Гестационен диабет - тема 4

• 52 510
  • 846
  •   1
Отговори
# 765
До 5,5 ми е казала моята докторка но най добре под 5 ако е.

И аз това се чудя...и аз само на вода карам...понякога с лимон..сутрин с глюкомера колко трябва да е на гладно...пак под 5.1 или под 6

# 766
  • София
Мен ми каза под 5.3 сутринта.

Свежо което пия е Prisun има нови сокчета без захар, те не ми вдигат кр захар, или не много. Кола зиро също, но пък колата ми прави киселини и я избягвам. Но присън сокчета за сега помагат, особено с лед малко вътре и става свежо

# 767
Ох, разбирам ви за освежаването - и на мен ми се приисква нещо по-различно от вода понякога…Глезя се с айрян или безкофеиново кафе с бадемово мляко, на което слагам ледчета 🙄🙄🙄

# 768
В интерес на истината след като се разбра, че имам ГД тези сокове на Присан ги изключих напълно иначе много ги пиех. Ще пробвам тези дни как ми влияят на КЗ. Иначе да много са свежи имат 2 или 3 вида лимонада.
Мен ми каза под 5.3 сутринта.

Свежо което пия е Prisun има нови сокчета без захар, те не ми вдигат кр захар, или не много. Кола зиро също, но пък колата ми прави киселини и я избягвам. Но присън сокчета за сега помагат, особено с лед малко вътре и става свежо

# 769
  • София
Аз пиех едни други със стевия, ама стевията ми вдига кр захар. Тези примерно съм изяла една тортиля с протеин и зеленчуци и 0,5 присън и кр захар ми е 6.7 което е ок. Не пия всеки ден, ама ей така да се поглези човек

# 770
Тортилята не вдига ли КЗ ?
Аз от тестените изделия само хляб Вита си позволявам по 1,2 филии на ден ...

Аз пиех едни други със стевия, ама стевията ми вдига кр захар. Тези примерно съм изяла една тортиля с протеин и зеленчуци и 0,5 присън и кр захар ми е 6.7 което е ок. Не пия всеки ден, ама ей така да се поглези човек

# 771
  • София
Тортилята ми е топ попадение!  Изобщо не ми вдига кр захар ( взимам синята опаковка от Лидл), правя си пици, гироси , кр захар 5-6 макс ако не пия сок с нея. Пробвайте, че нали при всеки е различно.

# 772
И аз взимам пълнозърнести тортили , но напоследък ям и пълнозърнест хляб с квас . И от двете не ми се вдига много захарта.
Моят лекар иска до 6 сутрин захарта с глюкомер. Имах 1-2 случаи да кача само сутрин 6-6.1, но каза че щом е инцидентно не го брои.
Все пак, някой може ли да каже при какви стойности е минал на инсулин?

# 773
Моята КЗ на големите хранения я вдигах около 8,2 и 3 на 60мин. и ендокриноложката ми обясни, че ще изпише инсулин ако не успея да овладея да не се вдига системно. Тоест аз си правя извод, че не е важно колко е над а дали се повлиява от диета и ако не се тогава се изписва инсулина.
Но не знам пак някой с опит може да се включи.
И аз взимам пълнозърнести тортили , но напоследък ям и пълнозърнест хляб с квас . И от двете не ми се вдига много захарта.
Моят лекар иска до 6 сутрин захарта с глюкомер. Имах 1-2 случаи да кача само сутрин 6-6.1, но каза че щом е инцидентно не го брои.
Все пак, някой може ли да каже при какви стойности е минал на инсулин?

# 774
На мен проблема ми е само сутрин ...на гладно и понякога 60татс минута трябва да ям само краставица със сирене,че да е 6 и нещо 7...дори филийка вита на принцеса с кайма и айрян ми вдигна на 8.4...а следобед дори сладко да си позволя на първия час е около 6-6.5 ,а на втория вече е около 5.5 на гладно пада под 5...но сутрин...даже сутрин в 8 я меря и примерно е 5.2,но не хапвам и към 10 все още не съм яла нищо и пак я меря и вече е 5.6
Поне с  accu chek не ми дава отклонение на различните пръсти...няколко пъти засичам е до 0.2 максимум разликата,а wellion беше кошмар на единия пръст 6.3 на другия след 2 секунди 4.7 и ти почти всеки път огромни разлики.. а гликирания хемоглобин под 5 ли трябва да е...мия последно в лаборатория беше 4.6,а сега по приложението е 5,но аз ползвам глюкомера от една седмица....
Момичета другото което ме притеснява е с тези режими и честно казано понякога късно вечер съм си направо гладна но не ям може ли по някакъв начин да се навреди на бебчето .. например да започне да изостава...до сега винаги си вървеше с 4-5 дена напред...във 22 седмица беше 520гр но гледам,че на повечето мами от групата за януарчета бебчетата са с такъв грамаж на фералните морфологий..което явно е добре....при мен по всички размери си отговаряше до към +2-3 дни...видите бяха нормални...само обиколката на коремчето вървеше с 10 дни напред...но докторката каза,че това все още нищо не означава

Последна редакция: пт, 22 сеп 2023, 10:02 от Надежда Х

# 775
Май разбирам, че само аз съм с големите рестрикции... Казаха ми ако вдигна над 5.1 на гладно че ще мина на инсулин и му треперя всяка сутрин.
Имам чувството че и от притеснение вече не вдигам повече от 4.2, да не говорим за сутрините с хипоглекимии с по 3.2 захар.. След ядене на пица навън с приятеи (веднъж в седмицата си позволявам това своеволие) вдигнах 6.1 на 60та минута след пицата и веднага ми обърна внимание ендокриноложката....
Иначе средно приложението ми изкарва 4.1 на гладно и средно на 60та минута 5.5.. Не знам какво повече да огранича... Ходя си гладна по цял ден.

# 776
И при мен проблемът е сутрин. Ако хапна малко хляб дори вита със сирене и зеленчуци се вдига над 8. Даже съм закусвала баница със сирене и айрян и не ми се вдига над 8 сутрин захарта. Май , трябва повече протеини и мазнини за да не се вдига толкова или просто сутрешната захар ми е проблемна. На обяд съм яла пиле, салата и сладолед и захар около и под 7 след 1 час.

# 777
  • София
Кр.захар на гладно не можем да я повлияем по никакъв начин, за това и гледах в САЩ на майките им изписват инсулин вечер за да може да контролират на гладно...

Аз то не знам кое е по-добре, малко инсулин или строги диети и да трепериш да не мръдне кр. Захар. За сега имам само едно отклонение за една седмица, при мен след закуска е най-висока, ама то е защото ям овесени ядки, ако не са те пък ще мина на запек и ще стане зле на други неща... Та труден е баланса.

# 778
Immortal какъв е тоя строг режим....че и 6.1 на 60та минута да ти обръщат внимание...това си е съвсем нормална стойност дори за напълно здрав човек...двете АГ ми казаха под 6 сутрин,под 8 на първия час и под 7 на втория...само ендо каза под 5.5 сутрин,под 7.7 на 60та минута и под 6.6 на втория час...и аз онзи ден изядох един дюнер малък и се чувствах много виновна и умрях от притеснение и като премерих след час показа  7.2...чак се очудих.. а от миниатюрната филийка с кайма вдигнах 8.4...всички около мен се тъпчат със сладоледи,пасти,сладкиши,а аз има една диня в хладилника ще я хвърля накрая...не смея едно резенче да изрежа и да изям..
Вие как мерите 60 минути от първата хапка или 60 минути след приключване на храненето...и това,че трябва да гледам да се намотам с храна за 10 максимум 15 минути ми е много трудно .  Аз не съм свикнала да ям така бързо

# 779
Май ще ида на второ мнение. Да не говорим, че ме обремениха само защото бедрото и главата на малчо са на 90-ти персентил. Иначе коремчето му даже беше с 1 ден назад от седмиците в които съм. Водите бяха в норма. Почвам да си мисля, че просто искаме да сме модерни... 
Имам качени 7 килограма до момента, а в началото на декември ми е термина. Не знам какво да мисля вече.
Иначе меря от първата хапка 60 минути аз.

Общи условия

Активация на акаунт