Юли 2021

• 28 982
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
Ние бяхме на морето още миналото лято, бебка беше на 2 месеца. Прекарахме супер, хубаво е да е близо плажа, излизане сутрин и следобед, на сянка по възможност. Ние имаме хубави UV чадъри, тази година ще си купим пак. Взехме от декатлон цял бански с ръкавчета и крачета, също с UV защита, мазане яко със слънцезащитен и така. С малко бебе беше лесно, ще ги видим сега тичащите малчугани, ядящи пясък.
Но най-добре в да търсите нещо, което има кухня вътре в апартаментчето, плажа е близо и е в града, нека има медицински център и така.

# 406
Ние даже вече си резервирах е хотел за края на юни в Златни пясъци . Изоскванията ни бяха да е на първа линия, и да е ол инклузив. Тези от вас които вече са ходили на море с бебче от коя марка слънцезащита ползвайте и останахте ли доволни? Аз вече започнах да разглеждам, но на нищо конкретно не съм се спряла. Малкия е с изключително чувствителна кожа и трябва внимателно да подбирам всякакви мазила. Относно забелването, започнахме от началото на 3-ти месец и нямаме почти никакъв напредък, съвсем малко се е отворила дупчицата, но нищо значително, нямам търпение да се приберем в България и да направим консултация с педиатър относно това, защото тук в Англия не е практика.

# 407
  • Варна
И баткото беше с дерматит и много чувствителна кожа. Вече не помня какво бях взела (за момента ми излезе от главата)...помня че дадох 50лв за него,но следващите години купувах евтини.
Та файда,че дадох 50,лв... Беше на годинка първото му море.
Оставих таткото сам с него за 2часа (че трябваше да пътувам) и той го мазал през това време с олио за тен 😅 Нищо му нямаше,само дето беше по мазен 😅

# 408
Хахах ахаха, ех тези бащи бе 😅все нещо не са разбрали. Утре предстои на нашия татко да гледа бебето цял ден сам. Ще ви разкажа, ако има някоя смешна история. Надявам се само смешна, не опасна. Иначе като цяло се справя много добре с малкия.

# 409
Мами, колко време въвеждахте глутен? Цял месец ли не трябва да се въвежда нова храна

# 410
Мами, колко време въвеждахте глутен? Цял месец ли не трябва да се въвежда нова храна

Здравейте! С първото ми дете го въвеждах с каша,около две седмици давах по малко. Сега с второто го въведох с хляб. Проявяваше голям интерес към нашата храна и аз давах по много мъчно. И двете деца нямат алергии към храни.

# 411

На мен ми отне има няма 2 седмици. Почнах с овесена каша, после с бисквити от спелта и накрая с пшеничена каша. Само на първият ден на пшеничената каша ми направи като някаква реакция ( аз го считам като такава) и на следващия ден не ѝ давах нищо глутеново. После след този 1 ден почивка пак си ѝ дадох от пшеничената каша и няма проблем, даже тези каши, които съдържат някакъв глутен ги яде буквално като "топъл хляб" Grinning

# 412
Мами, аз вече питах, ама пак ще си питам, че много ми е мъчно това приспиване… Cry
До преди три дни приспивах на ръце. Но страшно много взе да ме боли целия гръб, кръст, ръце всичко. Вече е 9кг и аз по три пъти на ден по 20-30 мин го друсам и още 10-20 го държа преди да го сложа на леглото. И преди три дни вече ми омръзна и започнах да го приспивам на спалнята. Проблема е, че той нон стоп мърда, катери се по мен, по спалнята и не се кротва за секунда, за да се успокои и да затвори очите. Та например ако трябва да заспи в 14:30, ние лягаме в 13:50. Всеки път по 40 мин шава, шава, затварят му се очите и продължава и накрая реве и заспива.
Вие как приспивате бебчовците ?
Чудя се дали да не го слагам малко преди времето за спане. Как да му създам асоциация, че спалнята е за спане, а не з игра ? Дайте съвет Hands Pray

# 413
Аз моето юначе, го приспивам в хола на дивана. Гушвам го като му завивам ръчичките да не могат да шават, защото се разсейва и започва да ме скубе, щипе или драска 😅 и започвам да го целувам по челцето и да го милвам по главата. От близкия контакт, почти е принуден да си затвори очичките и така заспива за няма и 5 минути. Понякога разбирасе прави опити да се мята но просто го гушвам по силно и няма къде да ходи. Вечер към 18,45ч.  започвам да го къпя. Заспива сам в кошарата си с млякото. От новороден е с такъв режим. Исках да го слагам към 20часа но той не издържа.

# 414
Аз моето юначе, го приспивам в хола на дивана. Гушвам го като му завивам ръчичките да не могат да шават, защото се разсейва и започва да ме скубе, щипе или драска 😅 и започвам да го целувам по челцето и да го милвам по главата. От близкия контакт, почти е принуден да си затвори очичките и така заспива за няма и 5 минути. Понякога разбирасе прави опити да се мята но просто го гушвам по силно и няма къде да ходи. Вечер към 18,45ч.  започвам да го къпя. Заспива сам в кошарата си с млякото. От новороден е с такъв режим. Исках да го слагам към 20часа но той не издържа.
. Браво за заспиването в кошарата. И аз моя с тея ръце,не знам до когаа… а добре като заспи 18,45 в колко става,защото моя заспива между 19:30 и 20:00 и сега му изместих режима с един час,ляга в 20:30-21 и имам чувството,че е все тая пак спи до 6-6:30 независимо в колко го сложа. Забелязали ли сте как е при вас?

# 415
Аз в 18,45 започвам да го къпя. Към 19,15 - 19,20 е в леглото. До като изцока млякото става горе долу 19,30.Буди се  към 6 и пие мляко, след това пак заспива. Ако се е събудил през ноща за ядене става към 7 - 7,30ч. За тази седмица само веднъж е ял в малките часове.

# 416
И аз пак с един стар въпрос. Какво да направя, че бебето да става по-рано сутрин и да ляга по-рано вечер? Става около 09:30, без значение в колко е заспала - обикновено това се случва около 22:30-23:00. В редките случаи, в които е заспала по-рано, например около 21:00, пак се събужда не по-рано от 09:30. Съответно следобедният сън е от около 15 до 17ч. или малко по-рано. Аз ставам в 07:00, изморявам се с този режим изключително, защото съм на крак до полунощ най-рано, заспи ли мия съдовете й, стерилизирам, пера и гладя (през деня нямам възможност, използваме хубавото време, за да сме навън. Още се буди и за нощно хранене, събират ми се не повече от 5 часа сън на денонощие, от които не повече от 3 непрекъснат.

Имам чувството, че ме е ударила някаква пост-следродилна депресия - завиждам на изрядните майки с маникюр, фризура. Не стига, че още съм дебела, но и изглеждам неспретнато, само с вързана коса, лакът ми е олющен от два дни, оня ден в парка видях една млада майка на токове и с шал, разплаках се пред мъжа ми, аз не знам кога ще имам време да си отворя гардероба и да си избера шал, за да сложа. Имаше един ден, в който вечерта майка ми ми каза "блузата ти е наопаки, цял ден ли си така?" Еми така съм била ...

# 417
  • Варна
Леле,завиждам за графика 😁 Аз пък когато и да си легна,стана ли по-рано от 8ч все едно съм спала 3 часа...
Освен следобедния сън има ли други?

# 418
И аз пак с един стар въпрос. Какво да направя, че бебето да става по-рано сутрин и да ляга по-рано вечер? Става около 09:30, без значение в колко е заспала - обикновено това се случва около 22:30-23:00. В редките случаи, в които е заспала по-рано, например около 21:00, пак се събужда не по-рано от 09:30. Съответно следобедният сън е от около 15 до 17ч. или малко по-рано. Аз ставам в 07:00, изморявам се с този режим изключително, защото съм на крак до полунощ най-рано, заспи ли мия съдовете й, стерилизирам, пера и гладя (през деня нямам възможност, използваме хубавото време, за да сме навън. Още се буди и за нощно хранене, събират ми се не повече от 5 часа сън на денонощие, от които не повече от 3 непрекъснат.

Имам чувството, че ме е ударила някаква пост-следродилна депресия - завиждам на изрядните майки с маникюр, фризура. Не стига, че още съм дебела, но и изглеждам неспретнато, само с вързана коса, лакът ми е олющен от два дни, оня ден в парка видях една млада майка на токове и с шал, разплаках се пред мъжа ми, аз не знам кога ще имам време да си отворя гардероба и да си избера шал, за да сложа. Имаше един ден, в който вечерта майка ми ми каза "блузата ти е наопаки, цял ден ли си така?" Еми така съм била ...

Спокойно, и аз съм си все още дебела, че даже и на диета и се опитвам уж да спортувам. А за нагласянето за навън- единствено и само ако излизаме с таткото успявам, през седмицата и аз съм си намотала косата на кок и обличам каквото хвана…. И на мен ми иде да заплача като видя нагласена мама, нооо според мен всичко ще се нареди- няма да е все така. ❤

# 419
Хей, аз не мога да си разреша косата от месец сигурно…. Евала на жените, които се… поддържат… аз бях от тях…. Някога…
Сега съм си записала час, поне веждите ми да оправят… и аз съм в депресия, центърът е станал дъщеря ми и, колкото и грозно да звучи… загубих себе си, а имам нужда да се намеря, дори мисля и за психотерапефт. Изобщо не се чувствай сама, Yst_89, с теб съм. Трябва да се стягаме обаче… някак…
Иначе за режима, буди я, първо в 9:15, после в 9:00, после в 8:45 и така докато не започне да става в 8:00, това е един прекрасен час за събуждане, после ще ляга за обеден сън в 11:00-11:30, след това (зависи колко спи) към 15-16 часа, и ей го, ще започне да си ляга вечер към 20:00-21:00 и ще имаш повече време! Аз имам подобен на твоя проблем, става си към 9:00 и всичко много ѝ се забавя после, та започнях дя я будя много по-рано.
Аз между другото спрях да стерилизирам, правих то до към 6-ти месец, но от както започна да лази и еа лапа какво ли не, просто загубих смисъла. Преди и гладех…. Вече използвам дезинфектант за дрехи и сушилня. Много ми се намали домакинската работя.
В края на краищата ние сме хора, не обслужващ персонал… прегръдкииии
Аз имам въпрос към кърмещите… кога мислите да отбивате…
На мен ми се искаше да кърмя поне до годинката, но вече ѝ излезе горния зъб и положението хич не е добре за мен… страшни болки, сериозно се замислям да приключвам,  смятам да махам по едно хранене и да то замествам с АМ всяка седмица… за да не гръмна. Малко ми е тъжно, но много боли… само се мъча, някакви съвети за по-лесно отбиване имате ли?

Последна редакция: чт, 24 мар 2022, 21:56 от Лиилоо

Общи условия

Активация на акаунт