Борба с рака- духовно оцеляване, физическо преодоляване-73

• 55 469
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
Далия, тази диагноза не означава непременно смърт.  Не бързай да си пишеш завещанието. Тук има достатъчно примери. Спокойно, дишай дълбоко, тегли една майна на говедото и се стегни (едно голямо питие също може да помогне).  Нареви се, ако това ще помогне, оправяй прическата, вирвай нос и редом с нас. Ние сме страхотна компания за този път Simple Smile До една сме хубави, умни и забавни Simple Smile

1 см. е малко говедо и ако ЛВ са чисти даже и терапии може да няма. Понавам такава мацка. Пък и дори да имаш, химията не е чак толкова страшна.  Нека да излезе и другата хистология, за по-голяма сигурност, и ще стане ясно какво, що.
С вас съм момичета...

# 286
  • Пловдив
Здравейте, дами!
Радвам се за всички, които са чули своите добри новини! Пожелавам го на всяка от нас!
На останалите бързо възстановяване и леко да минава всичко!
Аз успях да се сборя и с ковида и в събота даже направих скенер, а утре влизам за химия, че от последната мина повече от месец.

Това е резултата от скенера. За лезиите в белия дроб не са сигурни дали не са от ковида. Днес минах и кардиолог, за да са спокойни, че ще понеса химията Simple Smile След 2-3 химии ще ме пратят и на пет скенер. Туморния ми маркер CA15-3 e 26.7, а CEA (5) е 1,4. И двата са под границата.
Не знам да се радвам ли или да си кротувам още.

# 287
Момичета, благодаря ви за подкрепата!
Олив, дано бързо и без усложнения да минава Ковид-а.
Далия, ще се справиш. Диагнозата е кофти, но лечение има и това е най- важното. Изчакай окончателната хистология за типа тумор и давай смело и с вяра напред. Тук повечето сме гърмяни зайци и ще ти помогнем да се ориентираш и да получиш отговор на въпросите, които неизбежно ще възникват.
Галадриел, скенерът ти не е никак лош. Няма доказани метастатични образувания. Нодулите в белия дроб и кистите в черния дроб ще ги проследите на следващите скенери, но вероятно няма да са нещо страшно. И при мен се показват такива. Първоначално ги пишеха за проследяване, а през последните две години само ги описват без коментар.

# 288
Искам да ви питам за мнението ви за сентинелна лимфна биопсия, понеже ми предстои втора операция.

# 289
Мацки, в дупка съм....
Ама дълбока яма ще да е...
Хвалих ви аз моя Деанксит.
Ми, с него и без него в момента ми е все тая.
Излезе ми пъпка, аз веднага за рак си мисля.
Заболя ме врата- прочетох за почти всички видове рак, какви са симптомите.
Май не остана вид рак за който не съм търсила в нета симптомите. Пих 50гр ракия- врата ми мина 🤔 Като се притесня и Т ми скача на 37.2°, като се почувствам спокойна, меря-36,6°.
Разликата може да е и 10мин
Цяла седмица кошмари сънувах. Ония ден и цигара ми се препуши след 17г откакто съм ги спряла. Ама не се поддадох.
Сега ни затвориха вкъщи онлайн да работим и направо ще допревъртя.
Не ми се гледа филм, не ми се чете книга, не ми се подготвят нещата за университета- последната ми практика преди държавен изпит....
Утре ще се хвана да си изчистя къщата та дано се изморя физически и да не мисля поне за 2-3часа
Единственото ми забавление е пазар в Кауфланд 😂 миналата седмица 4 пъти ходих. Като още първия път си напазарих всичко необходимо, ама....
Спрях да звъня на приятелки. Всеки нещо се жалва и оплаква и допълнително се товаря.
Та, мрън от мен.
Гуш за вас 🤗🤗🤗

# 290
DZ
Горе главата момиче. И това ще мине. Колко битки си имала и си побеждавала, та сега едно затваряне ли ще те пребори.

Нушка, супер са ти резултатите. Много се радвам за теб.

Момичета, аз продължавам да чакам обаждане от Сити за новия ПЕТ скенер. Също така и чакам ТЕЛК да благоволят, след близо 4 месеца, да ме освидетелстват.

# 291
Мацки, в дупка съм....
Ама дълбока яма ще да е...
Хвалих ви аз моя Деанксит.
Ми, с него и без него в момента ми е все тая.
Излезе ми пъпка, аз веднага за рак си мисля.
Заболя ме врата- прочетох за почти всички видове рак, какви са симптомите.
Май не остана вид рак за който не съм търсила в нета симптомите. Пих 50гр ракия- врата ми мина 🤔 Като се притесня и Т ми скача на 37.2°, като се почувствам спокойна, меря-36,6°.
Разликата може да е и 10мин
Цяла седмица кошмари сънувах. Ония ден и цигара ми се препуши след 17г откакто съм ги спряла. Ама не се поддадох.
Сега ни затвориха вкъщи онлайн да работим и направо ще допревъртя.
Не ми се гледа филм, не ми се чете книга, не ми се подготвят нещата за университета- последната ми практика преди държавен изпит....
Утре ще се хвана да си изчистя къщата та дано се изморя физически и да не мисля поне за 2-3часа
Единственото ми забавление е пазар в Кауфланд 😂 миналата седмица 4 пъти ходих. Като още първия път си напазарих всичко необходимо, ама....
Спрях да звъня на приятелки. Всеки нещо се жалва и оплаква и допълнително се товаря.
Та, мрън от мен.
Гуш за вас 🤗🤗🤗
Аз съм в същото положение, само лежа и се депресирам. И мен държавен изпит ме чака, всичките ми приятели ме дразнят, а и рязко намаляха Sad

# 292
Привет, момичета Heart
Най накрая се измрънках от синчето неговия телефон, че да ви видя.
За съжаление, виждам ново попълнение-Далия... На правилното място си дошла, да знаеш. Ако не бяха тези момичета тук, до сега да съм пукнала, ама не от рак, ми от страх! Тук четях, тук се окуражавах- съвсем в началото. Сега тук се информирам, тук мрънкам и тук намирам разбиране.
Целувки на всички вас, страхотни жени!
Ся да измрънкам и аз... След втората инжекция Золадекс, тотално изперках! Още на другия ден! Всички бръмбари в главата ми зажужаха дружно! Загубих апетит, постоянно гадене, нощем се събуждам от вълните и няма заспиване... Нищо не ми се прави, не ми се мърда от леглото.. По някое време ми стане едно супер притеснено... Предния път беше пак така, но след седмица и го отддадох на пневмонията и страха от ковид. Явно не е било от нея. Чудя се, така ли ще го карам или просто тялото сега се шокира, пък по натам ще свикне. Или да измрънкам на онколожката за розови хапченца?  Макар че, ДЗ като я чета и те не дават много ефект. В крайна сметка и при мен една малка ракия подобрява нещата... Явно пиенето ни е малко, DZ Grinning
Прегръдки на всички, Олив да оздравява, а Далия да не се дава!
А на DZ- наздраве:hugs:

# 293
Единственият начин да не сте в дупка е да се занимавате с нещо. Аз като минавах през терапиите готвех..всеки ден си харесвах нова рецепта и готвех. Много беше хубаво.
Обаче от една седмица и аз съм в дупка. Притихнала съм и чакам прегледа ми утре да мине и да кажат какво ще правим . Гледам децата и ми е тъжно. Толкова съм свила преките, че правя всичко механично и само се редят в главите ми лоши сценарии.. много не е страх , чувствам се в безизходица. Мисля си, че ако така се е върнал няма да мога да се справя втори път с него... Имам страхотна подкрепа от приятели и все пак съм паднала духом.

# 294
  • София
Първо, не се филмирай, защото може просто импланта да се е спукал, а не да се е върнал рака. После - и да се е върнал - ще се справиш. Много е гадно, факт, аз направих всичко възможно първия път, за да не се върне - ами, върна се след 3,5 години. Наревава се човек, а после се стяга и пак се бори - пък и не е задължително да мине през всички гадни неща, които са се случили първия път - на мен ми спестиха химия и лъче, само операции имах. Освен това човек е доста по-подготвен какво да очаква, какво да пита, какво да прави, съответно не се шашка така от всичко.

Момичета, защо не опитате да оправяте настроение с танци, музика, спорт? Доказано работи, имам предвид, доказано научно. Малко усилие само трябва в началото, има разни приложения, видеа в ютюб, всякакви влогъри, само да имате желание.

# 295
  • Русе
Хууули, Хули! Връщак се, че народа изперка и има нужда от строяване на редиците! Hug

Мацки, хайде де, стегнете се! Сипвайте по-големи питиета, пускайте си музика или любими смешен филм, къщи за чистене нямате ли, дърва за цепене, деца по които да крещите, любима книга, гоблен или терлици... Има къде-къде по-зле от нас. Ние поне имаме шанс. Други и това нямат.
По един ден депресия Ви стига. Време е да се стегнете! Наздраве Tropical Drink

PeacockLove, стискам палци Hands Pray

# 296
  • София /Абсурдистан
Аз да взема да ви запиша час при мен за психотерапия и да започваме да работим Simple Smile
Депресията се лекува, но иска си работа. Понякога при реактивна депресия, както е при повечето с нашата диагноза, може да отмине и сама. Иначе аз бих препоръчала Есобел от 10 мг, пие се едно вечер, ако нещата са зле, пие се и едно сутрин. Това е най- лекото, за тежка артилерия трябва да назначи психиатър, аз нямам правомощия. Есобел се спира като всички антидепресанти по схема - с четвъртинки се намалява постепенно докато се спре. При някои хора може да се наложи и минимална поддържаща доза перманентно.  За тези над 45 г- имайте в предвид, че тогава започват и възрастовите депресии. Не при всички, но често и това се свързва с намаленото производство на серотонин, което идва с възрастта. Та една консултация със специалист никога не е излишна. Дано да съм била полезна Simple Smile

# 297
Лейди,
Направо можеш да отваряш кабинета, аз ще дойда.😘🍀🍀🍀🍀🍀

# 298
  • Plovdiv, Bulgaria
Нуше, браво за хубавите новини!
Олив, нека преминава безпроблемно и леко, а  вярвам, че ще е така! Аз още се чудя да си слагам ли ваксина, защото минаха 6 месеца, но пък имам 1600 антитела?
Galadriel_6, мен специално ме предупредиха да не правя веднага след Ковида скенер, а и да ги информирам задължително, че съм го карала вируса.
Далия, началото е трудно и непримиримо, но пък ето ни нас всички тук, преминали и преминаващи терапиите,  взели ЖИВОТА здраво в ръце.
За депресия препоръчвам спорт, ходене, хоби, среща с психолог, психотерапевт. Но най-вече физическа активност, DZ!

# 299
  • София
Благодаря, Шуши, вижда му се края вече, живнах от вчера - има смисъл от ваксините - слагай! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт