Клиника Афродита - доволни настоящи и бъдещи майки (3)

• 54 897
  • 730
  •   1
Отговори
# 390
За кои път да напиша че съм на 43г бременна с второто ми детенце. Първото родих на 40 г.

# 391
За кои път да напиша че съм на 43г бременна с второто ми детенце. Първото родих на 40 г.
Отскоро съм в темата , защото преди дни реших да сменя досегашната ми клиника. Не можах да прочета и проследя всички публикации, но ви благодаря за отговора. Ще потърся назад , какво сте публикувала . Радвам се за вас и ми давате успокоение, че стават нещата !

# 392
Аз съм от пациентките на Станулов, които са 30+ и той все ми повтаря да не се притеснявам, че имам време, каза, че повечето му пациентки са над 40 и че дори и при тях често има начин да се получат нещата. Твърдо заявявам, че не са негативни към жените над 40, по-скоро са искрени, когато според тях нещо ще се получи по-трудно.

# 393
Аз също бях пациентка на д-р Станулов. Забременях от първия опит на 42 г. Не става въпрос, че са негативни докторите, много добре разбирам, че над 40 + шансовете намаляват. В Турция обаче никъде не се коментира възрастта на жената, там гледат само как ти функционира тялото и как са ти хормоните и Я. За справка, на 42 г имам АМХ 3,58, което в отличната референтна стойност, а моя позната на 24 г е с АМХ - 0.4. Повече няма какво да кажа, всеки организъм е за него си. Аз успях от първия път, друг е въпросът ,че бременността ми завърши с мисед, има момичета на по 20-30 г. ,които с години не могат да забременеят. На статистики не вярвам. Всеки опит е чудо, колкото повече опитваш, толкова повече шансове. Стимулацията ми беше по къс протокол. Тя не зависи от възрастта, а от яйчниковия резерв и отговор на тялото.
Едно не разбирам - в БГ клиника като отидеш и кажеш, че си над 40, те гледат като полезно изкопаемо. Е ми, аджаба, инвитро какви жени се предполага да правят, само 20 годишни ли? Що за логика.

# 394
Здравейте!
Аз съм пациентка на д-р Баев и този месец трябваше да правим инсеминация, но мъжа ми се разболя от ковид. Дали трябва да изчакаме още 1 месец след това или да не губим повече време?Чудя се дали да записвам час за март или да изчакам.

# 395
Аз също бях пациентка на д-р Станулов. Забременях от първия опит на 42 г. Не става въпрос, че са негативни докторите, много добре разбирам, че над 40 + шансовете намаляват. В Турция обаче никъде не се коментира възрастта на жената, там гледат само как ти функционира тялото и как са ти хормоните и Я. За справка, на 42 г имам АМХ 3,58, което в отличната референтна стойност, а моя позната на 24 г е с АМХ - 0.4. Повече няма какво да кажа, всеки организъм е за него си. Аз успях от първия път, друг е въпросът ,че бременността ми завърши с мисед, има момичета на по 20-30 г. ,които с години не могат да забременеят. На статистики не вярвам. Всеки опит е чудо, колкото повече опитваш, толкова повече шансове. Стимулацията ми беше по къс протокол. Тя не зависи от възрастта, а от яйчниковия резерв и отговор на тялото.
Едно не разбирам - в БГ клиника като отидеш и кажеш, че си над 40, те гледат като полезно изкопаемо. Е ми, аджаба, инвитро какви жени се предполага да правят, само 20 годишни ли? Що за логика.
Ясно ни е , че възрастта е фактор, но намирам за редно след като си плащам да положат старанието и вниманието като към една 30 годишна с моите показатели. За ДЯ всички знаем , но явно не сме готови.

# 396
Silvi23,

Свържете се лично с доктора по Вайбър или направо му звъннете. Винаги отговаря или връща обаждане. Той ще ви посъветва най-добре. Успех!

Здравейте!
Аз съм пациентка на д-р Баев и този месец трябваше да правим инсеминация, но мъжа ми се разболя от ковид. Дали трябва да изчакаме още 1 месец след това или да не губим повече време?Чудя се дали да записвам час за март или да изчакам.

# 397
Здравейте!

След Ковид поне 2 месеца НЕ се препоръчва забременяване. При нас след Ковид спермограмата беше критична. Пуснете една за всеки случай, но не рискувайте в момента, защото има риск от увреждане на ембриона. Освен, ако нямате замразен материал от преди Ковида.

# 398
А какво е мнението на д-р Станулов за забременяване след Ковид, някой знае ли?
Ние мислихме да започнем подготовка началото на февруари, но два дни преди да ми дойде бях с положителен тест. Изкарах го леко, само с болки в гърлото три дни и сега се глася за този цикъл, но така и не съм се чувала със Станулов.

# 399
Здравейте! Има ли пациентки на 42-43 на Станкулов тук? Тъй като подхода по време на лечение към жени над 40 е по-различен от при млади пациентки , моля да ми споделите впечатления ? Обмислям смяна на клиниката.

Здравей вече съм писала по-горе. От пациентите на д-р Станулов съм на 42 г. Не съм усетила по- негативно отношение към мен, заради възрастта. Самият Станулов ме успокояваше, че все ще има някоя качествена яйцеклетка. Всичко обаче все пак зависи от състоянието на жената. Според мен е и до късмет дали и кога ще стане. Въпреки, че наскоро имах свеж трансфер, който се оказа неуспешен все още вярвам в доктора. Понеже трябва да направя хистероскопия ще трябва да изчакам за замразен трансфер.

Относно ваксината срещу Ковид. Направих втората инжекция малко, преди започване на стимулацията. Станулов беше на мнение, че не пречи, а и аз предпочитам да съм спокойна при евентуална бременност. За страничните ефекти само времето може да покаже....

# 400
  • Пловдив
Аз понеже съм Тома неверни за тия ваксини, като бях още първи - втори път при него го питах.Дори се ядоса, че не сме взели мерки до сега.Каза от Ковид се умира.По-важно ми беше стартирането на процедурата и нямах надежда в свежия трасфер, бяхме решили с ММ като ми дойде да се ваксинираме и да ни се маха и това от главата.Но не ми дойде и останахме за след раждане, живот и здраве.По време на бременност не ми се рискува.
Днес вдигнах температура, изпратих ММ за Авирон и вит.Ц.И от обяд пиех Парацетамол, понеже знам, че само той е позволен.Не исках да притеснявам доктора за някаква си температура, но в крайна сметка му писах преди час един роман 😅 и той веднага звъни.Каза, че Авирона нищо не прави, нито пък вит Ц.Само до 4 парацетамола на ден, да е 500мг, а  не 1000 и да гледаме да не минава 38°.Ако ще се разболявате, не си давайте парите за Авирон.Вие си знаете де. 😊

# 401
Здравейте, и аз съм пациентка на Д-р Станулов. На 32г. съм с МФ и то много лош, но доктора беше толкова убеден, че ще стане от първия път, че ми внуши и на мен и бях убедена в успеха. Прекрасен Човек, който е такъв с главно Ч, така че съм убедена, че няма как такъв човек да бъде с различно отношение към 40+.
И ние имаме различия в някой мисли, аз не искам да се ваксинирам, против лекарствата съм и си отглеждам двете деца по алтернативна медицина, в която той не вярва, но по отношение на работата му, според мен е повече от професионалист. Винаги връща обаждане, отговаря на съобщенията и е отдаден положително на работата си.
Вече съм бременна от първия път, имаме и замразени ембриони, за които даже ми каза, че може от една стимулация да се родят две бебета с два трансфера.
Заради предишните ми раждания, той категорично ми каза, че ми връща по 1 ембрион, което за мен беше рискуво да не се получи, но му се доверих. Не знам как ще завърши тази бременност, надявам се със здраво бебче, но знам, че избрах най-правилният избор в лицето на Станулов. Нужно е да вярвате, ама наистина да вярвате, да не забравяме, че и Господ има последната дума.
Успех на всички ❤️❤️❤️

# 402
Ан 25, тихичко и честито! Лека бременност и дано повлечеш крак. Хубавите новини дават надежда на всички ни.

# 403
Момичета някоя от Вас дали е получила епикриза от клиниката, след стимулация и пункция? Също получавали ли сте спермограма на партньора от инвитро опита. При предишните ми опити в друга клиника ми се обаждаха и ме информираха когато е готова епикризата, защото трябвало да я подпиша. До момента от Афродита нямам нищо, освен амбулаторните листве, които д-р Станулов издава при прегледите. Не, че документите ще променят нещо, но ще ми донесат малко информация поне дали има някаква промяна в спермограмата или такава не се предоставя?

# 404
Момичета някоя от Вас дали е получила епикриза от клиниката, след стимулация и пункция? Също получавали ли сте спермограма на партньора от инвитро опита. При предишните ми опити в друга клиника ми се обаждаха и ме информираха когато е готова епикризата, защото трябвало да я подпиша. До момента от Афродита нямам нищо, освен амбулаторните листве, които д-р Станулов издава при прегледите. Не, че документите ще променят нещо, но ще ми донесат малко информация поне дали има някаква промяна в спермограмата или такава не се предоставя?

Здрасти Хриси Ан, да, сещам се за какво говорите. За спермограмата в деня на пункцията, деня на трансфера и какво точно се е случило - нарича се Ембриопротокол и питайте на регистратура да ви го принтират. За това какво са ви дали на стимулацията - лекарства, количества и т.н. пак от регистратура трябваше в деня на трансфера да ви дадат едни листа да разпишете, там се вижда. Общо взето - на регистратура Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт