За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 488
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • София
  • Мнения: 12 651
Анабел! Scream Какво правиш? Както вече ти писах, това са сладкарски рецепти и всичко трябва да се спазва точно! За да не ти се получава, значи нещо не си направила както трябва. А ти си правиш експерименти и сипваш вода в сместа за шоколада и очакваш да се получи нещо!

# 91
  • Мнения: 24 520
Да, захар използвах,в рецептата е написано, че става и с пудра захар или мед.Бях добавила 40 грама вода (вместо сиропа ) но пак си беше прахообразно, та сега добавих и още колкото да стане течно и оставих в хладилника, дано не е много разредено така,ама иначе нямаше да се получи шоколад май а само прах.
Хм, странно ми е на 110 грама какао със 100 грама какаово масло и то разтопено да остане така сухо. Не би трябвало да е от захарта, в рецептата пише захар ИЛИ мед или сироп там, така че не се разчита на него като течност.
Сигурна ли си че си измерила добре съставките? Само това ми идва на ум, със сигурност не трябва да е така като на снимката.

# 92
  • Мнения: 476
Ваня, водата я добавих СЛЕД като вече бях разбъркала максимално и стриктно 100 Мл какаово масло и 110 какао на прах ,загубих много време и въпреки това ми остана прахообразно и предположих че трябва течност.По други рецепти пък чета че използват по малко какао на прах (50 г.), явно тях трябва да изпробвам другия път, а в съответната за която сложих линк вероятно какаото на прах е в повече , поне това е единственото, което ми обяснява защо не се получи.

# 93
  • Мнения: 2 312
Момичета ударете едно рамо със съвет- остана ми половин патладжан/надлъжно/ ,а ми трябва за  утре или вдругиден. Как да го съхраня дотогава?
Чела съм, че трябва в лимонов сок да се кисне, ама...

# 94
  • София
  • Мнения: 12 651
Ваня, водата я добавих СЛЕД като вече бях разбъркала максимално и стриктно 100 Мл какаово масло и 110 какао на прах ,загубих много време и въпреки това ми остана прахообразно и предположих че трябва течност.По други рецепти пък чета че използват по малко какао на прах (50 г.), явно тях трябва да изпробвам другия път, а в съответната за която сложих линк вероятно какаото на прах е в повече , поне това е единственото, което ми обяснява защо не се получи.

Маслото беше ли разтопено предварително?

# 95
  • Мнения: 24 520
Е, милилитри и грамове не е съвсем едно и също... вероятно от там е несъответствието.

# 96
  • Sofia
  • Мнения: 22 545
Е, милилитри и грамове не е съвсем едно и също... вероятно от там е несъответствието.
Точно.

Затова се следват дословно сладкарските рецепти. И начинаещите първо следват точно каквито и да е рецепти и като натрупат някакъв опит - експериментират.

# 97
  • Мнения: 43 321
Нищо му няма на патладжана. Ще го поорежеш преди ползване.

# 98
  • Мнения: 2 814
Съотношение грамаж белтъци към захар  да има някой под ръка, набързо?
За целувки става дума ☺️
Че съвсем загубих бройката на белтъците...

# 99
  • Пловдив
  • Мнения: 44 132
Търся лесни бисквитки с овесени ядки.

# 100
  • Мнения: 22 867
Ето едни овесени бисквитки, ако ти допадат: ОВЕСЕНИ БИСКВИТКИ «АНЗАК»

# 101
  • In transit
  • Мнения: 14 169
Търся лесни бисквитки с овесени ядки.
И от мен една рецепта за овесени бисквити с кокос и ядки Много бързи и лесни са.

# 102
# 103
  • В страната на мечтите
  • Мнения: 743
A аз търся изпитана рецепта за безглутенови бисквити. Щерката ще черпи в ДГ, т. Е. трябва да са без шоколад и да са вкусни за деца...

# 104
  • Мнения: 22 867
A аз търся изпитана рецепта за безглутенови бисквити. Щерката ще черпи в ДГ, т. Е. трябва да са без шоколад и да са вкусни за деца...

life_is_love, погледни в блога на блога на -spam303-, може да си харесаш нещо. Има рецепти без глутен.

Общи условия

Активация на акаунт