За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 730
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
Остана ми 1 ч. ч. прясно мляко, може ли някаква рецепта за кекс или мъфини. Може и някакъв друг десерт, ама не много сложен. 😁

КЕКС "ЗЕБРА", малка зебричка става.Simple Smile

# 346
  • Sofia
Остана ми 1 ч. ч. прясно мляко, може ли някаква рецепта за кекс или мъфини. Може и някакъв друг десерт, ама не много сложен. 😁
Супа "крем Брюле".  Снимката е линк към рецептата.

# 347
Аз пък защото съм пословичен мързел, ако ми остане прясно мляко правя печената палачинка Grinning
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
4-5 суп.л. брашно
Щипка сол

# 348
Изпий го това мляко, не се мъчи Joy

# 349
Направи си златно мляко, много е полезно, мани тез мъфини Simple Smile

# 350
  • Далечният изток
Изпий го това мляко, не се мъчи Joy
Това щях да пиша и аз - абе изпий го, то 1 чаша...

# 351
Не обичам да пия прясно мляко, по-скоро ще го хвърля, отколкото да го изпия. 😁

# 352
  • Велико Търново
Остави го за фрапе сутринта Simple Smile толкова посуда да цапаш за една чаша мляко...
П. С. Аз си набелязах малката зебричка Simple Smile

# 353
Не обичам да пия прясно мляко, по-скоро ще го хвърля, отколкото да го изпия. 😁

Набъркай тогава половин доза от дадените продукти и си изпържи бухтички, бързо стават.

# 354
  • София

Кейк с грозде

# 355
За месцето от магазина - понякога купуваме такова с изтичащ срок на годност, но го готвим същия ден. За замразяване гледам да чета внимателно дали нещото вече е било замразявано, защото веднъж размразено и пак замразено си променя качествата.

Но пък последния път като ми останаха белтъци ги замразих, още не знам какво да ги правя но като го измисля ще докладвам как се държат. Прерових нета на длъж и шир и навсякъде пишеше, че белтъци се замразяват сурови, а жълтъци - сварени. Жълтък не ми е оставал до сега, но белтъци... Вкъщи целувки не се тачат, правих макарони, но са трудоемки гадовете, ако някой има друга идея за оползотворяване на белтъци ще се радвам.

Хапвахме навън днес и ми попаднаха едни спаначени кюфтета с киноа в менюто. Не съм правила, не съм яла, спанака го тача само в смути (и вече в торта), но ММ много обича магданозени. Никога не съм правила и ако някой може да похвали рецепта за магданозени с киноа ще се пробвам.

# 356
  • Sofia
... Вкъщи целувки не се тачат, правих макарони, но са трудоемки гадовете, ако някой има друга идея за оползотворяване на белтъци ще се радвам.

Хапвахме навън днес и ми попаднаха едни спаначени кюфтета с киноа в менюто. Не съм правила, не съм яла, спанака го тача само в смути (и вече в торта), но ММ много обича магданозени. Никога не съм правила и ако някой може да похвали рецепта за магданозени с киноа ще се пробвам.
Белтъците издържат дълго в хладилника.  Иначе ореховки се правят с тях

От мен киноа кюфтенца, пък ти им добави магданоз. Клик на снимката за рецептата.

Имам и от кейл/или каквато и да е друга билка или зеления.

Рецепптата:
4 стръка кейл, среден картоф сварен, сол и п-р, инд. орехче, зелен лук, галета около 3с.л. и 1 яйце. Кейла почистих от стъблото (което после нарязах на клечици и отиде в салатата), измих и сложих в сух тиган да омекне, като рабърквах, за да остане цветът. После охладих и накълцах на дребно, настъргах картофа, добавих останалите продукти и оформих кюфтета, които пържих в малко мазнина на умерен огън и за кратко. Някои от тях панирах в яйце и галета.

# 357
  • софия
Но пък последния път като ми останаха белтъци ги замразих, още не знам какво да ги правя но като го измисля ще докладвам как се държат. Прерових нета на длъж и шир и навсякъде пишеше, че белтъци се замразяват сурови, а жълтъци - сварени. Жълтък не ми е оставал до сега, но белтъци... Вкъщи целувки не се тачат, правих макарони, но са трудоемки гадовете, ако някой има друга идея за оползотворяване на белтъци ще се радвам.
Забравени сладки - https://pep-4o.blogspot.com/2014/11/blog-post_6.html

# 358
  • София

Кейк *Ангелска храна* (Angel food cake)

Суфле от сирена

Белтъчени кексчета без набухвател

# 359
Кекс
2 яйца,1 чч захар,1/2 ч.ч олио,1 чч прясно мляко,2 чч брашно,бакпулвер,ванилия и 1 суп.лъж какао в част от сместта
Може и 1 чч и половина захар да се сложи,но аз слагам чч захар

Общи условия

Активация на акаунт