Първокласници 2021/2022 - ТЕМА 2

• 29 619
  • 726
  •   1
Отговори
# 615
Днес успяхме да направи единия лист по БЕЛ, който е дал госпожата. Включваше диктовка, няколко разбъркни думи да образува изречение и да го напише и още няколко задачи с определяне на правилната звучна или беззвучна съгласна на края на думата и съответно думата за проверка. Както и да препише една диктовка с много грешки. За няма и час, мисля че написа всичко. Но преди това два часа нерви строши докато започне. Ето това ме побърква.
И големия работеше и все още работи бавно, но поне не спореше с мен защо трябва да го направи.

# 616
Моят син 1 седмица беше в карантина, сега 1 седмица ваканция - добре му дойде голямата домашна от госпожата за през ваканцията. Извън нея решаваме задачи от Кенгурото, но ми се виждат доста сложни, с някои едва аз се справям. А с една - за пространствена ориентация - не можах Simple Smile

# 617
  • София
Здравейте родители  ,   

има ли деца ненавършили все още 7 години и как са в 1 клас , справят ли се  ?

За тръгнали с преден набор в 1 клас питам .

Благодаря за отговорите !

# 618
Здравейте родители  ,   

има ли деца ненавършили все още 7 години и как са в 1 клас , справят ли се  ?

За тръгнали с преден набор в 1 клас питам .

Благодаря за отговорите !
Здравейте!
Ако детето иска да учи - решава задачи, опитва да пише или чете , не е проблем, че е по-малък. Но ако няма влечение, не е добър вариант да се пуска по-рано. Мое лично мнение от опит.
Успех!

# 619
Здравейте,
Кога се очаква да бъде отворена системата за кандидатстване за 1-ви клас?

# 620
Здравейте,
Кога се очаква да бъде отворена системата за кандидатстване за 1-ви клас?
https://www.bg-mamma.com/?topic=1342389.450#new

Заповядайте в темата за прием в 1клас

# 621
  • Пловдив
Променили са Школо на вид. И май класирането при равен успех (а те имат предимно шестици всички деца, поне при нас) вече не е по азбучен ред, защото щерката рязко скочи от 11-то на шесто място в класа, без да са и писани нови оценки. Grinning

# 622
Нашето училище е с Админ плюс и не виждам такива статистики.
Моята тръгна с голямо желание на училище, даже мрънка да не я взимам рано, а почти последна за да играе с децата. Ще видя каква реорганизация ще правя.
Края на февруари ще има някакво състезание по БЕЛ, по желание. Няма особено желание, но ако всички ще ходят е отиде и тя.
Математиката ѝ е по интересна. А писането - скучно. Докато започне да пише домашната ми побелява косата.

# 623
Променили са Школо на вид. И май класирането при равен успех (а те имат предимно шестици всички деца, поне при нас) вече не е по азбучен ред, защото щерката рязко скочи от 11-то на шесто място в класа, без да са и писани нови оценки. Grinning
И ние сме на Школо, но нямаме класиране за качествените оценки, т.е до 4 клас.

# 624
  • Пловдив
Не знам, може би при нас ги пишат като цифрови. Но има общ успех и място в класирането. Начално училище са.

# 625
Има опция дали качествените оценки (1-3) клас да се включват/изключват от статистиката. Някои училища ги изключват от статистика.

# 626
Някой знае ли кога ще се превежда втората част от помощта за първокласник? Пише в началото на втори срок, но няма конкретни дати.

# 627
Може би около 12-15 февруари, когато превеждат детските.
Ще взема да попитам в понеделник

# 628
Бях забравила за тези пари. Щях да се чудя какъв е този превод по картата. 😁 Тъкмо с появата на хубави слънчеви дни се замислям за ново колело на ученичката, че старото умаля. Така ще може да караме по велоалеите.
Снощи имаше приятелка с приспиване, но си я взеха рано днес. Аз съм се отдала на почивка. Утре ще я тормозя да пише.

# 629
В темата за детските надбавки писаха, че изплащането на втората част от помощна за първокласниците ще започне през март. Синът ми е рожденик тогава, добре ще ми дойдат и на мен.

Общи условия

Активация на акаунт