Гестационен диабет - тема 4

• 52 632
  • 846
  •   1
Отговори
# 600
Аз също съм с добри стойности на кръвната захар и свалям килограми. Ям доста ядки. Не съм имала скоро преглед за да споделя дали наддава бебчето, но видимо коремът ми расте. Правим всичко да тяхно добро, дано да имаме успех.

Здравейте,
С диагностициран ГД съм от 24гс. От тогава съм на хранителен режим, следя се с глюкомер, пускаме и допълнителни изследвания веднъж месечно, като те обикновено са ми в долни граници. Глюкомера винаги показа 4,2-4,6 на гладно. Рядко имам над 7 един час след хранене.

Обаче от 24гс до сега само свалям килограми. Сега съм 33гс. Вече даже съм килограм по-малко от теглото ми преди да забременея. Бебето си качва, от 2 седмици насам малко намали темпа на наддаване, но според АГ е в норми. Принципно съм дребна и слаба.

Има ли някоя друга мама(-to-be), която само сваля? Много ми е странно това. Ям въглехидрат на закуска и обяд, рядко на вечеря. Всеки ден ям и плодове.

# 601
Стойностите са в норма, не трябва да се притеснявате за ГД.

Здравейте, много моля за мнение.. чакам си часа за ендокринолог и се притеснявам. Бременна съм в 22 седмица. Правих обременяване с глюкоза поради околоплодни води на горна граница.

Имам ли гестационен диабет?

# 602
Благодаря ви... при мамите с ГД вие имате ли увеличени околоплодни води?
При мен това накара лекаря ми да ми пусне изследвания за ГД?
Също така искам да ви попитам дали има проблем, че съм направила изследването в 22 седмица вместо в 24 седмица?

# 603
Аз имах увеличени околоплодни води също. До колкото ми е известно има много причини за многоводие, случва се и да се балансират сами.
При жени с предпоставки за ГД се прави обременявяне и в много по-ранни седмици. Просто след 20та започва да се вижда резултата от него.
Това че сте направили изследване в 22гс не го компрометира.

# 604
Момичета, с какви глюкомери сте? Имам на wellion calla light и сега преди малко след закуска мерих (закуска, която ми е вече от няколко седмици затвърдена, като не вдигаща захарта) - яйца и спанак омлет. И ми измери 1ч по-късно 7.8. И гледам, няма как да е, дай пак с друга лентичка. С 3 лентички от СЪЩАТА капка ми измери първо 7.8 после 6.5 и накрая пак 7.0.

А по-рано тази седмица като ходих в лаборатория преди ендокринолог глюкомера ми измери 5.4, а лаборатория резултата който даде беше 4.26. От същата капка. Аз ли нещо откачам... или нещо не е наред.

# 605
  • до най-прекрасния мъж
Глюкомерът и изследването в лаборатория дават различни стойности. При мен разликата беше 0.5 единици вповече при глюкомера.

# 606
Почвам да си мисля, че глюкомера ми не е в ред. Днес как ми измери 3 стойности с 1 и съща капка не знам. Иначе до сега не ми е давало отклонение от цяла 1ца и отгоре в лабораторията. Хайде с лабораторията да даде някакво отклонение. Обаче вкъщи от 1 и съща капка 3 резултата на нещо, което до вчера кръвната захар НЕ ми е минавала 5.0, че даже след хранене 1час ми е по-ниска от преди хранене...

# 607
  • София
И мен ме интересува, че искам да си купя глюкомер, но нямам никаква идея какъв.
Момичета, с какви глюкомери сте? Имам на wellion calla light и сега преди малко след закуска мерих (закуска, която ми е вече от няколко седмици затвърдена, като не вдигаща захарта) - яйца и спанак омлет. И ми измери 1ч по-късно 7.8. И гледам, няма как да е, дай пак с друга лентичка. С 3 лентички от СЪЩАТА капка ми измери първо 7.8 после 6.5 и накрая пак 7.0.

А по-рано тази седмица като ходих в лаборатория преди ендокринолог глюкомера ми измери 5.4, а лаборатория резултата който даде беше 4.26. От същата капка. Аз ли нещо откачам... или нещо не е наред.

# 608
  • гр.Пловдив
Дами,при изследването за проверка на инсулина в кръвта не се налага обременяване с глюкоза или греша?
Т.е това са 2 различни изследвания?

# 609
Дами,при изследването за проверка на инсулина в кръвта не се налага обременяване с глюкоза или греша?
Т.е това са 2 различни изследвания?
Да, само кръв ти взимат.

# 610
Моят глюкомер е Bionime. Също спрямо кръвни изследвания дава + 0,4-0,6 отклонение. Глюкомерът показва повече.

# 611
Здравейте и аз се включвам в темата. Бременна съм в 31 седмица , на изследването с глюкоза имах разминаване само на 1 час, после влезнаха в норми. За сега съм на диета без почти никакви  въглехидрати и стойностите ми са ок според ендокринолога, макар понякога да са доста близки до граничните. Диетата не ме притеснява, чувствам се добре. Проблема идва от там че според АГ главата на бебето върви доста напред, ходих и при други двама лекари според тях не само главата а и тялото върви едричко. Ендокринолога отказва да ми изпиши инсулин,защото  захарта е в норма.  На някоя вас казвали ли са й главата на бебето да върви с около 3 седмици напред, иначе изменения в мозъка няма, там всичко е наред?
Меря с глюкомер аку чек инстант и показва с около 0.5 единици нагоре (четири пъти го сравнявах с лаборатория)

# 612
На сина ми корема вървеше напред и чак в 8ми-9ти месец влезе в норма. Коремът е характерен да е по-дебеличък при ГД, за главата не е.

Последна редакция: чт, 25 май 2023, 14:26 от Одри ♡

# 613
Има бебета с по-големи глави, ако сте притеснена вървете на фетален специалист да направи добри замервания. И на моето бебе главата вървеше с две седмици напред, а може и повече, но това е спрямо статистически данни. Аз и мъжът ми не еме е малки глави също

# 614
Аз бях/съм с cotour plus Elite. Измерва с 1 единица отгоре спрямо лабораторията. Кутиика с 50 лентички е към 20 лева. Има блутут и приложение на телефона което записва резултатите и за лекаря е лесно да прегледа измерванията.

Голямата глава си е нормална за нашите геогравски ширини.

Общи условия

Активация на акаунт