Етажна собственост – такава, каквато си я направим. Тема N9

• 47 183
  • 939
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
В договора ви не пишеше ли, че предизвестието е двумесечно?

# 256
Аз сега пак малко се порових, значи вие сега сте взели решение на ОС за прекратяване правомощията на тези, нали така, имате и протокол, в който пише това - че ОС с мнозинство от еди колко си, кворум еди какъв си, взе решение да освободи този проф.управител?
Сега що не им пратите по куриер едно предизвестие, в което да напишете, че на база взетото решение, ги уведомявате, че им прекратявате договора? Да кажем два месеца или месец да е предизвестието по-рано пуснато.. Цитирайте им чл. 19, ал.6 ЗУЕС

чл.19(6) Мандатът на член на управителния съвет (управителя) може да се прекрати предсрочно при неизпълнение на задълженията му само с решение на общото събрание.

Тоест, вие си имате решението, посочено в члена горе.
Остава да се откачите и от договора, като го прекратите предсрочно, с предизвестие...

ПС...не знам защо те са си позволили да дописват нсещо в протокола на ОС, нямат право, нито да коментират решението, нито да отговарят на него пък. Не са те хората, които ще кажат може ли ОС да прекрати мандата им! ОС взема решение за това - посочих члена горе. На практика ако имате такова решение, те са вече с прекратен мандат, тяхно мнение нито се изисква, нито е нужно...за да го вписват. Сякаш те дават разрешение на ОС - това е недопустимо, те са простИ изпълниели на решенията на собствениците!!!
Интересно ми е адвокатът какво ще ви посъветва, за договора..

# 257
Хораа... това нашето е като индийски сериал Grinning Оказа се, че никой от нашата сграда не е подписвал договор с въпросната фирма. Действали са с протокола от общото събрание, на което е гласувано да се възложи на тях тази задача. Единственото, с което досега разполагахме е, проекто договор на word file, който ни беше предоставен. Разписан не сме получили, но обяснението беше, че е заради защита на личните данни... нямам думи.
Имаме някакви пари (около 300лв) в касата.
Имат предложение да разпишем договора със задна дата, но отказваме. Има шанс да стане, но ако е срочен и приключва този месец. Но така ще им дължим пари и за януари.. Въобще.. няма такъв филм, хах

# 258
Нищо не подписвайте!!!
Оставете им 300 -тате лева и се отървайте.

Правете ново събрание и си изберет нов управител , който да е от съседите. Нищо повече не плащайте на тези, нито им се обяснявайте.

# 259
Моля помогнете с цитирането на наредба за тупане и изхвърляне на боклуци през балкона/терасата.
Писах на бележки, надраскаха ги, дописваха идиотщини, махнаха ги, тупат и хвърлят...
Ама, никой не го видях, с метлата и лопатата после да си почисти.
Трябвало да им се напише, кой закон точно, забранява да си правят каквото са си решили.
Четох, ама не го схванах- СО - чл.27 от глава шеста на нещо си...
Сегашен/последен/ закон има ли точен, където да прочета и на кого може да се жалваме Simple Smile  ?
Благодаря предварително Heart

# 260
Наредба за общ.ред. за всяка община е различно. Търси в сайта на вашата община такава наредба.

# 261
  • гр.София
Трънка, това е въпрос на възпитание. Който и да е закон е безсилен в тази ситуация за съжаление:(

# 262
Моля помогнете с цитирането на наредба за тупане и изхвърляне на боклуци през балкона/терасата.
Писах на бележки, надраскаха ги, дописваха идиотщини, махнаха ги, тупат и хвърлят...
Ама, никой не го видях, с метлата и лопатата после да си почисти.
Трябвало да им се напише, кой закон точно, забранява да си правят каквото са си решили.
Четох, ама не го схванах- СО - чл.27 от глава шеста на нещо си...
Сегашен/последен/ закон има ли точен, където да прочета и на кого може да се жалваме Simple Smile  ?
Благодаря предварително Heart

Виж дали не сте го вкарали в правилника за вътрешния ред. Доста мои познати са си го организирали сами.

# 263
Трънка, всички разрешени и забранени неща са описани в наредбата за обществения ред. Аз съм я чела за съответния град. Това е един безумен документ, който не се спазва. Но може да им цитираш съответните точки от вашата и пак да ги залепиш на входа. На 22то залепяне може да има ефект! Успех!

# 264
  • София
Знаете ли по каква тарифа трябва да се плаща тока за стълбите и за асансьора, че на нашите бележки пише, че е еднотарифен ?! Т.е. има отчет по нощна тарифа, но цената е като на дневната. Към ЧЕЗ сме.

# 265
Сега погледнах бележката за нашия вход, отчитат на две тарифи, но цената е една и съща. Странно.

# 266
Здравейте!
Една комшийка решила да дава на техника, който отгаваря за парното по 30 лв на месец. Когато ми го каза аз разбрах, че входа т.е. всички ще ги даваме тези пари. Сега ми звъни, че нещо топлата вода нямала налягане и ще го вика, та да и дам 10лв, защото само аз, тя и още някаква комшийка ще ги даваме тези пари Rolling Eyes Сега съм в кофти ситуация, че не съм разбрала, че тази сума няма да се дава от общите пари на входа. Но не съм съгласна да плащам за нещо, което всички ползваме, а някой решил....Утре може по 100лв да иска да му дава!
В същото време на събрание са решили да плащаме на месец по 20лв на човек, което според мен е много/ нямаме асансьор/, но си ги плащаме, нямаме избор.
Та искам да попитам вие какви месечни вноски давате за входовете, в които живеете?

# 267
  • София

Та искам да попитам вие какви месечни вноски давате за входовете, в които живеете?

4 лева на човек за първи и втори етаж и 7 за тези нагоре за ток, почистване, хонорар на касиер / домоуправител.
За Фонд Ремонти отделно 3 лева за гарсониера, 5 лева за двустаен и 7 за тристаен. Като таксата ни за ФР не е съобразена със законовите изисквания, това си е наше решение.

# 268
Ние даваме по 9 лв на човек за сметки, такси, почистване и тн. И 9 лв за ФР.

# 269
Всеки месец ли събирате по 9 лв на човек за ремонти? Много ми се струва по 18-20лв месечно на човек, но не знам какво мога да направя в случая

Общи условия

Активация на акаунт