Борба с рака- духовно оцеляване, физическо преодоляване-73

• 55 259
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
Juppas, ще мине.

# 76
Дами, колко време след мастектомията сложихте ситиен с епитеза? Създава ли ви дискомфорт?

# 77
Дами, колко време след мастектомията сложихте ситиен с епитеза? Създава ли ви дискомфорт?
Аз изчака един месец и тогава сложих епитеза и сутиен. Не съм имала проблем, малко докато свикнеш ти е странно, но пък иначе изглеждаш нормално 🤗

# 78
Аз изчака един месец и тогава сложих епитеза и сутиен. Не съм имала проблем, малко докато свикнеш ти е странно, но пък иначе изглеждаш нормално 🤗
Може би съм подранила, тогава.
Благодаря

# 79
Juppas, добре си се записала при нас!
Аз, сутиен с епитеза сложих, едва след като ми зарастна много добре белега от операцията. Но, да си призная, че и досега не ми е много удобна( тежи ми, нагърчва ѝ се плата с който е обвита.....а може и да не ми е  съвсем точен размер, знам ли?!?). Предпочитам спортните бюстиета, на които местя подплънките  от оперираната страна и допълвам с лека подплънка, за да изравня със здравата гърда, обема. Ама съм с малка останала гърда, де. Споделяла съм неведнъж и за едни лепящи се подплънки( за бански), от Алиекспрес-а.

# 80
Да ви се оплача, с бронхопневмония съм, но не ковидска, напук на ония в спешното.  Без температура, без треска, само хрема, кашлица и прас- честито. Мисля си, възможно ли е лъчето да има пръст в тая работа, тъй като е засегнат само десния дроб, там ме и облъчваха. Писна ми да съм болна Sad

# 81
Момичета, апарата в дървеница пак е повреден и мама ще има пауза в лъчелечението след третата процедура. Моля, ако знаете ми кажете, проблем ли е?

Приветка, желая бързо оздравяване!

# 82
Аз имах прекъсване, поради счупен апарат за томотерапия и празнични дни.
Лекарите казаха, че не е проблем, особено като има вече 3 лъчета.Поне 2 трябва да има, за да е ефективно и тогава прекъсването не е проблем.
Аз днес ходих на безплатните мамографски прегледи в Тина Киркова.
Всичко е наред!
Приятен ден на всички!🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀😘🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

# 83
Приветка, бързо оздравяване 🤗

Епитеза сложих от памучните след 4 дни.
Но само да си взема детето от училище. Не съм я държала много, да не направи нещо на шевовете.

# 84
И по време на моята ЛТ имаше прекъсване, докторите казаха, че няма проблем. Това беше през април. Оттогава досега апаратът явно се е чупил поне 3 пъти... много зле

# 85
Здравейте! Обръщам се към вас за да ви помоля за съвет и помощ за мама. От половин година ходим по лекари в Англия и се мина толкова много време докато открият какво й има на мама. Откриха й рак на маточната шийка и се прибрахме директно в България за да задвижим лечението й по-бързо. Тя е в трети стадий и ще започва химиотерапия на 08.10 за 4 месеца и след това пак ще направим изследвания за да видим как й се е повлиял тумора от лечението, след това ни казаха в най-добрия случай ще направят 2 месеца лъчетерапия и след това операция живот и здраве. Но това е в най-добрия случай на нещата. Химиотерапията ще мине през здравна каса, но имаме страшно много разходи за лекарства, болкоуспокояващи, наем, храна, сметки за ток, билки, само маслата й за болката струват 500 лв за 30мл, които се слагат по 3 пъти на ден по 3 капки, т.е 30мл не стигат за много време. Мама се нуждае от психологическа подкрепа, защото много я е страх за живота й и за всичко, което се случва, но нямаме парична възможност да я запиша на онкопсихолог. Всичко в България е скъпо, качествената храна, дори тока, с който да отопляваме квартирата, защото не трябва в никакъв случай да се разболява. Близка позната ни посъветва да си отворим дарителска сметка, но като проучвам за дарителските сметки в банките искат оферта от болниците за лечение, а ние нямаме такава и не можем да вземем такава, защото на нас ни трябват за разходите изброени по-горе. Не знам какво да правим, ще съм много благодарна, ако някой може да ни посъветва. Трябва да направя нещо възможно най-скоро, защото мама живее в болки всеки ден. Едва изчаква да минат 5-6 часа за да пие болкоуспокояващи. Благодаря от сърце на хората, които имат идея и ще ми дадат съвет.

# 86
Подгответе и документи за ТЕЛК-ще получава пенсия и социална добавка,обърнете се и към социалните,до края на месеца се подават документите за помощ за отопление,питайте и за някакви други помощи.От Англия нищо ли не получавате за безработица?Питайте за по-евтини обезболяващи или безплатни от онкото.Не се хвърляйте на най-скъпото.

# 87
Във онкоболниците има психолози и психиатри и то специализирали да работят с хора с такива проблеми. Просто попитайте. Може да се обърнете и към АПОЗ и някоя от фондациите за борба с рак-а.

# 88
  • Пловдив
Красота, от днес съм с Коронавирус. Изпускам скенера, а другата седмица и една вливка. Върви ми като на бито куче тоягите. Засега карам само с хрема и лека кашлица, дано с това си остана.

# 89
Galadriel, бързо да минава!🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

Общи условия

Активация на акаунт