Термин юни 2022

• 47 491
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Някъде бях чела, че може макс до 4кг, но и аз съм вдигала по-тежко понякога когато се е наложило.  Като цяло е добре да не се вдига и когато можеш избягвай.
Здравейте момичета !
Исках да ви попитам до колко килограма си позволявате да вдигате ,като цяло повече от 2-3 кг не вдигам,но ми се наложи да вдигна около 10 кг за буквално 10 -15 крачки 😫 И веднага филми .

# 601
Аз избягвам да вдигам тежко, не съм и запозната, но на бременни с по-големи дечица им се налага да ги вдигат/носят и не съм чувала да е имало проблем. Вероятно не е фатално.

# 602
Arielll не се тревожи нищо ти няма, ако имаш възможност избягвай да вдигаш ако се налага ще вдигнеш то е ясно. И през 3 те бременности ми се налага да вдигам около 10 кг да кажем я дете, я някоя туба с вода, я куфар понякога просто нямаш друг вариант.
Предния ден бях с бебето на ръка (около 10 кг) каката падна много лошо и се наложи да я взема и да я сложа на пейката (около 14 кг) нямаше кой да ми помогне. И така вдигнах за 1 Мин да кажем 24 кг, което съм наясно че е супер рисковано, но нямах друга опция. За момента съм добре нямам оплаквания.

# 603
А аз да ви се оплача, че свекърва ми е с ковид, а аз с кашлица. Пия стодал и смуча хербитусин, но много се притеснявам. Миналия месец 2 седмици бях така, сега пак...дано бебка е добре. Чак на 17ти ми е прегледа.

# 604
Ние като абсолютни психопати прекарахме празниците сами вкъщи, но пък това ми дава спокойствие.
Иначе при нужда чувам вече от доста лекари да препоръчват

абсолютно безвреден хомеопатичен продукт подходящ при бременност.

Стискам палци всичко да е наред и бързо да мине.
Аз имах хрема за точно един ден миналия месец, въпреки това АГ ме накара веднага да направя домашен тест, защото каза, че ковид вече протича с най-различни симптоми, на 5тия ден от симптомите пък според нея е хубаво да се направи PCR.

# 605
Малко да сменя посоката на разговора ако може. Какво мислите за коланите след раждане? Имате ли, ще носите ли? С първата бременност почти не носих, но сега мисля да си купя. Чета коментари и доста хвалят на vikababy. Някой с мнение?

Задължително! И след двете раждания носих колан и корема ми се прибра изключително бързо. Това беше най-добрият съвет, който получих от приятелка след първото раждане. Като и двете бяха естествени, след секцио предполагам, че предписанията са други и се изчаква.

# 606
Здравейте и честита нова година, бъдете здрави. Аз се включвам да ви питам как сте, имте ли контракции. Аз имам и на предишния преглед АГ ми изписа магнезий 365 мг изпих го, но се появи едно разстройство, което не спираше с дни. Свърши ми магнезия и реших да спра, но в деня в който не пих пак се появиха контракции и днес вече 2ри ден продължават имах до сега поне 5-6. Тя ми каза ако не подейства по-слабия да си взема от 500 мг, но така се получва един затворен кръг с това разстройство. Но нямам друг изход, ще си ходя разстроена. 😂😂 Сега съм в 17 г.с. с предната бременност пак пих магнезий до края, но започнах от 6-ти месец. А сега от толкова рано, някак си се плаша дали ще стигна до края.

# 607
И аз съм в 17 седмица. Пия магнезии от 3 седмици. И аз съм малко разстроена,  но си взех пробиотик. Иначе не смея да го спра. Пия и но шпа и утрогестан. Предимно лежане и ще стигнем до деветия. Но наистина е неприятно това с корема, а аз обичам люто и не смея да хапна, че с магнезия съвсем ще стоя във вц. Май при повечето така действа магнезия.
Здравейте и честита нова година, бъдете здрави. Аз се включвам да ви питам как сте, имте ли контракции. Аз имам и на предишния преглед АГ ми изписа магнезий 365 мг изпих го, но се появи едно разстройство, което не спираше с дни. Свърши ми магнезия и реших да спра, но в деня в който не пих пак се появиха контракции и днес вече 2ри ден продължават имах до сега поне 5-6. Тя ми каза ако не подейства по-слабия да си взема от 500 мг, но така се получва един затворен кръг с това разстройство. Но нямам друг изход, ще си ходя разстроена. 😂😂 Сега съм в 17 г.с. с предната бременност пак пих магнезий до края, но започнах от 6-ти месец. А сега от толкова рано, някак си се плаша дали ще стигна до края.

# 608
За вдигането - аз си нося детето 13 кг, редовно. От време на време пренасям кучето (17 кг) до банята. Отделно покупки и пр. също си мъкна.
За пробиотик препоръчвам този: https://laktera.bg/portfolio/laktera-nature-5/. Много по-скъп е, но и съдържанието му е в пъти по-концентрирано от масово предлаганите.

# 609
Какъв пробиотик пиете и действа ли. Но шпа и аз пия 3 × 1 на ден. Но мисля, че ми ги изписа, защото имах като предменструални болки.
И аз съм в 17 седмица. Пия магнезии от 3 седмици. И аз съм малко разстроена,  но си взех пробиотик. Иначе не смея да го спра. Пия и но шпа и утрогестан. Предимно лежане и ще стигнем до деветия. Но наистина е неприятно това с корема, а аз обичам люто и не смея да хапна, че с магнезия съвсем ще стоя във вц. Май при повечето така действа магнезия.

# 610
Пия лактофлор. Без добавени витамини в него , защото имам передписани такива за бременни. Доволна съм. Гледам да хапвам ориз, картофи. Но е по добре от запег.

# 611
Аз пък съм обратния случай... Не смея да хапвам по-твърди храни всеки ден... Голяма мъка с това не ходене по 2-3 дни.. Sad
Момичета, а как точно се усещат контракциите и колко време продължават? Четох за втвърдяване на корема и като при по-болезнен цикъл, но къде точно боли? Искам да съм малко по-подготвена, ако ми се случи.
Благодаря на отзовалите се Simple Smile

# 612
Аз пък съм обратния случай... Не смея да хапвам по-твърди храни всеки ден... Голяма мъка с това не ходене по 2-3 дни.. Sad
Момичета, а как точно се усещат контракциите и колко време продължават? Четох за втвърдяване на корема и като при по-болезнен цикъл, но къде точно боли? Искам да съм малко по-подготвена, ако ми се случи.
Благодаря на отзовалите се Simple Smile
Имам същия проблем с не ходенето. Бабините "безвредни" рецепти като накиснати сини сливи на гладно, киви и тн нямат ефект при мен.Освен,че е некомфортно аз се подувам и чак имам силни болки. Четох за фибри Хуск, но не смея да пия на своя глава. Чак на 14ти съм на преглед при АГ, имам и един при този по здравната каса, но на него му нямам доверие и не бих била спокойна да ми изписва слабителни.

# 613
За тези, които са със запек мога да препоръчам топла вода с разтворена една чаена лъжица мед сутрин на гладно. При мен много помагаше предната бременност в момента нямам оплаквания.

# 614
Ето ме и мен.В 19 г.с. съм,на 10 съм на преглед и ще пиша.С предишните си две бременности не съм имала никакви контракции,с тази започнаха в 17 г.с. и помислих,че са движения на бебето,НО НЕ!Докторката ми изписа 3 × 2 магнезий 500мг.Всички казват как трябва да лежа и почивам,НО с две деца абсурд.Пазарувам,вдигам тежко,не меря килограмите,защото знам че не са 1 или 2.На мен също ми минават мисли дали ще изкарам докрай.....Зареждам се положително,като разглеждам бебешки колички😉Старата я подарих и сега ще сме с нова😉 Искам да е мноооого лека,предишната беше 14кг и пак я вдигах заедно с бебето,но сега искам лека.Какво мислите за летните колички,които са подходящи за новородени,все пак сме летни бебета?
А колкото до WC -то магнезият не ми действа разхлабващо,въпреки 6те таблетки.Аз съм склонна да имам запек....и ,за да ходя всеки ден до WC пия много вода и 1.5л вода с джинджифил. Действа ми тонизиращо и пречистващо.

Общи условия

Активация на акаунт