Гестационен диабет - тема 4

• 53 603
  • 846
  •   1
Отговори
# 240
Хубаво ви е изледването, 8.2 е добра стойност за обременявсне, а пък инсулин не се гледа при бременност, всички бременни са с ИР.

# 241
Благодаря, момичета, за включванията Hug Поне по тази линия ми олекна малко.

# 242
Момичета, излязоха ми резултатите от обременяването. 5,16 на гладно, 5,2 на първия час, 3,52 на втория. Въпросът ми е защо сутрин на гладно винаги е на горна граница? На какво се дължи?

# 243
Здравейте момомичета вече съм в 32г.с. седмица зо сега мога да кажа,че всичко върви наред въпреки,че се случва понякога да имам леки отклонения на КЗ. Но тази седмица е някакъв ужас нямам промени в начина на хранене и сега от едни и същи храни КЗ стига до небесата. Вчера 2 часа след вечеря и разходка беше 8.3. Сутрешната е в норма, но и там се случва понякога да е 5.2. Днес е ужасяващите за мен 5.6. Бях на преглед с бебо всичко е наред наддава си според седмицата и нямам увеличение на околоплодните води. От началото съм качила само 6кг. Нормално ли е с напредването на бременноста КЗ да се контролира по-трудно?

# 244
Нормално ли е с напредването на бременноста КЗ да се контролира по-трудно?

да, до към 35-36та седмица все по-трудно

# 245
Прочетете за синдрома на зазоряването. Моята КЗ е най-висока сутрин. Черният дроб по време на гладуването през нощта изхвърля глюкоген, затова.
Какво си хапнала, че си имала 8.3 на втори час? Смело намалявайте въглехидратите.

# 246
Прочетете за синдрома на зазоряването. Моята КЗ е най-висока сутрин. Черният дроб по време на гладуването през нощта изхвърля глюкоген, затова.
Какво си хапнала, че си имала 8.3 на втори час? Смело намалявайте въглехидратите.

Вечерята ми беше една не пълна купичка супа от леща (няма брашно в нея, чорба) и салата от домати и краставици със сирене и една хапка от една солена пълнозърнестта бисквитка със спанак.Не бих казала, че имам някакви тежки въглехидрати, на обяд хапнах същото и ми беше добре, за това си позволих и на вечеря същато меню, но уви. Какви са стойностите на КЗ при Вас сутрин?

# 247
  • гр.Пловдив

Вечерята ми беше една не пълна купичка супа от леща (няма брашно в нея, чорба) и салата от домати и краставици със сирене и една хапка от една солена пълнозърнестта бисквитка със спанак.Не бих казала, че имам някакви тежки въглехидрати, на обяд хапнах същото и ми беше добре, за това си позволих и на вечеря същато меню, но уви. Какви са стойностите на КЗ при Вас сутрин?

Моята е 3,44 на гладно сутрин,пълна съм 95кг ,Аг каза,че няма основание за обременяване,дори ,когато имах кетони в урината ми казаха,че са ми малко въглехидратите,защото тялото е започнало да ползва мазнини за енергия,не се лишавам от нищо поне до края на бременността...

# 248
Внимавайте все пак с бързите въглехидрати, тази ниска захар може да означава много висок инсулин, а той също не е полезен за бебчето.

Моята е 3,44 на гладно сутрин,пълна съм 95кг ,Аг каза,че няма основание за обременяване,дори ,когато имах кетони в урината ми казаха,че са ми малко въглехидратите,защото тялото е започнало да ползва мазнини за енергия,не се лишавам от нищо поне до края на бременността...

# 249
А не може ли да е ниска в случай, че предишната вечер вечерята е била по-рано и с малко въглехидрати?

# 250
Възможно е, но пак не е добре. При тези килограми допускам обаче и висок инсулин и физиологично обусловена по-висока инсулинова резистентност, която така или иначе е по-изразена заради бременността. Няма как да сме сигурни, затова написах "може", с бързите въглехидрати за никого не са полезни така или иначе, още по-малко за бременни, така че коментарът ми е изцяло добронамерен. А ако тази захар е измерена на глюкомер, фактическата е още по-ниска и съвсем не е добре да отиваме и към Хипогликемия, до които в крайна сметка водят бързите въглехидрати в комбинация с хиперинсулинемия. 
А не може ли да е ниска в случай, че предишната вечер вечерята е била по-рано и с малко въглехидрати?

# 251
Аз питам, защото и при мен понякога има такива стойности, но не много често. И сякаш се случва като съм вечеряла по-рано и след това до края на вечерта не съм яла друго. В лаборатория толкова ниска стойност сякаш не помня да ми е излизала Thinking

# 252
Възможно е да е от глад също, да, но не е хубаво да пада много захарта. В такъв случай е хубаво да се хапне още нещо мъничко, че не е полезно за бебчето захарта да пада под 3. Често стойността от глюкомера е с около 0,5 по-висока от лаб. Резултат на серумна кръв.
Аз питам, защото и при мен понякога има такива стойности, но не много често. И сякаш се случва като съм вечеряла по-рано и след това до края на вечерта не съм яла друго. В лаборатория толкова ниска стойност сякаш не помня да ми е излизала Thinking

# 253
Ехаа, благодаря, не го знаех това

# 254
Нямаше да пиша, за да не ме разберете грешно, но ще го направя, защото се подразних. Моля не прехвърляйте винаги собствения си опит върху другите.
Преди да забременея имах гранични стойности на ИР. В момента захарта ми на гладно е около 3.5 в лаборатория. Не ям бързи въглехидрати от ден първи. По-малко плодове. Съобразявам се.
Посещавам трима АГ в различни болници. Всеки един от тях твърди, че няма видими данни/симптоми за гестационен диабет и твърдят, че е излишно обременяването, което е и изключително тежко за организма изследване.
В този ред на мисли изследванията лекарите ги гледат и могат да преценят има ли нужда от диета/медикаменти и т.н. престанете с тези постоянни напрягащи предположения. Ако подхождаме към всичко с “ами ако…. “ винаги ще има повод за притеснение, често необосновано.
Доверете се на лекарите си, те също искат най-доброто, именно те са и компетентните да преценят. Всеки случай, всяка бременност е различна.
/Аз след напълно изключване на въглехидратите постветвана от едни крайни дами, с претенции за много компетентни,  в друга група във форума се сдобих с кетони в урината, за щастие за кратко, а АГ бяха в шок как може една бременна изцяло да спре въглехидратите и да се докара до недохранване/.

Бъдете отговори, не яжте боклуци и бъдете много спокойни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт