Термин юни 2022

• 51 410
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте момичета…
Аз след два дни с болки бях вчера на преглед и се установи скъсяване на шийката. Та живот и здраве на 30ти ще ми правят серклаж. Пак добре, че навреме, а не е много скъсена…
Притеснено ми е доста, но се надявам с него да задържим положението. За капак съм с предна плацента и бебето е ниско…
Стиснете по едно палче.

# 496
Стискам палци, всичко ще е наред. Колко е скъсена. Че и аз все съм с болки и АГ ми назначава инжекции папаверин и си лежа в нас. С първовото дете от шести месец бях с 5мм шийка , но беше късно за зашиване и само лежане беше спасението. Но тогава имаше гинипрал на хапчета, та с него стигнах 38седмица. Има една тема за лежащи мами и там сме с такива проблеми, можеш да се запишеш при нас. Важно е, че сте хванали проблема навреме. Аз последно бях с 34мм и каза че е добре. На 11.01 съм на преглед и ще видим.

# 497
При мен на 13.12 беше 35мм, а вчера 32мм. Док каза, че почнала ли е веднъж едва ли ще спре и по-добре да ме зашият.. Аз слагам от 7 г.с. циклогест, който предполагам поне малко помага. В началото 2 месеца лежах заради голямо отлепяне и 2 седмици се движих и сега ново 20… Но предпочитам сега да се вземат мерки. Може ли да споделиш темата?

# 498
https://m.bg-mamma.com/?topic=1363665
При мен на 13.12 беше 35мм, а вчера 32мм. Док каза, че почнала ли е веднъж едва ли ще спре и по-добре да ме зашият.. Аз слагам от 7 г.с. циклогест, който предполагам поне малко помага. В началото 2 месеца лежах заради голямо отлепяне и 2 седмици се движих и сега ново 20… Но предпочитам сега да се вземат мерки. Може ли да споделиш темата?

# 499
Стискам палци всичко да е наред! Вярвам, че когато нещо е хванато на време е поправимо.

Момичета, на ЖК ли се установи, че има скъсяване? А коя точно седмица сте?

Също бихте ли могли да опишете за какъв тип болка става въпрос и къде е локализирана? Благодаря предварително!

# 500
При мен на първа ЖК се установи 35мм - на границата. От два дни имах болки и АГ ме извика снощи по спешност, та се видя, че се е скъсила. Аз и не очаквах друго с тези болки де…
Иначе долу ниско в средата. Пробождания за секунди и понякога се усещат назад. Док каза, че са контракции.

# 501
Сигурна съм, че нещата ще се развият добре. Забелязала съм, че явно постоянно трябва да има екшън през тези 9 месеца..

# 502
При мен на ранната фетална морфология се видя 34мм, казаха, че е добре. Но болки имах пак. Те са ниско долу в корема. Моя АГ не ме вика да ме види, той си кара само женска консултация , но като му се обадих  каза да си взема инжекции папавврин ин5 дни ми слагаха без да лежа в болница, а при личната ходих. Сега не знам колко е, чак на 11ще разбера. Има жени при които и без силни болки се скъсява. Аз например не мога да вървя повече от 5мин, защото почва да ме боли ниско корема и имам чувството че нещо се изпадне, едно странно налягане долу.

# 503
Момичета, спортувате ли ? Насочила съм се към йога за бременни ,но ми се иска и нещо малко по-интензивно ,в рамките на допустимото разбира се ,може би някаква гимнастика ,леки упражнения. Знаете ли след коя седмица е ок да се спортува ?

Пробвайте с тази тренировка:
https://youtu.be/_NP6u3TWlBE

# 504
Момичета, стана ми интересно с въпроса за шийката на матката. Миналата седмица в 16 г.с. АГ я измери 34mm, и ми предписа циклогест 400mg вагинално по една вечер и магнерот 2х2т.
Също така каза, че няма нищо притеснително и не ми е споменавала да си почивам повече или да лежа. Случва се да имам леки болки, но не е нещо нетърпимо, по- скоро бодване и чувство на дискомфорт. Но постоянно се панирам и притеснявам с тази бременност.

# 505
Ами при мен на 35мм също не ми беше казала да лежа, но след 10 дни беше 3мм надолу и ми разреши само ставате до тоалетната и толкова. Още на 35мм ми каза, че трябва да я следим изкъсо. Имах час чак за 17 ануари за ЖК, но като ѝ песах за болката веднага ме извика. Аз слагам сутрин и вечер Циклогест и пия Магнерот 3х1.
Иначе и при мен болките не са нетърпими, а са секундни бодежи.

# 506
И при мен болките не са нетърпими, но се засилват като се движа. Даже ако вляза в магазин да пазарувам и започва една тежест ниско долу и стягане. А веднъж миналия месец и веднъж този се случи да се засилят без да спират и бях на инжекции. С първото дете за 2 часа силни болки бях останала с 5мм, но тогава си мислех че са проблеми със стомаха, а те били родилни контракции в 6ти месец.

# 507
И при мен онзи ден за пръв път се сручи след пазар, а дори не бях ходила много….. просто лежане му е майката и почивка и това е.

# 508
При мен нито на феталната морфология, нито на първата ЖК не сме коментирали май по-специално за дължина на шийката на матката или по-скоро аз не съм обърнала внимание, защото към онзи момент е била наред и нищо не е притеснило лекаря.
Къде все пак на документите от ФМ или от ЖК може да се види дължината? По какъв начин я изписват?

# 509
Не я изписват. Поне на моите документи не пише. На ранна фетална не я мерят. Тя само с вагинален ехограф се мери. Моята АГ ме предупреди, че задължително на всеки преглед от ЖК следва да се измерва шийката и да се проверяват

Общи условия

Активация на акаунт