Отговори
# 645
  • Am Dorf (BB)
Тапата при мен беше слуз, кафяво-червена/ръждива, като огромен съсирек при цикъл. Но не зная дали при всички изглежда така 🙈 Аз рових в гугъл и по снимките там се ориентирах (при мен на бг не излизат снимки, на немски има мн резултати, за по-негнусливите - можете да потърсите Schleimpfropf ). От това, което съм чела - падането й не е притеснително след завършена 36та гс. Падне ли по-рано действително тр да информираме веднага лекарят, защото има опасност от преждевременно раждане.

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 12:05 от tan_nia

# 646
  • Варна
Хе хех, ти пък съвсем лежерно. Колко време преди термина ти е датата за секцио?
Аз хем съм доволна, че моята е само 7 дни преди термина, да си порасте още малко бебо, хем ме притеснява да не вземе да бърза. Но Аг така предложи, първа бременност ми е все пак, не знам...
7 дни преди термина. При мен е второ, но 7 години и половина след първото. Нз как процедират по принцип. Първият път не беше планувано.

# 647

П.С тази тапа уж чета какво представлява и нещо не мога още да си я представя:)

При мен беше мазно-слузесто, бледо розово...абе общо взето, ако ти падне няма да го сбъркаш Simple Smile

# 648
Връщам се от тонове. Всичко наред. Не са хванати контракции въпреки, че ходих до там км и малко .. Казаха ми да не спирам разходките. Болката в срамната кост е нормална. Или да пия обезболяващи или да търпя. Така ще е до раждането.
Днес пак ще излезя да се разходя вечерта. Направо в това прекрасно време е грехота да се стой ако можеш да ходиш. Само дето ме боли между краката 😀

# 649
И аз вчера бях на преглед, казаха,че за втора бременност може и утре да тръгне, но най-вероятно ще си изкарам до термин-нямам повече разкритие,бебето било високо, нищо,че имам чувството,че ше изпадне, имам си контракции-ще си ги търпя явно. Притесни ме,че пак каза,че вероятно ще е към 4 кг... Както вървеше супер, сега каза,че го изчислява към 3400, а има още 2 седмици,ако и пренося пак - 3... Така се сдухах,ако трябва д а го вадят пак с форцепс и пак му стане нещо, направо не мога да си намеря място Sad лекарят каза,че не вижда причина да ми прави коремна операция,само заради това,според него този път би трябвало да е ок, но пак се сдухах много Sad

# 650
някой да ми отесни защо не може да има орхидеи в спалнята на детето ? защото не намирам никакво логично инфо освен фън шуй глупости Simple Smile
Те нали не цъфтят толкова често че даже и не миришат

# 651
някой да ми отесни защо не може да има орхидеи в спалнята на детето ? защото не намирам никакво логично инфо освен фън шуй глупости Simple Smile
Те нали не цъфтят толкова често че даже и не миришат

Това са глупости. Аз отглеждам доста и част от тях са на камъка на прозореца.

# 652
Следя за темата с орхидеите. Моите бяха в спалнята, където сега сме с бебо и четох, че не било ок да има цветя в стаята, в която спи бебето, та ги преместих в хола за временно.
Което ми напомня - вчера изписаха Явор от болницата и вече сме заедно вкъщи - е, няма такова щастие, няма такава любов Heart

# 653
Днес си взех кръвните резултати, които ми искаха преди раждането + хив сифилис хепатит (повторно, че ми били изтекли)... Обаче от цибалаб ми ги дадоха на едно, не можело да ги отделят пкк и вирусологията, трябвало при регистрация да си кажа, за да ги пуснат на два отделни файла.
Та се чудя дали ще е проблем за болницата, ако ги занеса така заедно?... Не знам защо ама исках да са ми отделно, не че някой ми го е искал конкретно.

# 654
Тези, коита караха Ковид бременни.. изписаха ли някакъв антибиотик... на мен не. Вече нямам тимпература,но кашлицата ми е мн гадна.. нямам и мирис,вкус, а и + сополи😀 изморявам се бързо и вс ме боли..

# 655
Това с изморяването е напълно нормално, аз бях като парцал няколко дена. Антибиотик не ми изписаха. Само Лихенсед за кашлицата и чайове. Но сега доста билки са противопоказни и затова пий само топла вода с разтворена вътре лъжица мед. Питай и за кръворазреждащите препарати тип Аспирин и Натаспин, защото при ковид са препоръчителни, но пък на мен ми ги спряха преди две седмици заради секциото.

# 656
Това с изморяването е напълно нормално, аз бях като парцал няколко дена. Антибиотик не ми изписаха. Само Лихенсед за кашлицата и чайове. Но сега доста билки са противопоказни и затова пий само топла вода с разтворена вътре лъжица мед. Питай и за кръворазреждащите препарати тип Аспирин и Натаспин, защото при ковид са препоръчителни, но пък на мен ми ги спряха преди две седмици заради секциото.

Аз така или иначе съм на Клексан и Натаспин, но кашлицата много ми притеснява...

# 657
Кашлицата поне десетина дена ще те мъчи, тя последна се маха. Какво ти изписаха като лекарства? Вземи си Инфлуцид, той я лекува също, а и облекчава и другите симптоми.

Аз така или иначе съм на Клексан и Натаспин, но кашлицата много ми притеснява...

# 658
за кашлицата прави инхалации да овлажниш дроба. иначе антибиотика не е нужен ако няма бактерия Simple Smile нищо не лекува той
за цветята не ми е ясно що нее хубаво ако не са миришешти и имаш голяма стая

# 659
По принцип специално орхидеите се водят, че отделят голямо количество въглероден диоксид и от това могат да предизвикат неразположения, ако са в спалнята. Ние сме големи любители на цветята и вкъщи сме с 6 орхидеи, плюс поне още 20 саксии с други цветя, но всички са позиционирани в хола и трапезарията. Отделно, самите цветя събират и прах по листата, а и някои могат да предизвикат алергии на принципа на полените и сенната хрема, то не е нужно да са много цъфтящи или миришещи. Затова лично аз не слагам цветя в спалнята, но всеки сам решава за себе си.

Общи условия

Активация на акаунт