За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 730
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 22 867
Остана ми 1 ч. ч. прясно мляко, може ли някаква рецепта за кекс или мъфини. Може и някакъв друг десерт, ама не много сложен. 😁

КЕКС "ЗЕБРА", малка зебричка става.Simple Smile

# 346
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Остана ми 1 ч. ч. прясно мляко, може ли някаква рецепта за кекс или мъфини. Може и някакъв друг десерт, ама не много сложен. 😁
Супа "крем Брюле".  Снимката е линк към рецептата.

# 347
  • Мнения: 11 115
Аз пък защото съм пословичен мързел, ако ми остане прясно мляко правя печената палачинка Grinning
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
4-5 суп.л. брашно
Щипка сол

# 348
  • Мнения: 10 672
Изпий го това мляко, не се мъчи Joy

# 349
  • Мнения: 11 115
Направи си златно мляко, много е полезно, мани тез мъфини Simple Smile

# 350
  • Далечният изток
  • Мнения: 19 597
Изпий го това мляко, не се мъчи Joy
Това щях да пиша и аз - абе изпий го, то 1 чаша...

# 351
  • Мнения: 5 300
Не обичам да пия прясно мляко, по-скоро ще го хвърля, отколкото да го изпия. 😁

# 352
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 251
Остави го за фрапе сутринта Simple Smile толкова посуда да цапаш за една чаша мляко...
П. С. Аз си набелязах малката зебричка Simple Smile

# 353
  • Мнения: 22 867
Не обичам да пия прясно мляко, по-скоро ще го хвърля, отколкото да го изпия. 😁

Набъркай тогава половин доза от дадените продукти и си изпържи бухтички, бързо стават.

# 354
  • София
  • Мнения: 12 689
Остана ми 1 ч. ч. прясно мляко, може ли някаква рецепта за кекс или мъфини. Може и някакъв друг десерт, ама не много сложен. 😁

Кейк с грозде

# 355
  • Мнения: 5 792
За месцето от магазина - понякога купуваме такова с изтичащ срок на годност, но го готвим същия ден. За замразяване гледам да чета внимателно дали нещото вече е било замразявано, защото веднъж размразено и пак замразено си променя качествата.

Но пък последния път като ми останаха белтъци ги замразих, още не знам какво да ги правя но като го измисля ще докладвам как се държат. Прерових нета на длъж и шир и навсякъде пишеше, че белтъци се замразяват сурови, а жълтъци - сварени. Жълтък не ми е оставал до сега, но белтъци... Вкъщи целувки не се тачат, правих макарони, но са трудоемки гадовете, ако някой има друга идея за оползотворяване на белтъци ще се радвам.

Хапвахме навън днес и ми попаднаха едни спаначени кюфтета с киноа в менюто. Не съм правила, не съм яла, спанака го тача само в смути (и вече в торта), но ММ много обича магданозени. Никога не съм правила и ако някой може да похвали рецепта за магданозени с киноа ще се пробвам.

# 356
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
... Вкъщи целувки не се тачат, правих макарони, но са трудоемки гадовете, ако някой има друга идея за оползотворяване на белтъци ще се радвам.

Хапвахме навън днес и ми попаднаха едни спаначени кюфтета с киноа в менюто. Не съм правила, не съм яла, спанака го тача само в смути (и вече в торта), но ММ много обича магданозени. Никога не съм правила и ако някой може да похвали рецепта за магданозени с киноа ще се пробвам.
Белтъците издържат дълго в хладилника.  Иначе ореховки се правят с тях

От мен киноа кюфтенца, пък ти им добави магданоз. Клик на снимката за рецептата.




Имам и от кейл/или каквато и да е друга билка или зеления.



Рецепптата:
4 стръка кейл, среден картоф сварен, сол и п-р, инд. орехче, зелен лук, галета около 3с.л. и 1 яйце. Кейла почистих от стъблото (което после нарязах на клечици и отиде в салатата), измих и сложих в сух тиган да омекне, като рабърквах, за да остане цветът. После охладих и накълцах на дребно, настъргах картофа, добавих останалите продукти и оформих кюфтета, които пържих в малко мазнина на умерен огън и за кратко. Някои от тях панирах в яйце и галета.

# 357
  • софия
  • Мнения: 30 388
Но пък последния път като ми останаха белтъци ги замразих, още не знам какво да ги правя но като го измисля ще докладвам как се държат. Прерових нета на длъж и шир и навсякъде пишеше, че белтъци се замразяват сурови, а жълтъци - сварени. Жълтък не ми е оставал до сега, но белтъци... Вкъщи целувки не се тачат, правих макарони, но са трудоемки гадовете, ако някой има друга идея за оползотворяване на белтъци ще се радвам.
Забравени сладки - https://pep-4o.blogspot.com/2014/11/blog-post_6.html

# 358
  • София
  • Мнения: 12 689

Но пък последния път като ми останаха белтъци ги замразих, още не знам какво да ги правя но като го измисля ще докладвам как се държат. Прерових нета на длъж и шир и навсякъде пишеше, че белтъци се замразяват сурови, а жълтъци - сварени. Жълтък не ми е оставал до сега, но белтъци... Вкъщи целувки не се тачат, правих макарони, но са трудоемки гадовете, ако някой има друга идея за оползотворяване на белтъци ще се радвам.

Кейк *Ангелска храна* (Angel food cake)

Суфле от сирена

Белтъчени кексчета без набухвател

# 359
  • Мнения: 275
Остана ми 1 ч. ч. прясно мляко, може ли някаква рецепта за кекс или мъфини. Може и някакъв друг десерт, ама не много сложен. 😁
Кекс
2 яйца,1 чч захар,1/2 ч.ч олио,1 чч прясно мляко,2 чч брашно,бакпулвер,ванилия и 1 суп.лъж какао в част от сместта
Може и 1 чч и половина захар да се сложи,но аз слагам чч захар

Общи условия

Активация на акаунт