Азиатска козметика и грим - 22

• 79 787
  • 748
  •   1
Отговори
# 150
  • в реалността
Добър ден на всички, особено на тези, които се борят с  летните си спомени, във вид на петна.
Искам да отразя възхищението си от арбутина на the ordinary. Миналата зима ползвах този, на cos de baha(който бил бета форма). Не видях ефект. Този, обаче е алфа форма, много по-активен и след 5-6 намазвания наистина изсветлява значително.
Също да кажа за tranex essence tonic на Medi Peel.
Действа само, ако се  ползва като first. Независимо, че имаше объркващи указания!
[/quote
здравей, може ли да ми пратиш линк за арбутина от който си доволна?Досега не съм ползвала азиатска окозметика, но се боря с петна от слънцето по лицето и повяхнала кожа, ако някой може да помогне.

# 151
  • софия
[/quote
здравей, може ли да ми пратиш линк за арбутина от който си доволна?Досега не съм ползвала азиатска окозметика, но се боря с петна от слънцето по лицето и повяхнала кожа, ако някой може да помогне.
RENI, едва ли ще посстигнеш значими резултати само с този продукт. Принципът на корейската козметика е различен.Освен него ползвам много други продукти на различните стъпки. Но, ето го

# 152
Deciem имат 23% намаление през целия ноември.

# 153
BLAB Matcha hydrating foam cleanser. Някой да го е ползвал и да даде отзиви?
За моята суха кожа не е нищо особено.Не ми пресушава кожата, но и усещането което оставя не е пухкаво,мекичко.

Като споменах суха кожа,цяла седмица мъча Real Barrier Extreme Cream.Освен екстремното изсушаване на кожата,не знам какво друго му е действието.Уж е предназначен за суха и чувствителна кожа...Производителят съветва,ако кожата не се усеща достатъчно хидратирана,да се нанася повече от крема и да се спи с него.Резултатът е, пресушена кожа сутрин,а усещането е като след тежка слънцезащита с физични филтри...с две думи,ужасен крем,нямам търпение да го измия от лицето си.Консистенцията и "действието" ми напомнят на крема Нивеа в синята опаковка.
Стъпалата ми ще получат най-скъпата поддръжка Grinning

# 154
Благодаря за отзивите за измиващия на Blab! И моята кожа клони към суха, но щом не пресушава ще го ползвам. В поръчката бях включила и Papaya Enzyme Gentle Cleanser на #ootd, като го взех без да чета отзиви за него.
Да видим кой ще ми хареса повече...

# 155
VanessaDE,   изненадана съм, аз съм от върлите фенове на real barrier и двата крема винаги са ми действали добре. С нормална към суха кожа съм, малко да я изпусна и в миг се засушава„
Еxtreme се препоръчва за дехидратирана мазна кожа, а intense moisture за суха.

Не можах да спогодя витамин С на Neogen  с нищо от отворените тонери и кремове и си отворих real barrier тонер и intense moisture, заспа като комбинация и изчезна опъващото и дискомфортното усещане от витамин С. За пореден път се убедих че витамин С с хиалуроновата киселина са си добри другарчета.
С камбучата също е добре върху витамин С, обаче това лъщене от нея много ме дразни. Още не мога да реша дали има полза от нея или не.
Нещо не ми върви слънцезащитата с брезичката, вчера си отворих eдно от любимите, макар че бях решила да пробвам нещо от новите.
https://jolse.com/product/sum37-sum37-white-award-uptoning-shiel … p;display_group=1
Е, оставам си "сумистка", от този тип комбинирани  слънцезащита си ми остава фаворит.
Бих ги подредила така
1. su:m37 sum37 White Award Uptoning Shield Master Sun Block 50ml
2. Huxley Tone Up Cream Stay Sun Safe SPF50+ PA+++ 35ml
тези двете ми давате желаното тониране плюс хидратацията.
3.JUNGSAEMMOOL - всичките  и варианти съм ползвала, най-добре седят на кожата, обаче екстремно засушават след няколкодневно ползване, пък и цената .......... Добре е да има нещо такова в козметичния арсенал, но определено е за употреба от време на време само.

# 156
Зари,ще рискувам и с интенз мойсчър,ако и с него не се спогодя,зачерквам марката.От доста отдавна ги заглеждам тези кремчета,но все нещо ме спираше да ги поръчам.Обаче на намалението не можах да устоя Grinning и естествено се набутах.Накрая ще заминат в коша
Същата съдба ще сполети много скоро и великата ампула с мадагаскарска центела на Skin1004.Не разбирам хайпа,или моята кожа се е бъгнала....Но тази ампула за мен е абсолютно нищо правеща,с нея и без нея,все тая

# 157
VanessaDE, всеки с различна кожа, аз много ги харесвам и ми се отразяват добре, но не бих постъпила като теб. Като харесам нещо от една марка продължавам да купувам продуктите й, като не ми хареса зачерквам марката изцяло Grinning
По- скоро бих пробвала да вмъкна още нещо в рутината, което да подпомогне хидратацията. Смени се сезона и си трябва нещо по-повече от обичайното.

Вчера ми дойде поръчката от последната мега дийл от джолсето през превозвач, много бързи са станали. Доживях да ме пропуснат с мострите Joy. Нито една - явно този, който е опаковал нещо се е разсеял, но няма да им връзвам кусур.

# 158
Зари,наясно съм,но не виждам какво повече мога да добавя.Освен да измисля нова 15-20-стъпкова корейска рутина Grinning
Можеш ли да дадеш примерна рутина с този крем,ти какво ползваш в комбинация с него?

За Джолсето и аз съм изумена колко са скоростни.На 8-ми ми пуснаха поръчката и довечера ще е във Франкфурт Hug

# 159
Здравейте момичета Simple Smile
Много ми се иска в темата да правим повече ревюта на различни и нови продукти, а не да се връщаме назад в старите теми, когато е писано. Има много нови продукти, има нови формули на познати ни такива, има нови и нови момичета, открили вълшебството на корейската рутина и козметика. Затова аз днес имам прекрасното желание да споделя моите впечетления от сравнително новата( може би от март-април 2021г) линия на Jung Saem mool - BeginS, която линия е без алкохол, с изчистен състав и  веган ориентирана.
Въвела съм съставките на повечето продукти от линията в сайта cosdna.
Вмъквам информация за моята кожа: възраст 40+, поради факта, че дълги години съм била по скоро с мазна, отколкото суха кожа- към момента нямам силно изразени бръчки. Имам известна сухота в областа на очите, силно наблягам на хидратация в така наречената зона на звездата- околоочна, междувежди( гневна бръчка), назолабиални гънки, около устни. Дълги години се борех със зачервяване в областта на бузите, брадичката и част от челото, което означава, че кожата ми се отнася и към графа- чувствителна. Понякога ми излизат единични пъпки, в областта на брадичката, около устата, по линията на челюстта, рядко по челото. С оглед всичко това, моята цел е правилно почистване на кожата, на порите и оптимална за моята кожа хидратация.
Имам всичките продукти от линията Begins, която включва:
Kombutox skin toner - изключително нежен тонер, с pH 4,5~5,5, който може да се ползва за първи тонер, аз го ползвам и с наслояване- от няколко седмици активно тествам цялата серия, която значи, че правя рутина 3 пъти дневно- сутрешна, дневна- обяд към 12 и 30 и вечерна - имам възможност и време, а и това е важно за мен. Миризмата му е лека и едва доловима, базиран е на ферментирала в продължение на 336 часа комбуча, усещането при нанасяне е много фино, гладко и нежно, попива много лесно и оставя една своеобразна свежест. Заради функцията му на влажно ексфолиране - първото ми нанасяне веднага след почистване е леко ексфолиращо, а последващото е с потупване. Много добра хидратация за моята кожа и нулева раздразненост.
Когато искам ударна хидратация, след втория слой от kombutox toner нанасям Laneige Skin refiner- изключителна комбинация.
Първият серум от серията, с който се сдобих бе Pore perfecting serum. Тествам го вече втори месец, Нанасям го сутрин, в областите където са видими порите ми- нос, брадичка, бузи, малко на челото. Консистенцията му е лека, лесно се разнася, бързо попива. Има два съвета за нанасянето му за оптимални резултати- 1. масаж на порите и 2. маска на порите- за по интензивна и ефективна грижа за стягане на порите. Трябва да кажа, че още на първата седмица имах очевиден резултат.
Вторият серум от серията, с който се сдобих е Green Calming serum. Уникален. За пръв път се сдобивам със серум от корейска марка, който да е толкова лек, фин, нежен, гладък, успокояващ и силно хидратиращ. При това той е насочен към кожи, които са чувствителни и болезнени и към слабо дразнене, както и към сухи кожи. Иска ми се да мога да опиша усещането ми след нанасянето му - толкова е животворно, все едно дава сили и живот на кожата. Пиша това, защото обикновено го нанасям на втората ми - обядна рутина, след като съм била от от 8:30 до към 12:30 плътно пред компютъра и вече имам една умора на кожата. Мигновено съживяване става след нанасяне на kombutox skin toner 2 пъти и след него green calming serum. Най невероятното му действие за себе си открих, когато го нанасям в околоочната зона, където кожата ми крещи, че се е уморила от екрана на монитора, опънала се е и иска екстремна хидратация. Удивителен ефект- моментално успокояване, заглаждане и хидратиране. И този серум има два съвета за нанасянето му - като хидратираща маска с нанасяне на 3 слоя върху кожата, с изчакване да попие между всеки и като успокояваща маска- с нанасяне на дебел слой за бързо успокояване на раздразнени места.
Третият серум, който все още тествам, защото го имам от скоро е Vita clearing serum. Toй е насочен към коригиране на неравномерния тен на кожата, изчистване на петна, при уморена, груба и отпусната кожа. Също има два съвета за нанасянето му, освен обикновения единичен слой серум - 1. интензивна грижа- нанасяне на допълнителен слой върху предразположените към петна(и/или лунички) места за предотвратяване на образуването им и 2.маска - с нанасяне на дебел слой върху цялото лице след прекарани дълги часове на открито, а ако сте които сте били изложени дълго на  UV лъчи - 2 слоя. Него засега го нанасям предимно вечер, поделени зони  с green calming serum.
Energy seeding cream - изключително лека и нежна текстура и страхотна хидратация. Има съвсем лек, за мен приятен аромат, насочен е към мигновено хидратиране на отслабена или раздразнена кожа, както и към такава, която се чувства суха след нанасяне на крем, с интензивна грижа за укрепване на кожната бариера- все неща, важни за мен. Дълго време търсих крем, който да е хем лек, хем да ми доставя хидратация, но без да е  прекалено, да има меко и успокояващо действие( защото от някои силно хидратиращи кремове и нощни маски съм усещала тежест, лепкавост, наслояване, че дори и леко щипане). Прекрасна и нежна текстура, обикновено го нанасям в дневната си обедна рутина, както и вечерната- тогава нанасям по дебел слой, за да ми служи като нощна маска- при това с доказан при мен , прекрасен ефект. Самият крем е в бурканче от 50 мл., но има приложена малка и удобна шпатулка, за да не бъркаш с ръце вътре. Отново е с два съвета за грижа, освен обичайното нанасяне на крем- 1. наслоена грижа за лицето- за дълготрайно и увлажняващо усещане върху сухата и уморена кожа - двуслойно нанасяне и 2. допълнителна грижа за шията, където кожата там е тънка, склонна към бръчки и се нуждае от бариерна енергия.
Имам и kombutox cleansing pad, 80 бр в опаковка, които още не съм отворила за тест, но те съдържат 170 мл kombutox skin toner, а самите падове са достатъчно голям кръг за да може с едната страна да бъде почистена едната половина на лицето, а с другата- другата половина. Тях имам намерение да ги ползвам когато съм много уморена, много бързам, много ми се спи и искам бързо да се сдобия с  чиста кожа. На тези години Simple Smile забелязах, че не мога да трая да стоя със замърсена кожа и много по-комфортно се чувствам с почистена.
Скоро имам желание да споделя с вас моите впечетления и от другите продукти на Jung Saem mool, които притежавам, а те са вече в графа грим и декоративна козметика. Уникални са!  Вярвам, че постът ми е бил полезен, бъдете здрави! Hands V

Последна редакция: ср, 10 ное 2021, 13:08 от Anelia Dimitrova 649961

# 160
Anelia, отлично предложение. Мислех да предложа в началото на темата да има ревюта на култови продукти, които много биха помогнали на начинаещи като мен.
За измиване, уникален продукт за мен е пяната на Filorga. бях писала че от Филорга минах на корейска козметика, та мисля да продължа да я ползвам. Уникална ми е кожата след нея, като преди това съм използвала хидрофилно масло. Нежна, чиста, хидратирана кожа. Пробвах и корейска пяна, на Banila,  кожата ми изоръхна до излюпване.
Нивите неща, които пробвах са тонерс nacific real rose floral toner. Със смесени чувства съм, мисля, че ще е добре за мазна кожа. Иначе е много атрактивен с тия плаващи розови листенца. И кремът Mizon S - wrinkle Tox Cream. Купих го, заради възторжени те отзиви в руско говорящ сайт за оценка на продукти. Има EGF и патентовано вещество, имитиращо действието на змийската отрова. Имал много мощтно действие за заличаване на бръчки и подхранва кожата уникално. Започнах го от снощи и е рано да говорим за нсмаляне на бръчки, но като усещане е много комфортен крем.
Искам да ви питам за мнение за по - луксозните серии на Missha, тия с ориентслските буркан чета. Искам да взема нещо от тях за подарък на сестра ми. Имате ли опит с тях. Говоря за сериите :Cho Gong Jin, Geum sul и Yei Hyun
След няколко часа допълвам мнението си. Става въпрос за Mizon крема със змийска та отрова. Може да сте го пробвали и писали за него и да не ви е интересно, но аз да споделя.
Тази сутрин си го сложих за втори път. Започна много леко пощипване, четох, че е нормално и с течение на времето, кожата спирала да реагира рака. Усещам си кожата леко опъната, въпреки че на пипане е подхранена, овлажнена и гладка. Все едно, опъването идва от по - вътрешните слоеве на лицето. И много, ама много леко усещане като парализа, по - точно изтръпване и една идея ми е по - сковано лицето. Това е "ботокс" ефектът, явно. Кремът си работи цял ден, защото тези усещания се засилиха следобяда. Странни усещания и затова споделям. Ще видим как ще е по - нататък.

Последна редакция: ср, 10 ное 2021, 15:09 от m1ma

# 161
Здравейте момичета Simple Smile
Много ми се иска в темата да правим повече ревюта на различни и нови продукти, а не да се връщаме назад в старите теми, когато е писано. Има много нови продукти, има нови формули на познати ни такива, има нови и нови момичета, открили вълшебството на корейската рутина и козметика. Затова аз днес имам прекрасното желание да споделя моите впечетления от сравнително новата( може би от март-април 2021г) линия на Jung Saem mool - BeginS, която линия е без алкохол, с изчистен състав и  веган ориентирана.
Въвела съм съставките на повечето продукти от линията в сайта cosdna.
Вмъквам информация за моята кожа: възраст 40+, поради факта, че дълги години съм била по скоро с мазна, отколкото суха кожа- към момента нямам силно изразени бръчки. Имам известна сухота в областа на очите, силно наблягам на хидратация в така наречената зона на звездата- околоочна, междувежди( гневна бръчка), назолабиални гънки, около устни. Дълги години се борех със зачервяване в областта на бузите, брадичката и част от челото, което означава, че кожата ми се отнася и към графа- чувствителна. Понякога ми излизат единични пъпки, в областта на брадичката, около устата, по линията на челюстта, рядко по челото. С оглед всичко това, моята цел е правилно почистване на кожата, на порите и оптимална за моята кожа хидратация.
Имам всичките продукти от линията Begins, която включва:
Kombutox skin toner - изключително нежен тонер, с pH 4,5~5,5, който може да се ползва за първи тонер, аз го ползвам и с наслояване- от няколко седмици активно тествам цялата серия, която значи, че правя рутина 3 пъти дневно- сутрешна, дневна- обяд към 12 и 30 и вечерна - имам възможност и време, а и това е важно за мен. Миризмата му е лека и едва доловима, базиран е на ферментирала в продължение на 336 часа комбуча, усещането при нанасяне е много фино, гладко и нежно, попива много лесно и оставя една своеобразна свежест. Заради функцията му на влажно ексфолиране - първото ми нанасяне веднага след почистване е леко ексфолиращо, а последващото е с потупване. Много добра хидратация за моята кожа и нулева раздразненост.
Когато искам ударна хидратация, след втория слой от kombutox toner нанасям Laneige Skin refiner- изключителна комбинация.
Първият серум от серията, с който се сдобих бе Pore perfecting serum. Тествам го вече втори месец, Нанасям го сутрин, в областите където са видими порите ми- нос, брадичка, бузи, малко на челото. Консистенцията му е лека, лесно се разнася, бързо попива. Има два съвета за нанасянето му за оптимални резултати- 1. масаж на порите и 2. маска на порите- за по интензивна и ефективна грижа за стягане на порите. Трябва да кажа, че още на първата седмица имах очевиден резултат.
Вторият серум от серията, с който се сдобих е Green Calming serum. Уникален. За пръв път се сдобивам със серум от корейска марка, който да е толкова лек, фин, нежен, гладък, успокояващ и силно хидратиращ. При това той е насочен към кожи, които са чувствителни и болезнени и към слабо дразнене, както и към сухи кожи. Иска ми се да мога да опиша усещането ми след нанасянето му - толкова е животворно, все едно дава сили и живот на кожата. Пиша това, защото обикновено го нанасям на втората ми - обядна рутина, след като съм била от от 8:30 до към 12:30 плътно пред компютъра и вече имам една умора на кожата. Мигновено съживяване става след нанасяне на kombutox skin toner 2 пъти и след него green calming serum. Най невероятното му действие за себе си открих, когато го нанасям в околоочната зона, където кожата ми крещи, че се е уморила от екрана на монитора, опънала се е и иска екстремна хидратация. Удивителен ефект- моментално успокояване, заглаждане и хидратиране. И този серум има два съвета за нанасянето му - като хидратираща маска с нанасяне на 3 слоя върху кожата, с изчакване да попие между всеки и като успокояваща маска- с нанасяне на дебел слой за бързо успокояване на раздразнени места.
Третият серум, който все още тествам, защото го имам от скоро е Vita clearing serum. Toй е насочен към коригиране на неравномерния тен на кожата, изчистване на петна, при уморена, груба и отпусната кожа. Също има два съвета за нанасянето му, освен обикновения единичен слой серум - 1. интензивна грижа- нанасяне на допълнителен слой върху предразположените към петна(и/или лунички) места за предотвратяване на образуването им и 2.маска - с нанасяне на дебел слой върху цялото лице след прекарани дълги часове на открито, а ако сте които сте били изложени дълго на  UV лъчи - 2 слоя. Него засега го нанасям предимно вечер, поделени зони  с green calming serum.
Energy seeding cream - изключително лека и нежна текстура и страхотна хидратация. Има съвсем лек, за мен приятен аромат, насочен е към мигновено хидратиране на отслабена или раздразнена кожа, както и към такава, която се чувства суха след нанасяне на крем, с интензивна грижа за укрепване на кожната бариера- все неща, важни за мен. Дълго време търсих крем, който да е хем лек, хем да ми доставя хидратация, но без да е  прекалено, да има меко и успокояващо действие( защото от някои силно хидратиращи кремове и нощни маски съм усещала тежест, лепкавост, наслояване, че дори и леко щипане). Прекрасна и нежна текстура, обикновено го нанасям в дневната си обедна рутина, както и вечерната- тогава нанасям по дебел слой, за да ми служи като нощна маска- при това с доказан при мен , прекрасен ефект. Самият крем е в бурканче от 50 мл., но има приложена малка и удобна шпатулка, за да не бъркаш с ръце вътре. Отново е с два съвета за грижа, освен обичайното нанасяне на крем- 1. наслоена грижа за лицето- за дълготрайно и увлажняващо усещане върху сухата и уморена кожа - двуслойно нанасяне и 2. допълнителна грижа за шията, където кожата там е тънка, склонна към бръчки и се нуждае от бариерна енергия.
Имам и kombutox cleansing pad, 80 бр в опаковка, които още не съм отворила за тест, но те съдържат 170 мл kombutox skin toner, а самите падове са достатъчно голям кръг за да може с едната страна да бъде почистена едната половина на лицето, а с другата- другата половина. Тях имам намерение да ги ползвам когато съм много уморена, много бързам, много ми се спи и искам бързо да се сдобия с  чиста кожа. На тези години Simple Smile забелязах, че не мога да трая да стоя със замърсена кожа и много по-комфортно се чувствам с почистена.
Скоро имам желание да споделя с вас моите впечетления и от другите продукти на Jung Saem mool, които притежавам, а те са вече в графа грим и декоративна козметика. Уникални са!  Вярвам, че постът ми е бил полезен, бъдете здрави! Hands V

Здравей 😀
Прекрасно ревю ♥ Моля те сподели от къде поръчваш продуктите на JUNG SAEM MOOL. И сз съм чувала страхотни отзиви за тази марка и за бялата и особено за декоративната им козметика 😀
Благодаря

# 162
  Ale4ko_Pipsi_ Всичко на Jung saem mool поръчвам от официалния сайт на марката http://www.jsmbeauty.us/
Hands V

# 163
  Ale4ko_Pipsi_ Всичко на Jung saem mool поръчвам от официалния сайт на марката http://www.jsmbeauty.us/
Hands V

Благодаря 😀♥

# 164
Здравейте идвам с отзиви за  ROUND LAB Birch Juice Moisturizing Sunscreen SPF 50+ PA++++ 50ml
Много лек за нанасяне не омазнява но хидратира сухата кожа,  проверих  на няколко места за лабораторно тестване на SPF  -
Tested SPF: SPF 55 +/- 8.5 , PA 19.8 +/- 3.3 (++++),
 в Jolse излезе на около 9.80 $ (при закупуване на 10 броя) 50 мл. така че спокойно мога да кажа- my best deal
и спокойно да ви го препоръчам като вариант за добра слънцезащита Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт