Юли 2021

• 28 923
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, от къде закупихте сандали за прохождане?

Биомеханикс, препоръчвам на 100 %

# 526
Имат ли физически магазин?

quote author=sheli2005 link=topic=1371627.msg44864470#msg44864470 date=1654412972]

[/quote]

# 527
Имат ли физически магазин?

quote author=sheli2005 link=topic=1371627.msg44864470#msg44864470 date=1654412972]

[/quote]

Аз купих Биомеханикс на сина си от физически магазин -  1001 пантофки
Вероятно ги има и в други магазини.

# 528
Ponki от там взех и обувките преди това. Пуска се и върви все по уверено, но вкъщи по чорапки, навън с обувките няколко пъти е правил крачки. Моделите са подсилени на петата и при пръстите, и търсете гъвкави подметки.
Момичета помагайте 🙏 как да го науча да спи в кошарата си. Заспива върху мен поставям го по наааай внимателния начин, но писва още при слагането. Какво ли не пробвах вече съм отчаяна😩 страх ме е да го оставям сам на нашето легло дори и на камера. Всяко спане е с мое присъствие, вечер дори вечеряме на смени с мъжа ми, нямам никакво време за себе си, нито тв гледам нито се храня нормално. Имам нужда от тези 2 3 часа преди лягане да си отдъхна и да знам, че е на сигурно място и няма как да падне. Изпитва някакъв ужас като го слагам, а през деня когато трябва да е на безопасно място го оставям вътре и няма проблем играе си. Как да постъпя 😞

# 529
  • Варна
Clarks✌️
И нашият заспива върху нас ама всеки път.
Когато е добре заспал го слагам в кошарата си,но съвсем не внимавам,направо го мятам 😅 и към 12 вечерта идва на нашето легло 😅
Ако пък не е хубаво заспал направо го катурвам в средата,отново по най-бруталният начин 😅 и така си остава. Застилям с възглавници да не падне и ако се събуди той започва да си плаче 😅 Проверявам го от време на време.

Ponki от там взех и обувките преди това. Пуска се и върви все по уверено, но вкъщи по чорапки, навън с обувките няколко пъти е правил крачки. Моделите са подсилени на петата и при пръстите, и търсете гъвкави подметки.
Момичета помагайте 🙏 как да го науча да спи в кошарата си. Заспива върху мен поставям го по наааай внимателния начин, но писва още при слагането. Какво ли не пробвах вече съм отчаяна😩 страх ме е да го оставям сам на нашето легло дори и на камера. Всяко спане е с мое присъствие, вечер дори вечеряме на смени с мъжа ми, нямам никакво време за себе си, нито тв гледам нито се храня нормално. Имам нужда от тези 2 3 часа преди лягане да си отдъхна и да знам, че е на сигурно място и няма как да падне. Изпитва някакъв ужас като го слагам, а през деня когато трябва да е на безопасно място го оставям вътре и няма проблем играе си. Как да постъпя 😞

# 530
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте, аз съм декемврийска мама и детенцето ми е доста по-мъничко от вашите, но ви чета с интерес. Вчера моята госпожица стана на 6 м, а от месец я тренирам да спи в кошарата си. Нашата история със спането на ръце е дълга, но в общи линии е следната. Тежки колики, рефлукс, обърнати ден и нощ и за да спи въобще, я държахме на ръце. Постепенно с нормализирането на режима през нощта успявах да я слагам в леглото й. Ако се разплаче, взимам, утешавам, връщам. Отне ми около месец да я слагам и да си продължи да спи. Изчаквах я хубаво да заспи, поне 1 час. От 3 до 5-месечна беше така. После в един момент започнах да я слагам все по-рано и в рамките на 1 седмица вече я слагах само унесена или унасяща се. И така, като направи 5 месеца, вече реших, че аз на ръце няма да приспивам и тя в мен няма да спи денем. Сложих я будна в леглото една сутрин, рева малко и заспа. На втора дрямка рева повече, на трета още повече, а на 4та и за нощен си беше голяма драма. Реших, че записването със сълзи не е моето. Дадох крачка назад и започнах да я приспивам на ръце и да я слагам след 10-15 мин в креватчето й. Ако се събуди и разплаче, взимам, приспивам и връщам. И така докато заспи, понякога и по 5-6 пъти. Постепенно започнах да я слагам все по-рано и за около 7-10 дни свикна, че вече в мама няма да спи. През цялото това време съм на спалнята до нея, а тя в креватчето й, долепено до спалнята. В един момент започнах да я слагам будна и й давам една кърпа да си я мачка, лигави, дъвче и тя започна да си заспива сама. Вечер аз помагам с тихичко говорене и галене, защото не искам нощем да спи с кърпата. Сега е в скок на растежа и се налага да доприспивам понякога, но в общи линии се научи. Просто трябва да си намерите вашия начин. Всяко дете е различно, някои търсят помощ, други заспиват по-лесно сами. Но изкоренявайте спането на ръце, колкото по-рано, толкова по-добре. Дайте шанс на детето да се научи да се самоуспокоява. Аз започнах с нощния сън. Ако се събуди и не плаче, все едно ме няма, повърти се малко и заспива. Нито ставам, нито говоря, нито утешавам. Ако се разплаче, опитвам да утеша в кошарата и гася бързо нощната лампа. Настоявайте, ще се научи. Щом наближава годинка, имате още време да изкорените навиците и да моделирате нови.

# 531
Това спане ми е най-голямата мъка. От нерви подарих кошарата😅 Спи си при нас и това е, взехме предпазители за спалня около 180лв са. Нещо като решетки. През деня се приспиваме на ръце, вечер с баща ѝ лягаме на буквата Г😅😅 Тя започва да се върти и заспива сама 12кг е, вече изнемогвам, но пък си спи цяла нощ, ако случайно стане се правим на заспали 😀 тя се оглежда, гледа 10,15мин ТВ и си ляга, и запива сама.

# 532
Мами, как сте ? Организирате ли вече рожденните дни ? 😁
Искам да ви питам вашите мъници с колко съня са ? 1 или 2…
Аз от една седмица имам напредък с приспиването. Не приспивам вече на ръце, а на спалнята. Трудно е, но все да свиква. Но не мога да се оправя с режима. Става в 7, спи от 11:30 до 13:00. След това заспива 17-17:30. Проблема е, че понякога спи до 19:00 и после ляга чаак 23:00 за нощен сън. Пробвах да минем на 1 сън-3 часа. Два дни се получи и спа от 12:00 до 15:00, след което си заспа в 20:00 за нощен сън.
Как е режима при вас ?

# 533
Режима и при нас е ад. Става по часовник в 7.10,закусва в 7.50. после в 10 почва да мрънка и придремва до 11-11.15. обядва в 12. Със зор се приспиваме към 2-2.3 и спи различно. Ако е спала само 1 час , закусва в 4 после в 6-6.30 пак ляга за 45мин-час, и после се заспива в 22.30-23. ако на обяд спи поне час и половина се опитвах да я оставя без придремването след 6, но след банята в 8 направо заспива докато вечеря. Онзи ден едва я нахранихме , със сестра й играхме хоро пред нея,за да стои будна докато баща й я нахрани, и след като се наяде като ококори едни очи,та до 9.30.....А на нас яденето ни е важно,защото тя не пие никакво мляко вече от няколко месеца. Имаме само 4 яденета,не мога да я оставя без вечеря...

# 534
Мария, препоръчват втората дрямка да се махне към година и 3-4 месеца, но всяко бебе е различно. Като гледам режима, единствения “проблем” е спането до 19, ако започнеш леко да пробуждаш към 18:30 после 18:15 и да стане втората дрямка 30-45 минутки. След това вероятно ще увеличи обедния сън за да си навакса. Моята дъщеричка спи до късно сутрин и така стана, че мина на 1 сън през деня, като беше на 2 и при мен беше много сложно с вечерното заспиване, но направих така както ти казах и започна да спи обед по 3 часа и сега си ляга към 20:30-21:00.
Ние ще празнуваме годинката тази събота ❤ Лудница и вълнение е голямо ❤ Ще трябва и прощапулник да правим, защото от месец вече ходи и е стрес, защото не иска да я държа за ръка, че не дай си Боже, я вдигна да я сложа в количката 🤣. Пада, става, пъха си боклуци в устата, приключи спокойствието 🤯

Последна редакция: нд, 19 юни 2022, 12:48 от Лиилоо

# 535
Лило, как сте с ходенето? Падате ли доста 😅 И за прощъпулника, как се прави? И ние проходихме на 17ти, но си върви стабилно по 3,4 метра. Зора е да се пусне 😅 Има ли мами без зъбчета още😅? Ние сме с 2зъба от вчера с температура 38,39 нищо не я сваля. Лекарката каза, че са зъби, но аз ще се побъркам. Нещо да ме посъветвате за сваляне...

# 536
И аз се притеснявам с нашите зъби. Първите шест - горни и долни предни + горни резци изникнаха до 9 месец и оттогава нататък нямаме нито един. Дали е нормално, се чудя?

# 537
Ние сме без нито един зъб! Май ще проходи преди зъби да има 😅

# 538
Bandita, ходи си вече, не лази, придвижва се само на два крака. А за падането… мали… аз вече свикнах, но наще като са навън с нас и само охкат, ихкат, търчат да придържат, пък тя си пада много професионално по дупе. До сега не е имала наранявания. Пада, става.
Прощъпулникът се прави с едно бяло килимче, има в интернет много. Една погача и сякакви предмети, които се поставят в края на килима. Детето си избира някое и това показва каква ще стане като порасне.
Yst_89 и на моята дъщеря ѝ пораснаха 8 зъба и спряха да растат други, но мисля, че е нормално, не съм се притеснявала.
Нана, казват, че колкото по-късно излязат зъбките, толкова по-здрави ще са 🤪, а те изведнъж ще тръгнат и ще избиват по няколко на веднъж. Радвай се на липсата на хапане 🤣

# 539
Мами, а има ли дечица, които хич не харесват да са сред много хора и плачат. Моята дъщеря прекара рождения си ден в страшен рев, не даваше никой да я погледне или пипне. На всички снимка е разревана Grinning Просто беше неутешима, аз уж за добро събрах най-близките да се почерпим, а то стана ужас, не спря да плаче дори за минута, даже се наложи да я приберем по-рано вкъщи, за да не се тормози. А не е като да са я закачали хората или да са й навлизаи рязко в пространството Flushed

Общи условия

Активация на акаунт