Гестационен диабет - тема 4

• 52 407
  • 846
  •   2
Отговори
# 480
Инсулинът също ще сваля захарта ви , трябва да внимавате да не пада прекалено, но не знам дсли това важи само за вечерята, ако го биете вечер или и за другите хранения

# 481
Сутрин се сваля малко по-бавно, поне при тип 1.

# 482
За сега е само вечер преди хранене.
Да попитам за брашното от елда и ръж. Подходящо ли е? Бих ли могла да си правя хляб от тях? А някакъв кекс? С какво се подслажда ?
Благодаря за отговорите.

# 483
Вижте нисковъглехидратни рецепти за печива. Кокосовото брашно примерно сладни, а е с нисък ВИ. Препоръчвам ви да пробвате рецепти с малко плод вместо подсладител.

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 15:06 от Одри ♡

# 484
Често правя мъфини без никаква захар с кокосово/ бадемово брашно и овесени трици и настъргана ябълка или круша. Слагам повече подправки (канела, ванилия, карамфил и др), понякога добавям и пасирана извара. Заквасена сметана с малко боровинки/ малини/ череши и/или натурален шоколад над 75% също е чудесен десерт, може да се добави и лешников тахан (който сам по себе си също сладни). На този десерт много му отиват и малко портокалови корички, аз си правя домашни с много малко кокосова захар. Кокосови стърготини с малко чиста (животинска) сметана (без захар) на топчета и после овалкани в разтопен натурален шоколад си е същинско баунти.

Иначе за хляб много харесвам кето хлебчето за 90 секунди в микровълнова (рецентата е от фб група „Кето рецептите на Мая“) - 1 с.л. масло, 30 гр. бадемово брашно, 1 яйце, половин ч.л. бакпулвер. Всичко се смесва (маслото първо го разтопявам) и се слага в чаша за 2 мин в микровълнова. Става чудно хлебче.

# 485
Здравейте, днес ми излезе изследването за гестационен диабет
В 24 седмица и 5 дни съм.. понеделник съм на ендокринолог

# 486
zuhta , супер идеи , може ли рецептата за мъфините? Това с изварата също ме заинтригува

Иначе шоколадът си е шоколад - едно блокче черен в някои случаи не е проблем, но и черният шоколад обикновено съдържа много захар, та трябва да се избягва.

# 487

BBB business гестационен диабет си е и на гладно (ако е спазено да е на гладно и няма много късна вечеря) и на първи час са много високи стойностите.

# 488
На гладно е, но за първи път са ми толкова високи стойностите, понеделник ще повтарям при ендокринолога☘
Мога ли да направя обременяване с глюкоза отново?

quote author=Одри ♡ link=topic=1371652.msg45702151#msg45702151 date=1670537562]

BBB business гестационен диабет си е и на гладно (ако е спазено да е на гладно и няма много късна вечеря) и на първи час са много високи стойностите.
[/quote]

# 489
magi g, нямам точна рецепта за мъфините. Слагам три яйца, мазнина около 1/3-1/2 ч.ч., изварата, плод около 1 чаена чаша и накрая брашно на око да ми хареса консистенцията. Понякога слагам и бадемов тахан. Изварата я слагам за повече протеин иначе не влияе на вкуса. И съм съгласна за шоколада, че трябва с мярка.

# 490
Често правя мъфини без никаква захар с кокосово/ бадемово брашно и овесени трици и настъргана ябълка или круша. Слагам повече подправки (канела, ванилия, карамфил и др), понякога добавям и пасирана извара. Заквасена сметана с малко боровинки/ малини/ череши и/или натурален шоколад над 75% също е чудесен десерт, може да се добави и лешников тахан (който сам по себе си също сладни). На този десерт много му отиват и малко портокалови корички, аз си правя домашни с много малко кокосова захар. Кокосови стърготини с малко чиста (животинска) сметана (без захар) на топчета и после овалкани в разтопен натурален шоколад си е същинско баунти.

Иначе за хляб много харесвам кето хлебчето за 90 секунди в микровълнова (рецентата е от фб група „Кето рецептите на Мая“) - 1 с.л. масло, 30 гр. бадемово брашно, 1 яйце, половин ч.л. бакпулвер. Всичко се смесва (маслото първо го разтопявам) и се слага в чаша за 2 мин в микровълнова. Става чудно хлебче.

+ от мен за крушата, прекрасно се получава, даже от пресни каши за бебе по-добър подсладител не се сещам

# 491

Само ще натовари организма.
Но на гладно може да изследвате пак.

# 492
Благодаря Ви много☘
Досега винаги е бил в норма, онзи ден беше 6.20 , вчера беше 5.90
Понеделник ще видим колко е.🙏

Само ще натовари организма.
Но на гладно може да изследвате пак.

# 493
Здравейте, момичета!

Имам един въпрос! Влияят ли сушените плодове много на кръвната захар? Кои са позволени?
Какво мога да приготвя, което да е вкусно от eлуда брашно?

# 494
Имам един въпрос! Влияят ли сушените плодове много на кръвната захар? Кои са позволени?

В много от сушените плодове има добавена захар, та трябва да се внимава от къде се купуват и разбира се с количеството - примерно може да изятете 3 сушени кайсии, колкото е дажбата, ако не са сушени.

Общи условия

Активация на акаунт