Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 41

• 24 473
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Аз съм на електричка. Отказах смрадливките преди 10 години. Не знам дали има връзка, но откакто махнах цигарите, ми намаляха случаите на респираторни заболявания. Не се е случвало (до колкото помня) повече от веднъж годишно да имам хрема и кашлица, а като кашлям, го няма чувството, че ще си изкашлям драната от котки трахея. Освен всичко, от 2 години не съм имала никакво респираторно, дори в тая ковид обстановка.

# 616
Tays, не изглеждат зле 😉

# 617
ООО, браво, Долче !

Заради тестата ви за пица, които обсъждахте, взех крема сирене.
Ние уж сме рестриктивни тука, повече манджи отколкото в кулинарната . Joy

# 618
  • Paris, France
Azara, излишъкът на фолат означава, че организмът ти не изпикава излишния, вероятно за да компенсира недостига на Б12 или защото пиеш по много фолат от хапове или го ядеш с изкуствено обогатени на фолиева киселина храни. Опасно е, защото конфигурация нисък Б12 и висок фолат е свързана с ракови заболявания, оглупяване итн. Вземи хубав б12, не цианокобаламин и си оправи недостига.

За ниския HDL холестерол - прием на омега 3, спиране на наситени мазнини за известен период, ниацин (не никотинамид), помагат. Има и други трикове, но сега ме мързи да ги търся и копирам линк, защото ми е скапан Chrome и няма как да отворя няколко прозореца. Това, дето ти го написах беше достатъчно да вдигне моя. И аз пуша много, като тебе и пия много кафе и засега не виждам начин да променя това.  

Пица не се виждам да тръгна да правя. Веднъж седмични домашните ядат навън или поръчват от пицарията под нас. Ям си яйцата. Чат пат си отчупвам по някое парченце, но не се чувствам добре след нея. След бял хляб, примерно не се чувствам зле.

Другата седмица ще пробвам хлебчетата на tays. 3 яйца с 3 супени лъжици бадемово брашно, нали tays? Сол и в микровълновата в дълбоката чиния, в която е забъркан. 800W е моята. 6 минути да ги сложа или не?

# 619
Скрит текст:
Глюкозата и излишните мазнини трябва да се изгорят. Ако седят в кръвта, то за тях няма място в други клетки, по някаква причина. Няма как да се изпарят. Всъщност има, в сауна, примерно.

Ходи се средно бързо, задъхани с цел да се изгори излишната глюкоза. Мислим за храненето като прием на енергия, а за глюкозата в кръвта като за енергия, за която нямаме място в склада.

Та, когато КЗ е над 5, то ние си имаме достатъчно енергия. Ако се нахраним, дори с протеин и мазнини, КЗ ще се качи, защото приетите мазнини + вече наличните в кръвта пречат да изгорим наличната глюкоза.

Ако измерими КЗ под 5 ядем и до 15 мин след захранване тръгваме да ходим. Ходим до измерване на КЗ под 5 + още половин час. Този половин час освобождава място в клетките за следващото хранене. Няма значение дали след този половин час КЗ е 4.8 или е 3.2. Мерим само до достигане на стойност 5.

Сутрин нещата изглеждат така:

1. Събуждаме се и мерим КЗ. Ако е под 5 закусваме според това имаме ли време да ходим след хранене. Сценариите са:

А) Ако ще седим на бюро, ядем протеин + мазнина и листа.

В) Ако имаме много време за ходене, ядем протеин, листа + някаква глюкоза, но никога повече от 50гр. Причината е, че е трудно да се изгори повече, а самото горене предизвиква производство на ROS, които скапват. В началото може да се почне с 20г ВХ, примерно. Добре е ако се ядат ВХ да не се яде мазнина. Наяждаме се за около 10-15 минути, излизаме да ходим.

10г ВХ се горят за около половин час бързо ходене, но в началото при диабетик става по-бавно. 20г ВХ ще се изгарят за час. Ходите задъхани 30 мин и мерките КЗ. Ако е под 5, ходите още 30 мин и се прибирате.

В началото е трудно, но с времето ще ви трябва все по-малко време за изгаряне на ВХ.

При много коремни мазнини е добре да не се ядат ВХ изобщо и да не се прави кардио, защото кардиото яде мускул. След постигане на метода е добре да се кротнем без ВХ и да отслабнем

След като отслабне, системата на негативните ВХ се ползва за приучаване на организма да гори директно глюкоза и за подобряване на инсулиновата чувствителност. Комбинира се със силови.

Та, средно бързото ходене се прави с цел нормализиране на КЗ. Ако е под 5, няма смисъл да се ходи преди ядене, ако е над 5 - ходим и ядем като падне КЗ и пак ходим за да не се качи.

Не е добре да се прави докато сме в кетоза и на ниски калории, защото тялото почва да разгражда мускул за да си набавя глюкоза. Тогава се прави HIIT и силови. Няма нужда от кардио с постоянен ритъм.

Оцет, Алкохол, Метформин са излишни преди такова ходене, защото първите 2 са приоритетни и ще ги горите тях вместо глюкоза, а тя ще се мотае в кръвта.

Азара, след като сваляш от корем, нещата вървят супер. Имала си диабет и все още имаш щом си била с кетоацидоза, но в момента не ядеш ВХ и ги гориш и затова се поддържаш в недиабетични стойности. Диабет все още имаш и ако започнеш да ядеш ВХ и спреш Метформин, то КЗ ще скочи.
Може би ще останеш диабетичка и след отслабването, но с витамини и гореописания метод на ходене след ВХ ще се излекуваш напълно с времето.
Скрит текст:
Скок на КЗ не е невъзможен, защото жлезите в черепната кутия са свикнали на по-висока КЗ. Не ме описва КЗ 6.5, не е и лоша предвид живота ти допреди седмици. И tays беше измервала такава тези дни, аз също. Изобщо да не те плаши. Даже и здравите хора се будят с различна КЗ. 6.5 не е 10 и не е 15.

Няма учудващо да ти е висок вит Д3. Явно имаш бактерии в червата, които го задържат.

Пий си магнезия, Б12, яж си кето и КЗ ще пада. Като мериш 10 дена все под 5, махаш сутрешното хапче, пак ще скочи малко и пак ще почне да пада. Същото ще се случи като махнеш вечерното и от там нататък ще пада. Ясно?

Нормално е, очаквано е, случи се с мене, с Елора, с Lachesis и с tays напоследък. Това не е връщане назад, а напредък, защото си махнала хапче.

Милиони шкемборести ходят по цял ден със същата и по-лоша КЗ из София, ама не го знаят.

Оттук нататък ще пада. Ще има мини скици, но ще пада пак. Ще е 6.5, 6, 5.8, 5.7, 5.8, 5.9, 5.6, 5.5 итн.

Амплитудите на скоците ще стават все по-малки.

Лимонът май вадеше от кетоза, но не е вреден, не е само от него, а от липсата на Диапрел.

Пружината на глюкостата в тиквата ти е развалена и непрекъснато дърпа КЗ нагоре и избира да живееш с висока КЗ. В момента я поправяш, натискайки я с ниски ВХ и спорт. Като всяка пружина, натисната с достатъчна тежест (диета, витамини, спорт, минерали) за достатъчно дълго време ще уседне на дъното.

Браво! Продължавай напред!

Извинявам се за правописа, но нямам нерви да поправям. Ако нещо е неразбираемо, свиркайте!

С всичко съм съгласна, само с това изречение - не. Диабетът не се излекува, а влиза в ремисия, както всяко автоимунно заболяване. Ремисията може да трае много години, но това не означава, че заболяването е излекувано напълно. То си остава доживот, както и заболяванията на щитовидната жлеза например. Аз например сега съм в ремисия на хипертиреоидизъм, но си следя хормоните, защото както съм в ремисия, така утре може жлезата отново да ми се активизира. Същото е и с диабетът, дори в ремисия, пак трябва да имаме едно наум.

https://www.puls.bg/aktsenti-c-16/diabet-tip-2-avtoimunno-zaboliavane-n-15350

# 620
Тays, това с кулинарията е на периоди...да ти кажа 😃
В завършен вид, хапвам 2 бр, с още песто отгоре и селъри (не са толкова тъмни на живо):

Елора, стрък селъри:

Диабет 2 (мисля) НЕ е автоимунно заболяване. Само диабет тип 1 е.

# 621
Скрит текст:
Azara, излишъкът на фолат означава, че организмът ти не изпикава излишния, вероятно за да компенсира недостига на Б12 или защото пиеш по много фолат от хапове или го ядеш с изкуствено обогатени на фолиева киселина храни. Опасно е, защото конфигурация нисък Б12 и висок фолат е свързана с ракови заболявания, оглупяване итн. Вземи хубав б12, не цианокобаламин и си оправи недостига.

За ниския HDL холестерол - прием на омега 3, спиране на наситени мазнини за известен период, ниацин (не никотинамид), помагат. Има и други трикове, но сега ме мързи да ги търся и копирам линк, защото ми е скапан Chrome и няма как да отворя няколко прозореца. Това, дето ти го написах беше достатъчно да вдигне моя. И аз пуша много, като тебе и пия много кафе и засега не виждам начин да променя това. 

Пица не се виждам да тръгна да правя. Веднъж седмични домашните ядат навън или поръчват от пицарията под нас. Ям си яйцата. Чат пат си отчупвам по някое парченце, но не се чувствам добре след нея. След бял хляб, примерно не се чувствам зле.
Другата седмица ще пробвам хлебчетата на tays. 3 яйца с 3 супени лъжици бадемово брашно, нали tays? Сол и в микровълновата в дълбоката чиния, в която е забъркан. 800W е моята. 6 минути да ги сложа или не?
При мен е на око, но една лъжица кисело мляко, две лъжици бадемово брашно, едно яйце , сол, или подправки, малко сода за хляб, или бакпулвер.
На моята МВ след 600 само пише макс. В чиния мисля, че 5 мин са достатъчни, ще стане по-сплескано. Аз го правя в купичка за супа, тогава 6 е добре.

Селърито във всичко го слагам, свикнах му на вкуса. Ама така на живо като Долче не мога

# 622
Tays, аз сложих 2 яйца, 2 с. л. кисело мляко (може и без), 1 с. л. зехтин, бакпулвер на око, сол, босилек, 1 с. л. песто и 2 с. л. бадемово брашно и към 4-5 с. л. смлян сусам. Станаха 5 триъгълничета и още 1/2 или 1/3 в шестото...с яйца Л щяха да са 6. 😃

# 623
Долче, стават всякак.
От онзи ден, когато берях душа под дъжда , съм решила задължително да си нося една кутийка плоска покрай  папките, с хлебчета поне, и шише вода.
Просто човек сам каквото си направи, никой не може.
За урок ми е.
Иначе, когато ходя към офиса, няма проблем, там като ви прималее, отивам до магазина, варя си яйца, купувам си кюфтаци от една будка със салата.
Зор е, когато по цял ден съм навън.
По-рано в офиса -солени бисквити, щуротии, пък и благодарното население носи шок.бонбони, вина, питиета. А с тоя, а с оня, та добре съм си взела дажбата аз. То си пролича. Сега стоят две кутии с линд и фереро за украса там. Не си и помислям.
Колегата с питиетата се справя, има пълното ми одобрение.

# 624
Долче, честно казано такова нещо по магазините в бг не съм виждала. Но ще се огледам.

Азара, по-колко пушиш на ден и какви?
Карелия- слим Ментол- кутия и половина на ден Head BandFlushed
Нали знаеш, че ментолките са още по-вредни?
Наистина е много. В книгата на Бари Сиърс си има една глава за връзката между хормоните и пушенето.
Честно казано и аз се опитах да ги откажа преди две години с табекс. За 40 дни, но влязох в болница. Вдигнах тсх до небесата и получих жесток запек.  Бях свикнала вече, беше ми хубаво, вече имах някакви леко преодолими желания за цигара. Ако не беше станало това, нямаше да пропуша. После като се оперирах миналата година за 4 дни не пушех. Даже без табекс. Не беше никак трудно. Но си пропуших. Хвана пак страх да не стане авария със запека и тсх-то. Който не е ревал от запек с хемороиди, не знае за каква мъка иде на реч.
Лекаря каза, че и други такива случаи е имал със запеци и високо тсх. Щитовидната може да не обича цигари, но е свикнала. Също така като не пушех ми прехлопваше сърцето на моменти много странно. Като пуша нямам такъв проблем. Плюс голям беше, че ми се оправи кожата на лицето. Стана перфектна, все едно съм на 20 години. Изчезнаха всякакви зачервявания, неравност, пъпки.
И сега не смея пак да експериментирам. Но гледам да не пуша много. Искам още да ги намаля.
И имам електронна, на моменти пуша от тях. Но някак ми е тегаво без обикновени.
Пуша по кутия вече, а доскоро от нерви бях на кутия и  половина временно - карелия синя слим.
Постепенно мисля на 15 да мина, после на 10. Мисля, че ще е супер.
Преди седмица бях заета и за деня изпуших само 10 цигари.
На другия ден кожата ми беше доста изчистена.

# 625
Елора, има го и в Билла, и в Лидл.
Сравнително отскоро е в Б-я, аз поне от 4 години май го ползвам.
И в нашия квартален щом взеха да карат...
Обаче в кварталния е 5 лева, в Лидъл е 2,50

# 626
Сега в Лидъл е по 1,69 лв. 😉 До утре май.
Елора, по принцип са около 7-8 свързани такива стъбла, без корена и режат и откъм листата. Има в Шидъл, и в Кауфланд, сигурно и в Билла и Т-маркет поне...Има доста фибри и можеш да не му махаш надлъжните по-груби нишки, ако го нарежеш като мен на тъничко. Аз имам един безценен нож за домати на Трамонтина, голям кеф ми е да режа всички зеленчуци с него.

# 627
Лидл ми е далече, ама ще се оглеждам в кварталните.

# 628
Disappointed

Освен магнезиевия цитрат и омега 3, които започнах преди около 10 дена, не пия друго....т.е пия Бизогама- 10 мг всеки ден от 5 год. И докато се рових да търся всички изследвания които съм си правила последните години попаднах на първото......имах оплаквания- прескачане на сърцето и висок пулс...отидох на кардиолог/платен прием/ та още тогава глюкозата ми е била 6.80.......и помня, че тя спомена че ми е малко висока, но нищо повече.....Sad((((((( още съм в шок от това....никой не ме е насочил към ендокринолог Disappointed Relieved
Извода на докторката беше: Прекалено си чувствителна и за това..../високия пулс/....А се води с добро име в тази област, и аз го приех така.....и така ми реши проблем с тези хапове....които между другото случайно разбрах че не се спират.......а пулса ми и сега е сравнително висок.....около 80-90 в покой, но забелязах пък, че от както се храня режимно- кръвното ми е една идея по-ниско 115/80...нормално е .....пфффф, тъкмо си бях намалила нивата на хипохондрия......и сега пак.....баси лекарите честно.......Disappointed Relieved Ендото каза, че  дозата Бизогама, която пия е висока  и не е нормално пак да ми е висок пулса.....ще търся нов кардиолог...

Елора, знам да.....мразя си тази зависимост......завиждам на хората, които не пушат, НО......трудно ми е да си представя света без дим......ужас....

Благодаря ви хора за съветите, много ми помагат...и не само на мен Simple Smile))))))))

# 629
Елора, редактирах предишния си пост...форумът за пореден път след като натисна "запази: ми запазва поста без редактирането да се вижда!🙄

Общи условия

Активация на акаунт