Епилепсия - ТЕМА 27

• 70 536
  • 690
  •   1
Отговори
# 135
Ако имате възможност за консултации в чужбина, го направете. Другата опция е д-р Бурак Татлъ, идва в София, но не знам колко често.
Може и да проучите какви по-задълбочени изследвания да пуснете, ако трябва и генетични.
Иначе ЯМР имате ли правен? Може да помислите и за една хоспитализация в Св.Никола към Александровска, за обследване, ако нямате.

# 136
Здравейте, съчувствам ви! Консултирали ли сте се с лекари от чужбина? Има и една група във фейсбук за епилепсия ако искате вижте и там.
Ами за лекари или консултации в чужбина какво е предимство е, освен че трябват пари с които не разполагаме. До сега сме сменили високо възможни невролози във Варна. Като гледам как действат и в София не мисля, че нещо ще се промени. Започваме вече да се примиряваме с положението и че ще е така и за напред и ще си имаме едно 3 годишно бебе цял живот...

# 137
Здравейте, съчувствам ви! Консултирали ли сте се с лекари от чужбина? Има и една група във фейсбук за епилепсия ако искате вижте и там.
Ами за лекари или консултации в чужбина какво е предимство е, освен че трябват пари с които не разполагаме. До сега сме сменили високо възможни невролози във Варна. Като гледам как действат и в София не мисля, че нещо ще се промени. Започваме вече да се примиряваме с положението и че ще е така и за напред и ще си имаме едно 3 годишно бебе цял живот...
Не искам да съм груба,но не мисля,че възможностите на всички лекари са равни и ако не опитате поне в София или Турция(като най-близо и евтино) да потърсите диагноза и лечение е прибързано да се примирявате.Сигурно има начин да се помогне на детето ви,не се отказвайте като слагате всички лекари под общ знаменател.

# 138
  • Варна
То във Варна има точно един - Щилиянов.
 Запишете час при доктор Татлъ съгласна съм с горното мнение! Има група във Фейсбук за епилепсия, питайте там за доктора. Успех!

# 139
Имате ли изобщо диагноза? Имате ли резултати от образни изследвания (МРТ, ПЕТ, СПЕКТ, функционално МРТ)? Кой ви каза да не правите нищо? Защо решихте, че и в чужбина няма кой да ви помогне?

# 140
Може ли да обясните по-подробно какви пристъпи прави и на какви лекарства е?
Варна не е цяла България, и да - само този Щирянов се спряга като име. Пробвайте в София, ако трябва и при Димова. Има много други невролози.

# 141
Опитайте с д-р Бурак Татлъ. Този лекар оправи епилепсията на детето на моя приятелка. В БГ беше на няколко вида медикаменти, на фона на които правеше гърчове. Към момента не приема нищо, ЕЕГ-тата му са перфектни и няма пристъпи. Всичко това е благодарение на д-р Татлъ. Струва си да опитате. Той назначава и терапия за подобряване на мозъчната дейност. Освен това е отличен диагностик и би могъл да посочи причината за епилепсията. Идва и в БГ.

# 142
За Щилянов нямам думи. Две години ходихме при него, единственото което правеше е да  увеличава дозата на Конвулекс хроно 300 и Левебон 500. Изписа и даже Трилептал като допълнение със зелена рецепта, но отказах да го въведа, няма да си друсам детето да става като парцал с куп лекарства. Чакане по 2-3 часа пред кабинета всеки път, докато не се стигна до максимална за нейните килограми и момента в който почна да получава всеки ден гърчове в рамките на една седмица. После сменихме невролога. Всички във Варна сме минали. Едно и също ни казват. Дозата е добре, ЕЕГ-то е с огнище в ляво, гъчовете фокални. Но защо ги прави и как да ги спрем никой не каза нещо различно от пийте си хапчетата. ЯМР минавахме преди 3 години, нищо не излезе там. А от 4 години сме на тези хапчета подобрение никакво. Почти не ни се разбира какво говорим. За по точна иформация примерно като иска да каже "Отивам да си измия краката" тя казва "Тивам да тикам таките".И така си е от както е проговорила с малко изключение като подобрение на някои думи. Повтаряме 1-ви клас за трета година защото нищо не правим в час. Общо взето учителките вдигнаха ръце от нея. Прави си каквото иска в училище. Излиза от стаята, ходи в тоалетната, седяла по часове там след което се заключва и вдига половината училище на крака защото не иска да се отключи като и кажат. Като и се откаже нещо почва да вика из целия парк и да плаче като бебе. Не знам наистина. И в момента съм с 5 месечно бебе като допълнение. И това е другото. Това бебенце в каква обстановка ще порастне, след като се крещи вкъщи по цял ден. Като вечеря цялата се омазва ако не и кажа да се измие ръцете не се сеща. Отива пипа бебето с мазни ръце и като и се развикам почва да тропа с крака, да отговаря, да блъска вкъщи и да крещи да се чува в цялата кооперация. Не знам наистина до кога ще е така и както съм и с бебенце как въобще да реагирам с тези лекари по чужбини и т.н.

Последна редакция: чт, 21 юли 2022, 12:13 от pelmel

# 143
  • ХАСКОВО
Може ли някой да ми даде мобилен номер на доц.Петя Димова от Св. Иван Рилски.Ще съм много благодарна!

# 144
  • Варна
Pelmel, на мен това, което описваш ми прилича на някакъв вид изоставане в развитието, което не е непременно свързано с аутизъм. Генетични тестове правени ли са? Свържете се с доктор Татлъ. Разбира се, че трябва да направите абсолютно всичко необходимо, за да подобрите състоянието на детето и микро климата в семейството. Аз не бих се поколебала и бих запазила час на секундата, положението звучи критично. Не ползвате ли логопед, специални педагози, ресурсен учител?

# 145
Всичките проблеми в училище са от дефицит на внимание. Така смятам аз. Това че е свикнала постоянно да има човек до нея да и казва напиши това сега, колко е това сега 2+2 а в нормално училище в клас с 25 деца не знам как е постижимо това с дефицита на внимание

# 146
  • Варна
И така да е, имате ли диагнозата на документи, СОП и съответно ресурсен учител? Повтарям се пак - детето работи ли с ерготерапевт, психолог, логопед, специален педагог? Влезте и в темата за Хиперактивност и дефицит на вниманието и трудно проговарящи деца и четете и там. Може и 5 години да повтаря първи клас, ако не работите по въпроса. И не потърсите и друг невролог в чужбина, ако трябва. Крясъците няма да помогнат, детето не ви разбира, явно има проблем и с рецептивна и с експресивна реч, трябва много работа. Освен диагноза епилепсия, не разбрах имате ли други диагнози, търсили ли сте решение.

Последна редакция: чт, 21 юли 2022, 16:43 от ivka_smile

# 147
  • Пловдив
Всичките проблеми в училище са от дефицит на внимание. Така смятам аз. Това че е свикнала постоянно да има човек до нея да и казва напиши това сега, колко е това сега 2+2 а в нормално училище в клас с 25 деца не знам как е постижимо това с дефицита на внимание
Моя син има сходни симптоми като на вашето дете, но в много много по-малка степен. Но от 2 години се занимава редовно с частен учител, ресурсен учител и логопед. Има огромна промяна след като се намериха правилните търпеливи учители. Общата му култура е много бедна, защото не ходи редовно на училище, тъй като там няма кой да му виси на главата и да го съсредоточава. Наблягаме на математика и български език, както и английски. Освен това времето, в което можеш да го концентрираш беше много малко, но с течение на времето се увеличава.
При нас лечението се води от проф. Иванов  в Пловдив, който го пое преди 4 години с енцефалита в болницата и от няколко месеца работим и с проф. Татлъ паралелно. За него ми е рано да дам категорично мнение.

Личното ми мнение е, че поведенческите проблеми идват от епилепсията. При сина ми са се обостряли около моментите, когато има пристъпи, след което се нормализира.

Последна редакция: пт, 22 юли 2022, 12:15 от lbpd

# 148
Всичките проблеми в училище са от дефицит на внимание. Така смятам аз.
Може и да сте права. А може и да изпускате ценно време, в което да определите правилната диагноза, да приложите смислена терапия и да намалите пристъпите. Да не говорим за интензивна работа със специалисти. Тук няма родители, на които да им е лесно. Всички опитват различни лечения, сменят невролози, пътуват в други градове и държави да лекуват децата си. Тук никой няма да ви каже, ами браво, щом д-р незнамсикойси ви е дал лекарство и то не помага, това е, край, свърши се, друго няма. И вашето бебе също няма да е единственото с болна сестричка, всички си гледат децата и правят всичко възможно за тях. Всъщност не разбрах какво търсите тук.

# 149
Здравейте, кое лекарство е по - добро при атипични абсанси, фокална епилепсия и мания - Депакин или Ламиктал.
Кое помага за успокоение на нервите и най важното, не се напълнява драстично. Кое е по- щадящо организма, но съм добър ефект. Детето няма големи гърчове.

Последна редакция: пн, 01 авг 2022, 18:52 от beo

Общи условия

Активация на акаунт