Борба с рака- духовно оцеляване, физическо преодоляване-73

• 55 464
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
  • Русе
Под един са. Май са общо 4 клиники Аджибадем в София, а имат и във Варна.

Таксите в Младост ги няма в Токуда. За химията платих 450 лв в Младост и понеже щяла съм да правя и лъчето при тях, нямало да има още едба такса. Но аз минах в Токуда и си платих само първичния преглед 75 лв. После за диспансера също толкова.

# 241
Бях на Херцептин от края на м.г. до август. (И преди имах Херцептин, но беше в комбинация с До и Пержета). Та и аз имах болки в мускулите и съответно крампи. Почнах да пия Магнезий. Но не какъв да е, а един течен в пликчета на дозички. Той ми помогна.

Аз се мажа със специално масли с магнезий, домашно правено за мен и пия magnesium malate , но пак имам проблеми, макар че олиото доста облекчава.
Ще търся и аз течен тогава.
Сега чакам калий и вит Д.
Оф, мн крампи, мн нещо.
И инжекцията така боли с тоя херцептин.
Направо след последната ми се наду кракът.
Или тия пак нещо не правят като хората..

# 242
Николче, за да не боли херцептина трябва да  не е студен( аз си го искам предварително и си го държа в дланите, докато се стопли) и да се слага много бавно, за да не боли. Веднъж не успях да се " спазаря" и ми го сложиха студен и бързо и ми посиня крака и много ме боля...
Последния път, в нашето Онко беше пълен ужас и хаос( поради липса на организация, се бяхме струпали двойно повече хора  и  лудницата беше пълна). Та, освен чакането, ми объркаха и  назначението( естествено че не позволих да ми сложат нещо, дето не  е за мен, но се надявам да съм била единствената сгрешена, щото масово бабите и не питат какво и защо им слагат) и освен редовните пазарлъци да давам оперираната ръка( че на другата вена не могат да хванат, но не са познали- скандал вдигам, ръката- не давам), се опитаха да ми сложат пак херцептина студен. Ами, запознаха се със селянката в мен. Надявам се, да са я запомнили добре и да не се налага отново да се срещат с нея...

# 243
  • В царството на игрите:)
Привет, търся телефон на доц. Поповска.  Дали някой може да ми го даде?

# 244
  • Sofia
Привет, търся телефон на доц. Поповска.  Дали някой може да ми го даде?
Мислех, че го имам в телефона записан, но не. Довечера ще погледна в документите, които имам от нея, мисля, че имаше и телефон.
На стационарните опита ли? 064 884 272 / 064 886 127

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 15:29 от Child of June

# 245
Свързах се с проф. Поповска на този номер 35964886127. Това е в ДКЦ-то, където работи. Трябва обаче да звъннете предиобед от 8 до 14часа е там. Говорих лично с нея.

# 246
  • Plovdiv, Bulgaria
Привет, търся телефон на доц. Поповска.  Дали някой може да ми го даде?
Аз имам тези номера:

# 247
Под един са. Май са общо 4 клиники Аджибадем в София, а имат и във Варна.

Таксите в Младост ги няма в Токуда. За химията платих 450 лв в Младост и понеже щяла съм да правя и лъчето при тях, нямало да има още едба такса. Но аз минах в Токуда и си платих само първичния преглед 75 лв. После за диспансера също толкова.

Благодаря ти за активността!

Защо мина в Токуда и как ти се струва там? Ако ти е удобно, ще се радвам да споделиш за Токуда, каквото мислиш, че ще ни е полезно. Ако пък си го писала някъде, ще се поразровя в старите теми.

Много искам да ви благодаря на всички за всички отговори, съвети и отделеното време. Ако знаете колко много ме зареждате и какъв кураж ми давате. Прегръщам ви всички от сърце и ви желая да не се отървете от здраве! Много ще се радвам ако някой ден си направим среща на капитаните* и моряците** като се поуспокои бурното море***.

*капитаните - главните герои в борбата с Рачко
**моряците - статистите в борбата с Рачко
***бурното море - с неприятното участие, за "разкош" и Ковидчо

Надявам се да сте ме разбрали Simple Smile

# 248
  • Русе
Първоначалната идея на местенето беше, че не съм от София, а Младост нямат лъче отделение. Токуда имат и могат да ме хоспитализират за целия период. Обаче като отидох на място се оказа, че трябва да доплащам по 40 лв на ден и съвсем откровено докторката ми препоръча да си търся хотел или квартира. Отделно страхотно отношение и внимание ми обърнаха. Ревах три часа докато се реша да остана в София (заради децата)  и останах. Страхотни са в лъчето, невероятни шемети. Винаги точно на часа си влизах, винаги с майтапи и оравиха всичко възможно да се чувствам добре. И не само към мен беше това отношение.Това ме накара да остана и там на диспансер. В Младост също бяха много любезни, обаче много се чака там. Много. А аз все пак после пътувам поне 4,5 часа към дома, (което си е мое решение де, никой не ме е влачил до София) и да ме искат в 8 сутринта, а да мина на преглед към 2-3 следобед... Аре, нема нужда.
Нещо, което ми направи впечатление. Много хора остават там за вливките. Клиничната пътека е 3 дена и си я ползват. Не знам защо. Иначе има и доста на стационар... Имат определени дни за диспансерните, дни за прием... Имат някаква организация и засега ме устройва.

# 249
Аз ако не се прибера след вливката или поне не в същия ден на другия ден тотално бях неадекватна и само спях. Добре си правила!
Аз бях на мамолог. Каза, че вижда течност под импланта ми. Не каза какво може да е. Във вторник съм Ан второ мнение. Засега май трябва да правя ЯМР да се види какво може да е, но няма кой да ми даде направление. Надявам се лекарката във вторник да ми съдейства. След този преглед мисля да се свържа с лекаря ми ( благодаря за телефонния номер! ) И да каже какво да правя. Ако се потвърди течността. Направо не го очаквах. Говорих с лекарката, която ме лекуваше преди години ( онколог) каза да направя контрола на туморния ми маркер,2 месеца след поредния, който беше завишен. Мамолога каза, че съм 4тата с такова оплакване за този месец от същата лаборатория. Не знам, в някакъв омагьосан кръг съм

# 250
  • София
Какви са ти имплантите и на колко години са? Възможно ли е да се е спукал импланта?

# 251
Какви са ти имплантите и на колко години са? Възможно ли е да се е спукал импланта?
Ох, нищо не помня за тях Sad
Ама не знам как да разбера дали е спукан.
На 7 години е

# 252
  • София
На ЯМР ще се види.

# 253
  • Русе
PeacockLove, стискам палци да е нещо безобидно Hands Pray
При кого ходиш на преглед?

# 254
  • София
Хелоу, пиша ви от компа.
Ще ви наритам задниците, ама ...скоро, че още пиша много бавно Smiley