Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 41

• 24 409
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
Lachesis, на първи час след хранене трябва да е пикът , а на втори час да се е върнала към нормалните си стойности. За втори час си е доста висока, представям си на първи колко е била.

# 166
Аз днес бастисах една лентичка, защото не бях прочела, че трябва да зареждам спусъка 🤣. Натаманих я, изписка и почна епичната ми битка с писалката. Докато пак разгледах картинките, отече лентата. Затова пък, два чАса след строго обследван обяд, кз ми е 5,1.
Утре сутрин пак.
Започнах и да пиша. Какво и колко лапам, в колко часа, и така ще е.
Няма да давам отчет постоянно, обещавам.

# 167
Мога с относителна сигурност да кажа, че на първи час ѝ е била над 8.

Тайс, сняма проблем с отчетите Simple Smile 5,1 на втори час след хранене е отчилен резултат, особено като се има предвид, че панкреасът ти не е трябвало да бълва инсулин (заради режимното ядене), за да я свали. Целта е да се държи той нисък, КЗ е косвен показател в случая.

# 168
  • в сърцата на децата <3
Все пак е крачка в правилната посока. Зеленият грах не е толкова въглехидратен, аз си хапвам грах с моркови и свинско - яхния. Не е всяка седмица, но не е от манджите с хикс върху тях.

Тази вечер правих дюнери за домочадието, като моят беше с тиквички на пръчици в еърфраера, месо, домашен сос и питка по ето тази рецепта.
https://tastyhealthygreenline.blogspot.com/2020/09/blog-post.html?m=1
Сложих си и ситно нарязана люта чушка - охххх, ОГЪН! Много добре се получи - хем затапих мерака за джънк, хем не съм в издънка Simple Smile

# 169
За 2 часа КЗ трябва да се е върнала до стойността на гладно, горе-долу. 😉
Ето скрийншот от въпросната статия, хубаво е да не се вадят от контекста някои неща. При това, става въпрос за ОГГТ (натоварване със 75 гр глюкоза) което е повече глюкоза, отколкото при обичайно хранене (особено такова което уж е с намалени, поне донякъде, вгх):

Да дам отчет за експеримента ми от онзи ден. Реших, че така и така съм имала нарушения в Италия и може би е подходящо време за експеримент, нали...понеже съм свикнала с въглехидратите 😅 Но се оказа, че има значение и от какъв източник идват въглехидратите. Аз нямам база за сравнение с ОГГТ, защото никога не съм правила. Обаче след парче пица (купена) с минимално количество кетчуп отгоре- 1 час по-късно КЗ 10,1. 🙄🙄🙄 2 часа след пицата- КЗ 5,1. 😉 Втрещих се от стойност 10,1...не знам какво слагат в тази пица, но в Италия ядох повече количество пица от пицария и КЗ не достигна повече от 6,5-7 (а ядох и друго освен пицата).
На следващия ден след мини дюнер- засища повече от пицата- 1 час по-късно КЗ беше 8,3 или 8,4. Очаквах стойност от 7-8, честно казано. 2 часа след хранене- КЗ пак беше 5,1. 😉
Та така. Дюнер не бях яла от повече от 2 години, може би дори 3. Нито дюнер, нито пица смятам да ям в близко бъдеще. Не и купени такива и тъпкани...кой знае с какво...
Миоки, и аз почти се обзалагам за стойност около 8 на първи час...
Tays, ако апаратът ти е Байер, дава допълнително време да добавиш кръв...30 секунди май беше...не съм сигурна. Но е много хубава функция това. Другият ми глюкомер няма тази функция.
Snow, ще погледна линка, че малката скоро опита дюнер за първи път (почти на 10 г е и я заведоха да опита, че съучениците и' всеки ден се хвалят колко дюнери ядат, а тя не знаеше какво е това). Ще гледам режимни рецепти, че я предупредих, че скоро няма да яде пак дюнер- освен направен вкъщи. Обясних за хигиената, за рова, че картофите се първата в мазнина която се сменя рядко и т. н.

Последна редакция: вт, 05 окт 2021, 21:03 от dolce miele

# 170
  • в сърцата на децата <3
Моето апаратче е Браун - Омнитест 3. Бутам лентичката и се включва. Боцкам се, нацелвам капката в лентичката, отчита за три секунди. Вадя лентичката и изгасва сам. По наблюдения е точен, поне със сигурност не е по-неточен от всеки друг глюкомер. Минус е, че няма лентички за кетони, но пък аз не целя кетоза, та да ми е важно.

# 171
Snow, на Байер също се включва веднага като сложа лентичката, а допълнителното време за още кръв се "задейства" само ако количеството кръв не е достатъчно. За мен е голям плюс (колкото и рядко да ми се налага да ползвам тази функция, мразя да хабя лентички 😁). Иначе си мери за няколко секунди и той. 🙂

# 172
Моят е Контур плюс. Тук, от темата го запаметих. Има и моят такива екстри, но не е случил на стопанка. Ще стана по- чевръста, няма начин.
Долче, а тези 75 гр глюкоза дали мога да ги заменя с 300 гр тиква 🤪

# 173
Tays, едва ли 300 грама тиква се равняват на 75 гр чиста глюкоза...😉 А иначе Контур плюс е Байер Контур плюс. 😃 Т. е. с еднакви глюкомери сме с теб.

# 174
Моят е Контур плюс. Тук, от темата го запаметих. Има и моят такива екстри, но не е случил на стопанка. Ще стана по- чевръста, няма начин.
Долче, а тези 75 гр глюкоза дали мога да ги заменя с 300 гр тиква 🤪
Изяж си тиквата щом ти е на сърце, ама недей да го броиш за изследване че са много неизвестните и накрая не знаеш с какво сравняваш.
И аз хапнах тиква преди малко, установих че печена тиква си става добре в еърфраера, така че сигурно ще си правя от време на време. До сега ме спираше дългото печене във фурната, че заради него нито да направя само малко, нито пък да направя много и да я изям после всичката Grinning Така поне мога и едно парче да изпека, чиста работа е.

# 175
Натка, слагаш ли нещо на тиквата- вода, мазнина?

# 176
  • в сърцата на децата <3
Натка, миналата година открих тиквата с кокосово масло. Ох! Само това може да я опише напълно 😂 Белена, на кубчета, щедро кокосово масло и за няколко часа на ниска температура... Става като рачел, но без гадния захарен сироп 😁 Водата се изпарява, стяга се, запича се и от кокоса има една много интересна миризма... Не точно кокос, не е и баш тиква... Абе супер е, ако ти се занимава - пробвай. И издържа около седмица в буркан в хладилника (щото тва само аз го ям) 😆

# 177
А, и във фризера ще издържи...😃

# 178
Нацвъках я отгоре съвсем леко със зехтин, използвам бутилка с пулверизатор та май по-скоро за идеята само. Ама така съм свикнала - което е оранжево, трябва да се яде с поне малко мазнинка че каротинът така се усвоява. Вода не съм слагала, то къде да сложа? Подложих хартия за печене ама да ме питаш - и аз не знам що я сложих Grinning
На 160 градуса и там докато ти хареса, то зависи и от сорта и колко са дебели парчетата, моите бяха от кухата част на цигулка и бяха тънки, даже с корите ги метнах.
Може да има и по-подходяща температура, аз като за първи опит съм доволна за сега. Няма да се чудя сега как да го изям това всичкото, ако съм опекла количество, щото все пак не е за прекаляване. Няма и да се чудя за чий ми работи фурната сума време, ако пък съм опекла съвсем малко. Опекох си колкото да хапна веднъж, че и бързо стана - какво повече да искам?

Сноу, сестра ми много я харесва с кокосово масло, но аз пробвах така и установих че не е моето, не ми харесва този аромат и комбинацията. За който го обича сигурно е супер.

# 179
И аз обичам много кокос и аромат на кокос. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт