Първокласници 2021/2022 - ТЕМА 2

• 29 627
  • 726
  •   1
Отговори
# 600
  • Точно където трябва
С кой акъл нашата учителка от занималнята казала, че нямало нужда вкъщи да пишат/четат/смятат/?!
"Само тези, които са най-зле, ама то аз си знам, значи няма нужда"
Е, аз как да я накарам.
Иначе и показах задачи, които свалих от Математика без граници. С разясняване и превод на разбираем език на условието, справя се детето.
Дразня им се, че задачките ги поставят в последният момент. От вторник за четвъртък - кукерска маска. Ама тя иска и по-специфични материали, а пък и ние на работа ходим, че и късно се прибираме. А трябва и другият ден да приготвим и вечеря да има и да се къпем... И задачките ги казват на децата. Кое предало, кое забравило. Толкова ли не може да се драсне едно съобщение. Не било задължително, но вероятно прави впечатление, ако едно дете все нищо не представя.
Някак не виждам ентусиазъм, амбиция инициатива в учителският персонал, какво остава да се предаде на децата.

# 601
И при нас така правят - казват на децата, вече били големи и трябвало да бъдат отговорни. То едно разбрало, друго не, питаме се майките, накрая питаме госпожата хах.
Задачите от сайта на Математика без граници са доста различни, от тези които решава дъщеря ми предния път. Бяха само картинки, които с баща й гледахме странно, добре че имаше отговори. Ама те всички логически са такива, а уж са за 1 ви клас Satisfied
Аз ще й правя всеки ден по 1 диктовка, четене 1 лист и решаване от сборника, дето има от ИзиМат, така и така го купих. Няма къде да се измъкне Simple Smile

# 602
  • Точно където трябва
Да де, аз не я тормозя много. С всичките нерви за 30-тина мин. се оправя. Егати и ученичката, ако няма да я ангажирам поне по някакви 30 мин. на ден. Писане на няколко -до 10-тина - изречения, задачи и четене на 1 чист от Пипи. Сега ми каза за 5 текста да правим диктовка през ваканцията. Може и аз да съм сбъркана, но все си мисля, че все още не са много надеждни и е добре и  родителите да сме информирани.

# 603
Здравейте мами.

И моето дете е в първи клас, днес участва в едно онлайн състезание по математика. Имаше един въпрос, който нито тя, нито аз успях да схвана. Може ли малко помощ относно разяснението.

Мими пише думата ВАКАНЦИЯ като записва всеки ден по една буква. Ако започне днес, в кой ден ще я завърши?  Съответно отговорите са Петък, Четвъртък, Вторник, Сряда

Последна редакция: нд, 30 яну 2022, 12:16 от Елза&Ана

# 604
А кой ден от седмицата се предполага, че е "днес"?

# 605
Не знам.  Написала съм дословно условието на задачата, няма повече разяснения. Задачата е за 1 клас, от състезанието Математика за шампиони.

Някои деца се явяваха вчера, някои днес. Ние се явихме днес.  Ама нито за децата вчера, нито за децата днес според мен има верен отговор.

# 606
И аз не схващам. Осем букви в думата, по една на ден - ще я завърши на осмия ден, считано от "днес". Ама като не знаем кой ден е "днес", как да сметнем осмия ден? Може би се предполага, че децата ще броят от конкретния ден, в който решават задачата (тоест, знаят дните от седмицата и са ориентирани).

# 607
Да, ама конкретния ден на решаване на задачата при първата група деца е Събота, а за втората група Неделя. Съответно първите ще завършат  думата следващата Събота, а ние (втората група) следващата Неделя.  А те ги няма като възможни отговори в задачата. Може би има някаква уловка в условието, която аз не успявам да схвана.

# 608
Трябва да изберат един от четирите дни ли?
Ако да, аз бих избрала петък, защото това е последният им учебен ден и започва ваканцията.

# 609
Да, трябва да се избере един от четирите възможни отговора. И моето дете избра Петък, но просто защото беше първи в списъка, изобщо нито тя нито аз направихме връзка с ваканцията.

# 610
  • Пловдив
На моята днес и купих за ваканцията 6 книжки с картинки и малко текст - тип комикс, такива харесва, - да не виси цяла седмица пред телевизора и да мрънка: "скучно ми е". Тя обаче веднага се захвана с едната, което ме радва, разбира се, само не знам, ако ги прочете предсрочно, къде ще и търся други. Wink

Цял ден се карат с брат и дали той може да чете. Той твърди, че можел (не е вярно, естествено, на 3 и половина е), тя го пита какво пише тук, той отговаря нещо напосоки, тя му набива канчето, че лъже, той настоява, че може, тя се сърди, че казвал, че може, следва врясък и на двамата от нищо... и после пак. Grinning

Последна редакция: нд, 30 яну 2022, 16:18 от Магдена

# 611
Защо не я запишеш в Библиотеката?

# 612
Здравейте мами.

И моето дете е в първи клас, днес участва в едно онлайн състезание по математика. Имаше един въпрос, който нито тя, нито аз успях да схвана. Може ли малко помощ относно разяснението.

Мими пише думата ВАКАНЦИЯ като записва всеки ден по една буква. Ако започне днес, в кой ден ще я завърши?  Съответно отговорите са Петък, Четвъртък, Вторник, Сряда
На мен ми дойде друго на ум-ако се предположи,че е писала буквички само в час,учениците нали са от пон до петък,т.е 5 дни и още три от новата седмица,значи се пада сряда, като отговор...

# 613
  • Sofia
Днес със сина ми направихме поправка на диктовката им от петък и реши няколко страници задачи от занимателна книжка. Един час всичко с “междучасието”. Ако успеем всеки ден да имаме по толкова време, ще съм повече от доволна.
Днес част от класа беше на рожден ден на едно от децата - чудесно е да ги видиш как лудеят извън учебната атмосфера. Поканен беше целият клас, дойдоха около 8-9 деца. Подобни възможности за мен са чудесен начин да стане колектив и се радвам, че успяхме да уважи детето.
За задачата съм пас, интересен ще ми е отговорът. Няма да се учудя, ако има пропуск в условието. Има специални теми именно за задачи от състезания, там може да са се сблъсквали вече с подобна задача.

# 614
И на мен ми е интересен отговора, но едва ли ще го публикуват ( ако го, ще ви кажа какъв е). Миналото състезание като изпратихме отговорите, веднага се показаха грешките, а това само изписа, че отговора е записан.

В началото на Февруари има нови две състезания, чудя се да я записвам ли... Тя иска, ама ако има пак подобни задачи..

Общи условия

Активация на акаунт