Епилепсия - ТЕМА 27

• 72 892
  • 696
  •   1
Отговори
# 90
Само Ламиктал1000 сутрин и вечер по 1 таблетка

# 91
При това лекарство правят ли се изследвания на нивото на активната съставка в кръвта?

# 92
  • Варна
Момичета, мъка ми е като ви чета.. Cry
Искам да споделя за нещо на което попаднах, а вие ще потърсите повече информация и прецените. За остеопатията в помощ на различни заболявания. Излезе ми тази информация за Варна и оттам се зачетох, погледнете, писах ЛС заради мъжът ми, той е с дискова херния, 100 Евро е таксата за преглед на доктора. Но това е наистина невероятно направление, питайте ако искате :
https://instagram.com/stories/svetlana_lebeda/281411001502942944 … shid=MDJmNzVkMjY=

Прегръдки на всички!!

# 93
Правили сме изследвания за да се установи какво натрупване има.

# 94
Да не би дозата вече да му е малка? Дали не е добре да се консултирате с невролог и пак да пуснете изследване?
Синът ми направи гърч миналата година след повече от 3 години без пристъпи. Той е на друго лекарство. Месец по- рано бях изследвала концентрацията и беше в норма. Малко преди да направи гърч видях, че ММ му дава по- ниска доза от предписаната (понеже все се питахме един друг дали ли сме му лекарството, решихме само ММ да му го дава, за да не стане объркване). Казах му, но той беше убеден, че бъркам. Изкарах му документите от последния преглед и постепенно започнахме да я увеличаваме до назначената. За жалост няколко дни по- късно синът ми направи гърч. Беше вдигнал рязко температура, но не му се случваше за първи път. Веднага изследвах насищането на лекарството в кръвта и се оказа, че все едно не го приема. Мъжът ми, без да иска, драстично му беше намалил дозата и явно не ни беше стигнало времето, за да вкараме нещата в норма. Отидохме при следящия го невролог, той даже направи нова корекция според теглото и засега не е имал проблеми.

# 95
Има голяма разлика между дете с овладяни пристъпи и дете, при които са изпробвани няколко лекарства без ефект. В първия случай става въпрос най-вероятно за доброкачествена епилепсия, която се наблюдава при 95% от случаите и която е в резултат на проблеми при съзряването на мозъка. Във втория няма един с един еднакъв. И психолози няма обучени. И родителите се карат заради „непослушното” дете и се обвиняват взаимно и кръгът се затваря...   Затова първият ми съвет е да направят изследвания, за да могат евентуално да помогнат на детето си с друго лечение, щом с лекарства не става. И наистина, раздялата на родители на дете с увреждане е най-тъпото решение (съжалявам за грубия изказ), но ако не са родителите, няма кой да му помогне.

При нас ситуацията е малко по-различна. С биологичния баща сме разделени още когато тя беше на 1 годинка и до сега не се е интересувал от детето. Разбирайте го така, че все едно той няма дъщеря. Сега живея от 3 години с друг мъж. Днес дори бяхме на съвет в учището и слушах големи глупости. Тя че не слуша не слуша това е ясно. Обясниха ми че без придружител който да стои нон-стоп до нея не го виждат. Постоянно излизала от  час, стояла в тоалетните по един час и половина. Заключвала се вътре и не говорила. Веднъж беше запушила тоалетните и ми казаха днес че ако още веднъж се случило да съм знаела че ремонта бил 3000лв и щели да ги искат от мен. Отложихме с 2 години първи клас, като сега вече в края на годината в която започна първи клас ми казаха, че според тях е нулева за нея и пак трябвало да я кара пак. Ресурсната от училището каза, че сега щом е така, не знаела как ще се справим в тийнейджърска възраст и щяла да ни прави на луди и да ни се качва на главата.

# 96
Мисля, че каквито и проблеми да има в семейството, с дете болно от епилепсия те се увеличават много. Затова имам предвид, че първо човек трябва да разбере болестта. И пристъпите, и лекарствата се отразяват на поведението и това няма нищо общо с възпитанието. Може да стане агресивна, апатична, да изпадне в депресия, да се изтрие част от паметта. И тогава пак ли ще ѝ се карате? С училището не знам как стои въпросът, дали не е по-добре да е в помощно. Мисля, че там няма да имате тези проблеми.
(понеже все се питахме един друг дали ли сме му лекарството, решихме само ММ да му го дава, за да не стане объркване).
Препоръчвам това

Имаме две - една за сутрешните лекарства и една за вечер. Нашите са от амазон.

Последна редакция: чт, 14 апр 2022, 09:14 от katta

# 97
Момичета здравейте! Възможно ли е конвулекс да провокира абсанси? До сега не съм забелязала. Отнася се, но успявам да го разсея. А откакто пие конвулекс 2 пъти през седмица.

# 98
Здравейте! Подарявам 10 ампули Синактен. Срок на годност март 2023г. Използва се за лечение на резистентна към лекарства епилепсия, например при Уест синдром. При интерес, пишете на лични!

# 99
Здравейте, Някой случайно да няма излишни таблетки Петинимид,да си закупя? Не мога да ги намеря в аптеките? Уж казват, че ще ги пуснат, ама никой не знае кога, а детето ги приема системно за абсансна епилепсия?

# 100
Имам останали 12 таблетки само, ако ти вършат работа пиши на лични адрес да ги изпратя.

# 101
Здравейте.Търся спешно да закупя петинимид таблетки за детето ми ,което е с епилепсия.

# 102
Здравейте.Търся спешно да закупя петинимид таблетки за детето ми ,което е с епилепсия.
Имам сироп,ако ви върши работа ми пишете.

# 103
Момичета, питах за Петинимид в аптека Марешки.От утре ще зареждат в складовете.Може да си поръчате.

# 104
Здравейте

На нас ни анулираха вече за трета година първи клас.Комисията от училището така реши, на открит разговор с мен разбира се. Невроложката ни прати в София защото била с вързани ръце и не можела да смени хапчетата. В момента сме на Левебон 500 и Конвулекс 300 хроно, като взима максимална доза за теглото и, и 9 годишната и възраст. От училището казаха също, че не им стигал акъла как ще се оправяме с нея в пубертета. Не и се разбира като говори, като трябва да прави домашни ако не съм аз да и кажа какво да напише ще драска по листа, постоянно отговаря, дори ми посяга да ме удря като е ядосана. Общо взето само детски иска да гледа, да яде и да спи.Положението е ужас като цяло и вече 5 та година никой не може да каже какви са и защо продължава да ги получава.

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 21:06 от pelmel

Общи условия

Активация на акаунт