Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа ... през октомври

• 90 968
  • 2 723
  •   1
Отговори
# 2 250
Добро утро!

Third това ти ли си? Ако да, къде е това толкова заснежено място?
Ей, тия дни чакам РД, като бях дете го посрещах винаги на сняг, когато се пенсионирам, нищо чудно да го посрещам на плажа по бански.
Последните години и аз заобичах студа, снега, ама за Аляска все още не си мечтая.
Аз съм. На Черни връх метеорологичната станция е това.

# 2 251
  • Пловдив
Оммм, нервите ми са пред скъсване, няма оправия с гърците. Искат ми оригинала от дипломата за средно, не признават копия. Искат и диплома за завършено основно, на чието основание са ме приели в гимназията??? Аз бях в езикова след 7-ми клас, нито основнито ми е било основание за прием, нито помня някой да ми е издавал такова чудо впоследствие.
И изпит за ниво на владеене на местния език имало веднъж годишно, в края май, евентуално, защото заради ковид ги забавяли с по няколко месеца.
Скапана, скапана държава за живеене! Само за туризъм бива, за нищо друго!

Сирос, стискам всичките Flowers Four Leaf Clover
Не знам дали ще ти е от полза, но трябва от езиковата гимназия да имаш и диплома за основно. аз съм завършила Френската в Пловдив и имам две дипломи от тях, за средно и за основно.

# 2 252
  • София
Скания, сигурна ли си, че не те мотаят? Провери ли и на друго място изискванията. За тях оригинала не би трябвало да е необходим, а заверен превод.
Няма логика и да ти искат диплома за основно. За владеенето на гръцки има някаква логика, макар че живееш там от години.
Ужасно кофти ситуация.

# 2 253
Не ме мотаят, пише го в сайта на министерството, а и във фирмата в София, към която отправих запитване направо ми заявиха, че трябва оригинал да им пратя защото гърците не признавали друго.
За езика добре, ама изпит веднъж в годината? Обадих се в центъра, сама да съм преценила за кое ниво съм подготвена?!? Не можело да отида там и да ме изпитат пробно и да преценят например. Ще играя тото. Ако се надценя, може да се явя пак след година, ако не, може да ми потрябва по-високо ниво в някакъв момент и пак ще чакам доволно за него. Мисля да играя на сигурно и да изкарам средно ниво и дано не ми потрябва по-високо.

# 2 254
  • София
Нямат ли някакви тестове?
Абе знам си аз, че гърците са като македонците, леко луди на националистични теми, но чак толкова не очаквах.
Някъде в БГ издават ли се сертификати?  
Малко на изуст говоря, но попитай в СУ във филологичния, може да знаят.

Виж какво намерих, но срокът е изтекъл за тази година
http://www.deo.uni-sofia.bg/bg/certificate/keg
Тези също издават сертификати
https://panellinika.bg/%D0%BA%D1%83%D1%80%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B … 0%B7%D0%B8%D0%BA/

Тук има тест за самооценка
https://www.test.bg/test/10356/%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D0%B8%D1%82-te … 0%BA-%D1%812.html

Последна редакция: вт, 26 окт 2021, 15:08 от Reunion

# 2 255
  • Пловдив
Ако работата ми позволяваше и тая на мм, както и детето е онлайн, така бих дигнала багажа и да избЕгаме нейде на високо и на чисто Head Band ПиснА ми от цялата тая какафония...

# 2 256
Всичко толкова ми е опротивяло, че няма на къде.И мама се разболява от онзи вирус с гаденето. Аман, хора, аман! А тя е такъв стрък маносан, нито лекар признава, нито лекарства иска да приема. Ще се гръмна с ножа!
Пак до аптеката припках, поне един деган да изпие, че ми къса душата, като й слушам позивите.
Скрит текст:
И срещам една бивша, ама много бивша, която преди години ми беше не просто приятелка, а семейство. Всички са се чудили как я изживявам, понеже е от типа- аз съм единицата мярка  за ВСИЧКО! За красота, за просперитет, за семейство, за деца, абе за каквото се сетите. Но аз не забелязвах тези неща или по-скоро ги забелязвах, но си затварях очите, понеже идеални хора няма, а тя се държеше с мен толкова добре и толкова ми е помагала и е била толкова отзивчива и съпричастна, че на този фон, другите й недостатъци ми се струваха маловажни и незначителни. Докато не дойде един момент, в който бях толкова изпаднала в криза, апатия, и самосъжаление, че не виждах светлина в тунела и точно тогава тази ми "сестра"любима, така ме изрита по болното място и го направи толкова цинично, че плаках с дни. Болеше ме, че явно не съм приемана безрезервно, горчеше ми от усещането, че сякаш е чакала да се проваля, за да злорадства. Казах й как се чувствам, опита се да замаже, но ставаше по- зле и прекратих всякакви отношения до корен. Та, среща ме днес това същество и се обръща към мен на галеното ми име, което ползват само най-близките ми. Прегръща ме, целува ме, казва колко  й липсвам и иска да се видим да се "набърборим". В рамките на няколко минути ми разказа за светския си живот, за перфектното си семейство, за пътуванията в чужбина, за имунизацията си, щото нали няма да й бъркат в носа при всяко излизане... Разпита ме как върви ремонта... Дори не си направих труда да я питам откъде е наясно за ремонта ми. Гледадах е безстрастно, докато си играеше сценката и се питах, какво общо съм имала с тази!!?? Нито ме болеше от предишните й изяви, нито предизвикваше някакви емоции в мен. Исках само да се отърва от ръцете й вкопчени в мен. Смотолевих, че бързам и на настоятелния въпрос, кога ще се обадя, отговорих - скоро, на ум обаче добавих, но по водомера. И  ме заболя главата. Светът е пълен с енергийни вампири, но се радвам, че съм се отървала от един.
Скрит текст:

# 2 257
  • София
Здравейте!

Добре дошла на Мария в темата и бързо оздравяване! А, и Ч.Р.Д. на рожденика ти! Да е здрав и щастлив!

На Сиросчето стискам палци!

На всички с името Димитър и производни нему желая да са здрави!

Елифче, благодаря, че ме споменуваш! Hug Да, ДО ме закова жестоко. Ама такова викане не вярвах, че мога да извикам. А онова, по което викам си стоеше непукистки насреща ми и в една пауза, в която си поемах въздух ме пита" мамо, приключи ли, че искам да ти кажа нещо не за училище?".
Хайде да ги приемат тези тестове и да връщат децата в училище да храчат в торбичка и да мажат по пръчица или каквото там е изобретението, че сили нямам вече.

# 2 258
Охаохаа, малката ПанТичка няма равна в репликите Joy Панди, извинявай, миличка, знам, че не ти е смешно, но аз прихнах с глас. Гушни я от мен,тая скица малка Kissing Heart
 И честит имен ден на момичето на Деми! Деми, весел празник!
Сиросче,как си?

# 2 259
Демич, честита да е именничката! Със здраве да си носи името! 🌺

Карамел, не знам по кой свят съм.
Скрит текст:
🤐 .
Това ще го изтрия.

Сега си рева, ама ще се събера. Имам рожден ден да стягам. Малчо става на 15. Кога минаха...

Последна редакция: вт, 26 окт 2021, 16:55 от Сирос

# 2 260
  • Sofia
Сирос, голямо гуш. Няма да ползвам емотикони, че тоя нахилен гуш много ме дразни в такива ситуации.
Нека е здрав твоят младеж! Пожелавам ви спокойствие и много смях да имате!
И аз си рева. Отивам на зъбар и си рева под маската, че много ми писна. Все някъде ходя, все нещо със здравето мисля и оправям. Като имам празен ден и го пиша празничен.

# 2 261
Сирос, 🤗.Здрав да е юнака, по-малко притеснения покрай него!
Честита да е на Деми девойката!
Именици ако има,здрави и щастливи да са!
Малката хала руши всичко що успее да докопа,от студа синузита ми се възпали,по обяд срещнах пак онази, която вчера почти ме удари(на същото място, направи нещо подобно,а колите този път бяха доста.Дано успее да опази животите на заобикалящите я 🙏).

# 2 262
Сирос, Джун ... тъжно ми стана и не зная какво да напиша ...

# 2 263
  • София
Сиросче, да ти е жив и здрав рожденика! Само хубави неща да предстоят оттук нататък. Бързо да мине цялата дандания с ТЕЛК и бързо да помогне АБ!

Браво на продавачката, че ви е пуснала в магазина да го преоблечеш. Има Човеци.

Сега редактирам, защото чета, че и Деми имала празнуваща девойка.Всички хубавини пожелавам и на твоето момиче, Деми!

И на всички други празнуващи, че днес не съм в час и сигурно пак пропускам някой поздрав.

# 2 264
Сиросче, силно те прегръщам. Поревах си с теб Kissing Heart поне в това мога да те подкрепя Heart

Днес ли е рожденик момчето ти? Жив и здрав да е! Щастлив да расте!

Джун, и на теб прегръдки.

Живи и здрави да са ви празнуващите днес!

Ренко, запиши й номера на тая и се обади на 112 за опасно каране. Не знам ще има ли последствия, но ако ти е важно да си направила нещо. Вчера ми се изправи косата като те четох.

Общи условия

Активация на акаунт