Първокласници 2021/2022 - ТЕМА 2

• 29 617
  • 726
  •   1
Отговори
# 630
Някакви идеи за априлската ваканция дали бихте могли да дадете? Имам 20 дни отпуск и няма как всяка ваканция да сме заедно. Някакви занимални, лагери, каквото ви хрумне... То и за лятото отсега трябва да се търси, че 4 месеца не са малко.

# 631
Напишете за кой град се интересувате.

# 632
Наистина, извинявам се, за София става дума

# 633
  • Sofia
За пролетната ваканция сме замислили да идем семейно някъде извън Бг, но дали ще се осъществи ще видим щом наближи.
За лятната ваканция се оглеждам за спортни занимални, математически (роботика, лего), а за курс по английски засега се колебая. Каквото видях, главно опциите са за по седмица, две. Чудя се дали въртят една и съща програма? 🤨🤔

# 634
  • София
И на мен още ми е малко мъгляво как ще организираме ваканциите, но предполагам, че школите, които организират ски обикновено правят и лагери за децата. Бих проверила в Мачирски, Тренелариум, Марина Спорт и тн. Също тех школите може да се провери, в Тех Парка има няколко, МайндХъб, Музейко. За лятото съм чувала, че частни училища като ЕСПА, Питагор организират лятно училище и не е задължително децата да са техни ученици, но не съм проучвала лично.

# 635
Аз работя от вкъщи, за пролетната ваканция ще идем някъде семейно, лятната ще видим. Иска ми се да я запиша на занималня, да играе, да не скучае... Ама има време, живи и здрави!

# 636
За пролетната ваканция се замислям да си взема отпуск и да взема и племеничката на гости. Имам още неизползвани дни от тази година, след като 2 пъти се наложи да прекъсвам или намалявам отпуск. За лятото - 10 дни с мен, после ще бъде малко с лелите и братовчедите, малко при баба, малко сами в къщи с баткото през деня. Няма особен избор. Евентуално, ако се престрашим да я пуснем за малко на лагер. Миналата година племеничката ходи след първи клас. Ако сестра ми я пуска пак, може да изпратя и моята. Но всичко е свързано и с финанси, та ще се обмисля.

# 637
Ние ще ходим в Париж, 3 дни Дисниленд после още няколко дни за разходки, искаме да го заведем на наши любими места там, срещи с приятели и много се надяваме да му хареса. Лятната ваканция ще ходи по лагери с тренелриум най- вероятно, тъй като на много приятели децата им там отраснаха и са супер доволни, месец ще изкара с дядо си на море, после не съм го мислила, но ще се нареди Simple Smile

# 638
Аз априлска ваканция няма да имам цяла, защото имам дванайсетокласници ш ще се накъса. Вероятно няма да ходим никъде или ще е някъде за един-два дни.
Лятото отпуска след 1.07 ако нямам ангажимент по комисии. Не знам още ще ги записвам ли някъде. Обещах на дъщеря ми (5клас) да я запиша на кей поп танци или някакъв спорт. Но едва ли ще ги пусна да се придвижват двамата сами, малък е още първолакът. Може да го запиша на лятна занималня, но е свързано с пари, а юни аз и каката сме рожденици и става леко натоварено за бюджета. Ще отидем на море за седмица и може да се откраднем второ за един уикенд петък-неделя.

# 639
  • Пловдив
Аз съм обещала на щерката да я водя на минерален басейн. Ако не отменят зелените сертификати, ще трябва да е с тест. Вероятно ще отидем при баба им в Разград... иначе полезни, образоващи, спортни и т.н. занимания не съм планирала. За лятото ще видим. Може би ще трябва да се измисли нещо за тогава, че иначе цяло лято ще се оплаква: "скучно ми е".

# 640
  • София
Пиша да споделя един казус с вас да ми кажете как бихте постъпили.
 Вчера като взех детето от училище първото нещо, което ми сподели е как са правили самостоятелна работа, класната ги е проверила и им е казала да си препишат текста. Но на занималнята след това следобедната госпожа му е казала, че няма нужда да преписва, тъй като нямал грешки. Разпалено ми разказа как три пъти е питал госпожата следобед да е сигурен, че не трябва да преписва и накрая тя му е казала, че ако ще е по-спокоен да я препише, но той решава да не го прави. Явно много го вълнуваше това, тъй като през целия път за вкъщи само това разказваше, но решихме, че ще постъпи както госпожата го е посъветвала.

Само че вечерта класната изпрати съобщение, че децата са имали за задача да препишат текста от самостоятелната работа и да ни я дадат на нас родителите за подпис, но ни помоли да не им казваме, за да види кой се е сетил.

Та така, тук е моята дилема как да постъпя: дали да си трая и да не кажа на детето или да му кажа, тъй като той все пак се е сетил, но не е преписал текста, тъй като това е бил съветът на следобедната госпожа.

Чудя се най-вече, защото той много драматично изживява всяка грешка, плаче и се притеснява и съм в дилема дали да отиде без преписан текст, за да може да тренира психиката си или в конкретната ситуация е по-добре да е наясно, че все пак е трябвяло препис.

Надявам се да не е много объркано 🙂

# 641
За мен няма колебание - споделям с детето, че то е било право, а не госпожата му на занималня, и го похвалвам и поощрявам затова, че не само е запомнило възложената задача, а и е проявило самоинициатива да я изпълни, въпреки противоречивите указания. Не бих тренирала психика като зорлем го вкарвам в ситуация, в която той е бил подведен, за да допусне грешка.

# 642
По-добре му кажи да е подготвен. Мисля, че ще се чувства по зле ако го смъмрят за нещо, за което не е виновен. Но може да кажеш, че си говорила с госпожата за уточнение, защото се е появило разминаване в инструкциите на двете. Похвали го, че е внимавал и да е все така старателен.

# 643
Освен казаното по-горе аз бих говорила и с класната. Бих й обясниха, че другата г-жа е подвела детето ми, за да знае и да говори с колежката си. Другия път да й даде по-ясни инструкции и да не обърква така децата.

# 644
  • София
Благодаря на всички. Казах му 🙂 Не мисля, че класната ще направи някакъв проблем и да не е изпълнена задачата. Тя в момента им изисква вече да са по-самостоятелни и те да ни предават съобщенията и сами да си записват домашното. Той е даже прекалено изпълнителен и трепери да не сбърка нещо, но сте прави, че в тази ситуация той си е запомнил нещата и не е моментът да се стресира.

Общи условия

Активация на акаунт