Премахване на бенка - стандартна операция или с лазер?

• 268 028
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте,
темата е малко старичка, но не исках да отварям нова.
Имам бенка, тъмнокафява, с големината на лещено зърно, грапава, точно м/у гърдите и ме дразни откакто се помня.
Искам да я махна, но според мъжът ми не трябвало да се пипа, ако няма някакъв здравословен проблем newsm78
Вие чували ли сте нещо по този въпрос?

# 76
  • София
Marleen, веднага отиди на кожен лекар, щом те дразни. С тези бенки шега не бива. Това, че не трябва да се пипат е мит.

# 77
на моя позната й препоръчаха крем с ихтиол за премахване на бенка.

# 78
  • София
Здравейте,
аз най-сетне се престраших да взема мерки.
Взех направление от личната и си записах час за другия петък в Онкологията.
Мястото е доста потискащо за мен, но пък там ти правят задължително натривка, преди да решат дали може да се махне.
Стискайте ми палци, като мине, ще пиша Praynig

# 79
Ох...и аз имам много ,по цялото тяло ooooh!
Повечето са гладки,но имам 2-3 изпъкнали и искам да ги махна  Sick

Marleen,стискам палци  Praynig

Аз още не мога да се престраша  Tired
                          И се чудя къде в София да ходя .... Rolling Eyes

Какво мислите за народните лекове?Изпробвали ли сте ги?
http://www.lekar.bg/news-116/info-561/%D0%91%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%B8/

# 80
  • София
pink spring, да ти кажа аз бая се поинтересувах и консултирах и се спрях на този избор.
Разбрах, че с бенките шега не бива и затова искам всичко да си е по процедурата Peace
Като мине в петък, ще ти пиша.

Що се отнася до народните лекове в тази насока съм доста скептична Thinking
Незнам... да не стане да избодем очите вместо да изпишем вежди.

# 81
pink spring, да ти кажа аз бая се поинтересувах и консултирах и се спрях на този избор.
Разбрах, че с бенките шега не бива и затова искам всичко да си е по процедурата Peace
Като мине в петък, ще ти пиша.

Що се отнася до народните лекове в тази насока съм доста скептична Thinking
Незнам... да не стане да избодем очите вместо да изпишем вежди.

Marleen  Hug

# 82
  • Варна
Преди няколко дни в новините даваха за апарат, който е изобретен от българка от БАН. Апарата служи за диагностика на бенки, дали са рискови, т.е. с ракови клетки или съвсем безобидни. Насочва се към бенката и в зависимост в какъв цвят се оцвети светлината се разбира дали бенката е злокачествено образувание или не. Много тъпо го обясних  ooooh!, но.... Хубавото е, че е безкръвно, не се взема част от бенката за биопсия.
Записах си телефона, който дадоха за записвания, но ще го постна довечера и дните за преглед.  Peace
Лично аз мисля при първа възможност да отида, бая работа ще им отворя тъй като имам доста и по цялото тяло.  Peace

# 83
  • София
Здравейте,
аз бях в раковата миналата седмица, платен преглед.
Ми погледнаха ме, казаха, че въпреки че е голяма е безобидна.
Махането не се поемало от ЗК, препратиха ме към частен кабинет- 130 лв с изрязване с местна упойка + 50 лв за хистология, ако искам. Всяка друга бенка е + 30 лв.
Аз исках да ми я изследват преди това- отрязаха ме...
Незнам, просто не ми вдъхнаха доверие...
Споделете при вас как беше

# 84
Marleen, а остана ли ти след премахването й някакво петно (защото моята е на лицето) и не искам да личи след като я махнат.

Последна редакция: сб, 18 апр 2009, 07:46 от kolibka

# 85
  • Варна
Ето и обещания телефон 02/8076279 - Национален онкоцентър - гр.София, приемат сряда и петък.  Peace

# 86
  • София
Marleen, а остана ли ти след премахването й някакво петно (защото моята е на лицето)?

Не съм я махала, ще се консултирам и на друго място.

# 87
В никакъв случай лазер.

# 88
  • София
Здравейте,
Махането не се поемало от ЗК, препратиха ме към частен кабинет- 130 лв с изрязване с местна упойка + 50 лв за хистология, ако искам. Всяка друга бенка е + 30 лв.

Marleen, махането се поема от ЗК, само ако дерматологът прецени че бенката е проблемна. Ако е безобиден невус, както са ти казали - операцията се води козметична и всичко се плаща.
Хистологията е изследване на изрязаната бенка, което ще покаже точно какъв тип е тя и дали има някакви изменения. Предварителното "изследване" ти го прави дерматолога като ги разглежда...не се тревожи
На мен ми изрязаха 2 релефни бенки преди няколко месеца, направих и хистология след това, всичко става много бързо
Ако имаш други въпроси, насреща съм  Hug

# 89
  • София
Здравейте,

Marleen, махането се поема от ЗК, само ако дерматологът прецени че бенката е проблемна. Ако е безобиден невус, както са ти казали - операцията се води козметична и всичко се плаща.
Хистологията е изследване на изрязаната бенка, което ще покаже точно какъв тип е тя и дали има някакви изменения. Предварителното "изследване" ти го прави дерматолога като ги разглежда...не се тревожи
На мен ми изрязаха 2 релефни бенки преди няколко месеца, направих и хистология след това, всичко става много бързо
Ако имаш други въпроси, насреща съм  Hug

Мерси за инфото  Hug
Малко съм раздвоена.
Тази бенка съм си я носила винаги и не ме е впечатлявала особено...
Нещо ми прищрака последните 2-3 месеца да я махна.
Малко ме е страх да не направя от нищо нещо, нали знаеш- психика човешка ooooh!
Ти къде си я махна?

Общи условия

Активация на акаунт