Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 41

• 24 481
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • в сърцата на децата <3
Мда, тя и свеки е медицинска сестра, при това работеща в различни отделения и уж широки познания по редица проблеми... И въпреки това с отстранена щитовидна спряла нашта да си пие хормона и беше искрено учудена защо TCH ѝ е 10 пъти извън норма 🤷 Та образованието не пречи да си тъп, то си е природа...

# 601
Скрит текст:
Ха, ха, била медик.
Гаранция за какво е? Освен за простотия.
Медик пиещ алкохол, пиещ хапове на  какво може да научи който и да било?
Все едно да отида при дебел ендокринолог да ме лекува.
И съм ходила. Не отидох там  повече.

Явно не познаваш медици. Всичките пият и пушат яко, защото работата ги стресира. После умират млади.

Благодаря за просветлението. Аз съм от Марс.
Пожелавам ти успех като вървиш по техните стъпки.
Страшни ментори имаш.

Скрит текст:
Мда, тя и свеки е медицинска сестра, при това работеща в различни отделения и уж широки познания по редица проблеми... И въпреки това с отстранена щитовидна спряла нашта да си пие хормона и беше искрено учудена защо TCH ѝ е 10 пъти извън норма 🤷
Та образованието не пречи да си тъп, то си е природа...

Вярно е. Някои хора тук го доказват ежедневно.
Мисля да стана милионер. Ще питам кварталния бездомник. Ама има диплома по бизнес и финанси  rotfImbo

# 602
  • Paris, France
Ха, ха, била медик.
Гаранция за какво е? Освен за простотия.
Медик пиещ алкохол, пиещ хапове на  какво може да научи който и да било?
Все едно да отида при дебел ендокринолог да ме лекува.
И съм ходила. Не отидох там  повече.

Явно не познаваш медици. Всичките пият и пушат яко, защото работата ги стресира. После умират млади.

Доста медици познавам по стечение на обстоятелствата. Не всички пият и пушат. Много работят на 80+ години. Е, не тези, които пият Глюкофаж, наливат се с алкохол и пушат. Добре, ясно е, че и те са хора, но няма как да бъдат давани за пример в темата след като приемат Глюкофаж. Хората, на които "Нищо им няма" не пият Глюкофаж. Глюкофаж даже не се изписва на всеки с диабет 2. Първо се пробва диета.

slow angel, свекърва ти може да е стигнала оглупяване от липса на хормона. Може да си върши прекрасно служебните и домашни задължения, но да е вече неадекватна в някои отношения. Животът без щитовидна не е лесен, дори за млади хора, които си пият хапчетата.

# 603
Да, "Нищо ти няма." когато НЕ пиеш метформин...😉
Lachesis, идеално ще стане в тостера, имам опит, вЕрвай ми. 😃 Щом стават дори яйца с кашкавал. А и с набухвател няма как да не бухне. Просто трябва да се преценява какво количество се слага, че да не излиза извън плочите. Изобщо не се получава като палачинка в тостер с триъгълни форми. 🙂

# 604
Долче, ако не те мързи, покажи после какво е станало.

Аз вчера правих пак такова хлебче , с повечко бадемово брашно, йогурт от лидл вместо кисело мляко и бакпулвер. Не се надигна много , стана плътно. Правих си и домашна майонеза със зехтин и яйце, да си мажа филийки с шарена сол Blush Остана ми половин хлебче за днес, стомахът ми явно се засища с по-малки количества.

Днес к.з.  сутринта ми беше 4,9.
Не правих половин час бързи крачки, щот много валеше. ИНаче , както Невена казва, много е добре да се ходи бързо и много, поне това го практикувам редовно. Преди много се изпотявах, обаче. Сега вече - не.
Неве, кажи в каква последователност да е рабоТАТА. Сутрен меря кз, после обядвам, после незабавно ходя здраво и после меря пак ли.
Не те разбрах в предния пост какво имаш предвид да падне кз след ходене. На кой час ? Тези дни съм айляк и ще пробвам, той нещастният ми пръст вече е трайно малтретиран и дава добри резултати, за да спра да го изтезавам Joy

Моята приятелка от входа от години е пълна и е с висока захар и кръвно, иначе не се спира. Еми не спира да си пие вечер , я уиски, я вино. Много хубаво семейство са, радвам им се като ходя у тях колко се обичат и как бързат да се приберат да си седнат да си говорят двамата всяка вечер. Сутринта дойде да пием кафе, викам- имам ланцети, искаш ли да те боцна. Тя - аз си имам глюкомер, като усетя , че ми се вдига захарта, меря и пия глюкофаж. Не е постоянно, доколкото схванах, а когато и е висока.  Вика, е днес сутринта ми е 7, 3. Аз- е как разбра- ми излизат ми ечемици.
Аз се опитах нещо да кажа за пиенето вечер, ооооо, не вика, това ми е единственото удоволствие . Емиииии....замълчах си.

# 605
Тays, така е, и на близки хора няма как да се дава (непоискан) акъл...трябва те да поискат съвет...Не е още много на зор, за да възприеме друга гледна точка. А много хора и след това не се впечатляват изобщо...приемат го за нормален, естествен ход. 
Ще покажа снимка, да. Само да го направя. 😆

# 606
Здравейте, в сряда ходих при друг ендо за 2ро мнение....той чете епикизрата, гледа резултати.......каза че според него не съм с диабет, и че е силно преувеличено написаното в епикризата/писали са дори че имам усложнения от новооткрития захарен диабет  с диабетна полиневропатия...и уж са ми изписали Тиогама...за която никой нищо не ми е казвал в отделението/нямам никакви неврологични оплаквания.....щом при 500 мг Метфогама сутрин и вечер поддържам КЗ между 5 и 6....това е минимална доза и е по-скоро ИР, но не и диабет....Казах му че на последните изследвания ТСХ беше към горната граница....той ми даде направление за хормони, та днес най-накрая се добрах до лабораторията.....Обаче тази сутрин преди да изляза мерих КЗ..беше 6.1.....шок...не знам от какво ....повече от 10 дена сутрешната ми е 5.2, 5.1, 5.0.......снощи вечерях както обикновенно към 19ч прясно уловена пъстърва....приготвих я във фурната с фолио....подправки и зехтин. Към рибата салата домат и краставица....единственото различно беше, че към рибата изядох 1 малък лимон.....изобщо не се усетих че е плод......никак не свързвам лимоните с "лоша храна"....Sad Възможно ли е да е от него тази КЗ?

Цяла седмица чаках да дойде момента....бях сигурна че КЗ ще видя под 5, защото реших да пусна към другите изследвания/ четох че венозната захар е по-ниска от капилярната/ Да...ама НЕ:(((((( Дали защото много се ядосах сутринта.......като отидох в лабораторията в 8 ч имаше ужасно много хора...цареше пълен хаос.......някакви номерца раздаваха......изтрепаха се да ме пререждат разни бабички:((((( Много се изнервих.....а като се сетих че това ще ми се отрази на резултатите...още повече......чаках на студ и дъжд 1 час и 15 мин:(((((((( Естествено КЗ ми излезе 6.69......Не съм вдигала толкова от много време насам.......чак главата ме заболя:(

КОлкото до другите резултати.....много съм изненадана, че вит Д не ми е дефицит....чак не знам от къде съм го добавила, като на слънце не припарвам......Фолиевата к-на ми е над нормите.....нямам идея защо......Холестерола ми е много лош......HDL-a.....той много ме тревожи.....мисля си че е заради пушенето:(((((((( И преди си беше нисък.........а колкото до другите хормони, които ми пусна ендото, не знам защо няма Т3, пуснал е само т4, тсх и анти-тро мАТ...последното е над нормата също.....Моля за разяснение....много ми е криво още заради КЗ:((((
Липсата на Б12 беше очаквана...за него четох в темата за Б12....

Междувременно заради скапаното дъждовно време вече не мога да ходя пеш.......не спря цяла седмица да вали.....затова започнах да ходя на Пилатес и Канго- 3-4 пъти в седмицата.....обмислям дали да не си купя гумени ботуши и дъждобран ако продължава така...липсват ми разходките:(
Продължавам да отслабвам, корема ми почти се е стопил.....много хора не могат да ме разпознаят напоследък......

Като пратих резултати на КЗ на старата ми ендо...тя каза само;Браво......Сега не знам и на втория до колко да вярвам....в чуденка съм дали да отида при трета......просто ми трябва време.....резултатите се виждат от хранененето....организма предполагам влиза лека полека в правилен режим.....

понеже не мога да кача повече от 1 снимка...нещо се прецаква.....резултатите от хормоните са:
 FT4/свободен Т4/- 16.35, при рефирентни стойности 12.00-22.00
TSH-2.110.........0.300-4.200
anti Tro MAT- 35.27.........до 34.00

Последна редакция: сб, 16 окт 2021, 14:39 от Азара

# 607
Не се впечатлявай чай толкова от тази КЗ, по-скоро съм чела, че венозната е малко по-висока. А и си имала стрес фактори...🙂 НDL е нисък, да, а антитела над нормата при щитовидната означават, че имаш Хашимото- доколкото знам, няма друга причина.
Гадничко е това дъждовно време за толкова дълъг период...10 дни си е според мен вече...Не ме спира дъжд от излизане, но като е повече от ден-два не се трае. 😃

# 608
Не се впечатлявай чай толкова от тази КЗ, по-скоро съм чела, че венозната е малко по-висока. А и си имала стрес фактори...🙂 НDL е нисък, да, а антитела над нормата при щитовидната означават, че имаш Хашимото- доколкото знам, няма друга причина.
Гадничко е това дъждовно време за толкова дълъг период...10 дни си е според мен вече...Не ме спира дъжд от излизане, но като е повече от ден-два не се трае. 😃
Оффф, не знам как ходя, но хвърлям яко кал на гърба си:((((( А и от както свалих кг сега ми е доста по-студено...

# 609
  • Paris, France
Глюкозата и излишните мазнини трябва да се изгорят. Ако седят в кръвта, то за тях няма място в други клетки, по някаква причина. Няма как да се изпарят. Всъщност има, в сауна, примерно.

Ходи се средно бързо, задъхани с цел да се изгори излишната глюкоза. Мислим за храненето като прием на енергия, а за глюкозата в кръвта като за енергия, за която нямаме място в склада.

Та, когато КЗ е над 5, то ние си имаме достатъчно енергия. Ако се нахраним, дори с протеин и мазнини, КЗ ще се качи, защото приетите мазнини + вече наличните в кръвта пречат да изгорим наличната глюкоза.

Ако измерими КЗ под 5 ядем и до 15 мин след захранване тръгваме да ходим. Ходим до измерване на КЗ под 5 + още половин час. Този половин час освобождава място в клетките за следващото хранене. Няма значение дали след този половин час КЗ е 4.8 или е 3.2. Мерим само до достигане на стойност 5.

Сутрин нещата изглеждат така:

1. Събуждаме се и мерим КЗ. Ако е под 5 закусваме според това имаме ли време да ходим след хранене. Сценариите са:

А) Ако ще седим на бюро, ядем протеин + мазнина и листа.

В) Ако имаме много време за ходене, ядем протеин, листа + някаква глюкоза, но никога повече от 50гр. Причината е, че е трудно да се изгори повече, а самото горене предизвиква производство на ROS, които скапват. В началото може да се почне с 20г ВХ, примерно. Добре е ако се ядат ВХ да не се яде мазнина. Наяждаме се за около 10-15 минути, излизаме да ходим.

10г ВХ се горят за около половин час бързо ходене, но в началото при диабетик става по-бавно. 20г ВХ ще се изгарят за час. Ходите задъхани 30 мин и мерките КЗ. Ако е под 5, ходите още 30 мин и се прибирате.

В началото е трудно, но с времето ще ви трябва все по-малко време за изгаряне на ВХ.

При много коремни мазнини е добре да не се ядат ВХ изобщо и да не се прави кардио, защото кардиото яде мускул. След постигане на метода е добре да се кротнем без ВХ и да отслабнем

След като отслабне, системата на негативните ВХ се ползва за приучаване на организма да гори директно глюкоза и за подобряване на инсулиновата чувствителност. Комбинира се със силови.

Та, средно бързото ходене се прави с цел нормализиране на КЗ. Ако е под 5, няма смисъл да се ходи преди ядене, ако е над 5 - ходим и ядем като падне КЗ и пак ходим за да не се качи.

Не е добре да се прави докато сме в кетоза и на ниски калории, защото тялото почва да разгражда мускул за да си набавя глюкоза. Тогава се прави HIIT и силови. Няма нужда от кардио с постоянен ритъм.

Оцет, Алкохол, Метформин са излишни преди такова ходене, защото първите 2 са приоритетни и ще ги горите тях вместо глюкоза, а тя ще се мотае в кръвта.

Азара, след като сваляш от корем, нещата вървят супер. Имала си диабет и все още имаш щом си била с кетоацидоза, но в момента не ядеш ВХ и ги гориш и затова се поддържаш в недиабетични стойности. Диабет все още имаш и ако започнеш да ядеш ВХ и спреш Метформин, то КЗ ще скочи. Може би ще останеш диабетичка и след отслабването, но с витамини и гореописания метод на ходене след ВХ ще се излекуваш напълно с времето. Скок на КЗ не е невъзможен, защото жлезите в черепната кутия са свикнали на по-висока КЗ. Не ме описва КЗ 6.5, не е и лоша предвид живота ти допреди седмици. И tays беше измервала такава тези дни, аз също. Изобщо да не те плаши. Даже и здравите хора се будят с различна КЗ. 6.5 не е 10 и не е 15.

Няма учудващо да ти е висок вит Д3. Явно имаш бактерии в червата, които го задържат.

Пий си магнезия, Б12, яж си кето и КЗ ще пада. Като мериш 10 дена все под 5, махаш сутрешното хапче, пак ще скочи малко и пак ще почне да пада. Същото ще се случи като махнеш вечерното и от там нататък ще пада. Ясно?

Нормално е, очаквано е, случи се с мене, с Елора, с Lachesis и с tays напоследък. Това не е връщане назад, а напредък, защото си махнала хапче.

Милиони шкемборести ходят по цял ден със същата и по-лоша КЗ из София, ама не го знаят.

Оттук нататък ще пада. Ще има мини скици, но ще пада пак. Ще е 6.5, 6, 5.8, 5.7, 5.8, 5.9, 5.6, 5.5 итн.

Амплитудите на скоците ще стават все по-малки.

Лимонът май вадеше от кетоза, но не е вреден, не е само от него, а от липсата на Диапрел.

Пружината на глюкостата в тиквата ти е развалена и непрекъснато дърпа КЗ нагоре и избира да живееш с висока КЗ. В момента я поправяш, натискайки я с ниски ВХ и спорт. Като всяка пружина, натисната с достатъчна тежест (диета, витамини, спорт, минерали) за достатъчно дълго време ще уседне на дъното.

Браво! Продължавай напред!

Извинявам се за правописа, но нямам нерви да поправям. Ако нещо е неразбираемо, свиркайте!

# 610
Тайс, сменяй пръстите - аз си дупча от кутре до среден Satisfied

Азара, не се впечатлявай на еднократно измерена малко по-висока захар, може да е от много неща - неподозиран стрес заради очакваното изследване, ядове или притеснения от всякакъв характер предния ден, недостатъчно или непълноценен сън и т.н.. Важна ти е тенденцията във времето, не една инцидентна ниска или висока стойност.

Иначе ходене при трети ендо, за мен е ненужно. Ти сама виждаш подобрението, така че ако е само за идеята точна диагноза - няма смисъл, при условие че вече си взела мерки за поправяне.. HDL може да ти е понижен заради пушенето, да. Поне триглицеридите ти са прилични. Имаш още път да извървиш, но по-важното е, че си на правилния.

# 611
Глюкозата и излишните мазнини трябва да се изгорят. Ако седят в кръвта, то за тях няма място в други клетки, по някаква причина. Няма как да се изпарят. Всъщност има, в сауна, примерно.

Ходи се средно бързо, задъхани с цел да се изгори излишната глюкоза. Мислим за храненето като прием на енергия, а за глюкозата в кръвта като за енергия, за която нямаме място в склада.

Та, когато КЗ е над 5, то ние си имаме достатъчно енергия. Ако се нахраним, дори с протеин и мазнини, КЗ ще се качи, защото приетите мазнини + вече наличните в кръвта пречат да изгорим наличната глюкоза.

Ако измерими КЗ под 5 ядем и до 15 мин след захранване тръгваме да ходим. Ходим до измерване на КЗ под 5 + още половин час. Този половин час освобождава място в клетките за следващото хранене. Няма значение дали след този половин час КЗ е 4.8 или е 3.2. Мерим само до достигане на стойност 5.

Сутрин нещата изглеждат така:

1. Събуждаме се и мерим КЗ. Ако е под 5 закусваме според това имаме ли време да ходим след хранене. Сценариите са:

А) Ако ще седим на бюро, ядем протеин + мазнина и листа.

В) Ако имаме много време за ходене, ядем протеин, листа + някаква глюкоза, но никога повече от 50гр. Причината е, че е трудно да се изгори повече, а самото горене предизвиква производство на ROS, които скапват. В началото може да се почне с 20г ВХ, примерно. Добре е ако се ядат ВХ да не се яде мазнина. Наяждаме се за около 10-15 минути, излизаме да ходим.

10г ВХ се горят за около половин час бързо ходене, но в началото при диабетик става по-бавно. 20г ВХ ще се изгарят за час. Ходите задъхани 30 мин и мерките КЗ. Ако е под 5, ходите още 30 мин и се прибирате.

В началото е трудно, но с времето ще ви трябва все по-малко време за изгаряне на ВХ.

При много коремни мазнини е добре да не се ядат ВХ изобщо и да не се прави кардио, защото кардиото яде мускул. След постигане на метода е добре да се кротнем без ВХ и да отслабнем

След като отслабне, системата на негативните ВХ се ползва за приучаване на организма да гори директно глюкоза и за подобряване на инсулиновата чувствителност. Комбинира се със силови.

Та, средно бързото ходене се прави с цел нормализиране на КЗ. Ако е под 5, няма смисъл да се ходи преди ядене, ако е над 5 - ходим и ядем като падне КЗ и пак ходим за да не се качи.

Не е добре да се прави докато сме в кетоза и на ниски калории, защото тялото почва да разгражда мускул за да си набавя глюкоза. Тогава се прави HIIT и силови. Няма нужда от кардио с постоянен ритъм.

Оцет, Алкохол, Метформин са излишни преди такова ходене, защото първите 2 са приоритетни и ще ги горите тях вместо глюкоза, а тя ще се мотае в кръвта.

Азара, след като сваляш от корем, нещата вървят супер. Имала си диабет и все още имаш щом си била с кетоацидоза, но в момента не ядеш ВХ и ги гориш и затова се поддържаш в недиабетични стойности. Диабет все още имаш и ако започнеш да ядеш ВХ и спреш Метформин, то КЗ ще скочи. Може би ще останеш диабетичка и след отслабването, но с витамини и гореописания метод на ходене след ВХ ще се излекуваш напълно с времето. Скок на КЗ не е невъзможен, защото жлезите в черепната кутия са свикнали на по-висока КЗ. Не ме описва КЗ 6.5, не е и лоша предвид живота ти допреди седмици. И tays беше измервала такава тези дни, аз също. Изобщо да не те плаши. Даже и здравите хора се будят с различна КЗ. 6.5 не е 10 и не е 15.

Няма учудващо да ти е висок вит Д3. Явно имаш бактерии в червата, които го задържат.

Пий си магнезия, Б12, яж си кето и КЗ ще пада. Като мериш 10 дена все под 5, махаш сутрешното хапче, пак ще скочи малко и пак ще почне да пада. Същото ще се случи като махнеш вечерното и от там нататък ще пада. Ясно?

Нормално е, очаквано е, случи се с мене, с Елора, с Lachesis и с tays напоследък. Това не е връщане назад, а напредък, защото си махнала хапче.

Милиони шкемборести ходят по цял ден със същата и по-лоша КЗ из София, ама не го знаят.

Оттук нататък ще пада. Ще има мини скици, но ще пада пак. Ще е 6.5, 6, 5.8, 5.7, 5.8, 5.9, 5.6, 5.5 итн.

Амплитудите на скоците ще стават все по-малки.

Лимонът май вадеше от кетоза, но не е вреден, не е само от него, а от липсата на Диапрел.

Пружината на глюкостата в тиквата ти е развалена и непрекъснато дърпа КЗ нагоре и избира да живееш с висока КЗ. В момента я поправяш, натискайки я с ниски ВХ и спорт. Като всяка пружина, натисната с достатъчна тежест (диета, витамини, спорт, минерали) за достатъчно дълго време ще уседне на дъното.

Браво! Продължавай напред!

Извинявам се за правописа, но нямам нерви да поправям. Ако нещо е неразбираемо, свиркайте!

Благодаря за съветите...а защо ми е висока фолиевата? И как да оправя добрия холестерол? Ендото каза че се гледал общия....ама аз четох друго...хахаххах....
Миоки, прекалявам с цигарите...срам.....много съм зависима.....ако ги спра някой ден...това ще е най-голямото ми постижение в живота....след коригиране на хранителния режим/ но с него не ми беше трудно/......

# 612
Азара, по-колко пушиш на ден и какви?

# 613
Азара, по-колко пушиш на ден и какви?
Карелия- слим Ментол- кутия и половина на ден Head BandFlushed

# 614
Азара, и аз много пуша.А съм дърта магарица. И кафета яки по 5 на ден. Грешна съм, грешна. Няма да спирам тези два порока, защото тези дни ме заболя гърбът, викам си крила ми поникват вече от толкова праведност Innocent
При мен за 5 - шест месеца нещата се оправят. Не става лесно, в това се убедих. А съм доста припряна по характер и искам всичко на секундата.
Важно е, че си отговорна към себе си. Ще се оправят нещата, имай търпение.
Голяма сила сте, да знаете Flowers Bouquet

Ето днешният ми кулинарен шедьовър . Мусака с ряпа дайкон, селъри, спанак, морков, лук и телешка кайма. Заливка- 3 яйца с половин кофичка кисело мляко.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт