Гестационен диабет - тема 4

• 53 597
  • 846
  •   1
Отговори
# 225
Аз се замислих, че ако действително имам проблем с КЗ, то е по-добре да не забавям натоварването, за да стана 24 г.с, а да го направя възможно най-скоро. А и сега съм 22 г.с, не е чак толкова далеч от 24 седмица. Щото иначе това значи, че още две седмици ще си ям въглехидратно.

# 226
Зависи от лекаря къде е границата. Инсулин от 8 на гладно е много добър, засега хома индекса е супер. Като забременеете инсулинът ще се качи и ще свали захарта на гладно още. Зависи и от захарта след хранене, така че без допълнителни изследвания няма как да се отговори на този въпрос и то след като забременеете. Аз не бих се тревожила щом вече спортувате и се храните нисковъглехидратно, другото е божа работа, но като цяло една захар на гладно не е достатъчна да се каже дали ще е нужно лечение. И да - много лекари смятат захар от 6 на гладно за поносима, но тя не е единствено важна. ГД рядко се отключва в първия триместър, така или иначе и имам време за реакция

# 227
Аз се замислих, че ако действително имам проблем с КЗ, то е по-добре да не забавям натоварването, за да стана 24 г.с, а да го направя възможно най-скоро. А и сега съм 22 г.с, не е чак толкова далеч от 24 седмица. Щото иначе това значи, че още две седмици ще си ям въглехидратно.
Моята КЗ и преди бременността беше около 5.6 и след като забременях резултата беше толкова в 12г.с. Тогава моята ендокриноложка ми каза да внимавам със сладкото, но не съм го спирала. След това си пусках изследвания като бях в 24г.с. и КЗ беше 5.0. Не ме е пращала на обременяване. Понеже имах изследвания от 21г.с. исках тях да й покажа, но тя даже малко се ядоса и каза, че точно в 24г.с. трябвало да си пусна изследванията и ако ще си правя каквото си искам да си търся друг ендокринолог Grinning А аз само попитах, понеже имам проблеми с даването на кръв, но както и да е. Най-добре и Вие първо говорете с Вашия ендокринолог, че да не се получи същата ситуация Simple Smile

# 228
Аз не се повлияван от диета. Вървя пеша поне 8 км всеки ден. Като ям “боклуци” по малко и като съм супер стриктна глюкомера показва на гладно едно и също 🤷🏻
Това някой може ли да ми го обясни?

# 229
Повлияването изисква време. Да не ти се качват стойностите също е повлияване. Ако не спазваш режим стойностите ще се покачват, факта, че стоят на едно място си е движение в правилната посока.
С две думи, дробът бълва и се изхвърля се гликоген и той покачва захарта. Омазнени са ни черните дробове от прекомерното количество въглехидрати, което сме приемали и се изисква време, за да се изхвърли и изчисти омазняването на черния дроб. Чети темата Инсулинова резистентност и отслабване, там има много информация.

Мерси на включилите се, малко ми се проясниха нещата.

# 230
Ами стойностите са и седна кво като съм на диета известен период- например месец. После месец не спазвам стриктен тежим и стойностите са си пак същите като и на диета. Чета и за това не мога и да си го обясня.

# 231
Кои стойности са ви еднакви и какви са?
Ако стойностите са лоши - преосмислете диетата си и се консултирайте дали не се налага инсулин.
Ако са добри - и е сутрин на гладно, това не е достаъчно. Ако са добри и час след храна, значи малко "боклуци" ви понасят.

# 232
Ами на гладно да. На гладно е м/у 4,6-5,2 Предимно я меря на гладно. В началото я мерих 1 ч след ядене и беше до 5,7. В понеделник ще си правя и ОГТТ и да видим и там какво ще стане.

# 233
Това с глюкомер измерено е доста добра захар на гладно, при мен често има поне 0,3 единици разлика.

# 234
Е аз на гладно също съм била винаги перфектна каквото и да ям.

# 235
Моят глюкомер съм засякла, че мери д 0,6 по-малко. Това са стойности, които съм завишила, за да са правилни. Ами значи да спра да меря сутрин, а час след някое хранене. Много ми идва 2 пъти. Не виждам смисъл от сутрин и вечер в дългосрочен план.

# 236
Хубаво е от време на време да се мери и трите - на гладно, след един час, след два часа с прицелни стойности съответно под 5,1, под 7,8 и под 6,7. Така може и да проследите кои храни качват захарта повече, за да ги избягвате, защото може да има индивидуални разлики при продукти като пълнозърнест хляб и овесени ядки например, които като цяло при строг режим не са препоръчителни.
Моят глюкомер съм засякла, че мери д 0,6 по-малко. Това са стойности, които съм завишила, за да са правилни. Ами значи да спра да меря сутрин, а час след някое хранене. Много ми идва 2 пъти. Не виждам смисъл от сутрин и вечер в дългосрочен план.

# 237
Здравейте, аз все пак реших да не чакам 24 г.с. за обременяване, защото, ако има проблем, ще съм се забавила две седмици с откриването му. А и все пак докторът ми имаше притеснения, околоплодни води на горна граница и по-голямо бебе.

Това са ми резултатите от днес, 21+1 г.с, опитах се да се ориентирам по първите ви коментари в темата, май е добре засега, но все пак резултатите са в горна граница, нали?

# 238
Барбалена, на 60та минута са малко завишени и инсулин и глюкоза, но аз не бих се притеснявала, като все пак бих внимавала с въглехидратите, но докторът ще каже най-добре.

# 239
Да, оттук нататък мисля да внимавам повече с храната, че досега се хранех с какво ли не, основно въглехидрати. Ще видим какво ще каже и докторът. Иначе инсулин ми казаха, че при бременни не се изследва, но аз си настоях Grinning Така и така си влиза в изследването. В лабораторията бяха много изненадани, то не беше вдигане на вежди, пък кой ми е назначил и инсулин, че после най-много някой да им се бил скарал, че са го изследвали и него. Но аз от чисто любопитство исках да видя какви са стойностите.

Мисля и по-редовно да се следя с глюкомера. Остава да разберем околоплодните води защо са на горна граница. Утре все пак ще ида и при друг лекар, да видим той какво ще измери

Общи условия

Активация на акаунт