за едни, те ми излязоха сами, 4 тефтера прерових и вероятно са в пети или в един от тези, ама   не викат.Пък гугъл казва.
Търсих машинка за мелене на орехи , ами няма и се мъчих всякак  и не точно млях,   и ето я пред очите ми.
Тъй става вече.

Не искам книга ,кво да ме правиш.Нямам желание.Нищо му няма на света и без мен.Ще оцелее.
Да минават празниците и толкова.
Станах като бебетата да ми ръкопляскат като направя нещо  хубаво, да се радвам ли е или преди е  било винаги хубаво, а  сега като се случи е празник(за готвене става дума конкретно)

# 611

Добро утро, бабетки!
Благодаря на Луси,Алфея,Яжка, и Тану за поздравите! Heart
Да имате идея, как мога да направя едни "бързи" 200К? JoyJoyJoy
Приемам всички стандартни и нестандартни предложения. Хи Хи Хи

Днес и аз ще пробвам нашето зеле. Една година му сложихме натриев бензоат и го изхвърлихме. Не ни хареса.
Март месец го прибирам в буркани, 5 мин. за капачка и го готвя лятото.

Лек и усмихнат ден!:kissing_heart:

# 612
Начииии , Бабет,първо вземам едно кафе, и после - ако разбереш начина,сподели.Мен и сто хилки ме оправят,засега. Другите сто като се зажени синковеца.
    Боряна,хубаво пишеш!
  Пожелавам да ви е слънчево и поетично днес!

# 613
  • София
Привет, привет.
Добре поспах тази сутрин, но който плете до първи петли, така ще е.
БАБЕТ, тенкю баба за кафенцето. Добре ми дойде. Давам съвет - обери банка. Това е най-бързото за което се сещам. Ако има нещо, после ще ти носим цигари и портокали в Софийския. Stuck Out Tongue Winking Eye
МАРУЛЕТКЕ и теб ще те уредим с едни бързи 100 хилки на първо време. От нас чувалите. Stuck Out Tongue Winking Eye
БОРЯНЧИЦЕ и на теб, тенкю баба за духовната храна. Който си го може, може си го. Не си права да не искаш да се издадат стиховете ти. Струват си. Помисли пак!
ТАНУ, ти как си?
Хайде, че сега тепърва ще мисля какво да е за обяд. Добре че гаджето не капризничи. Май ще сме на омлет.

# 614
Почнах супа и ориз със сини сливи и естествено мръвки.Ще продължа сладките след малко, правих бисквити с овесени ядки, но пуснах мъничко захар, че иначе не съм кон.И ябълки имат де, но не покриват сладкото без захар, просто да имат вкус.Ще видя един, дето нагъва овес тук ще одобри ли.Рошави са.

Общи условия

Активация на акаунт