Пациентки на НЕОВИТРО / Д-р Ралица Сенкова

• 70 157
  • 868
  •   1
Отговори
# 345
Благодаря! Ще пробвам.

# 346
Здравейте! Някой звънял ли е в събота да си записва час? Ако звънна утре дали някой ще ми вдигне, тъй като трябва да си запиша час на 2рия или 3тия ден?

Би трябвало да ви вдигнат. Като ходих миналата събота, понеже също ми се падаше 3-ти ден, имаше момиче на рецепция (където се записват и часовете).

# 347
Здравейте, момичета

Този месец МЦ ми подрани и ме изненада. Февруари щяхме да правим подготовка за ЗЕТ, но се отложи. Трябва да си запиша час за понеделник, който ще ми се падне 2-ри ден и днес цял ден звъня в Неовитро, но не мога да се свържа с тях. При д-р Сенкова съм, нямам й личен телефон. Някой знае ли как мога да се свържа с тях?

# 348
Здравейте, момичета

Този месец МЦ ми подрани и ме изненада. Февруари щяхме да правим подготовка за ЗЕТ, но се отложи. Трябва да си запиша час за понеделник, който ще ми се падне 2-ри ден и днес цял ден звъня в Неовитро, но не мога да се свържа с тях. При д-р Сенкова съм, нямам й личен телефон. Някой знае ли как мога да се свържа с тях?

Здравейте, пишете им в месинджър от фейсбук страницата - там винаги отговарят. Ако и там не отговорят до понеделник, понеделник много ранно им звъннете и ще ви сместят в графика за деня. Но съм сигурна, че ще ви върнат в месинжър.

# 349
Как вървят при вас нещата? Ходихте ли да пускате някакви изследвания в  Cell Genetics?
Ние сме на края на втория ни опит вече 😕 При свежия трансфер върнахме 2 - нямаше имплантация… преди 6 дена върнахме останалите две снежинки.. но и тях май няма да ги бъде защото вчера прогестерона ми беше паднал на 6ng въпреки инжекциите… уж хубави ембриончета, а няма имплантация…
Вече незнам какво да правя отчаяна съм 😕
Ще споделя непременно и късмет на вас, Didi Y! Ние от генетичните сме пускали само кариотип и всичко е нормално там. Може би ще проуча и възможността да посетим някой доказан генетик но за сега не съм попадала на инфо за такъв.

# 350
Привет Didi, съжалявам да чуя че за сега нещата не се получават. Не се отчайвай все пак, още не се знае как ще се развият нещата! Беше ли правен ПИД на ембриончетата? Може да е имало генетичен проблем за да не прогресират нещата.
Ние чакаме резултатите от анализ на абортивният материал за да отидем при генетик с максимално пълна информация. Запознах да пия пробиотик, винамини и скоро започвам с Обабууст и Резвератрол.
Иначе от клиниката ми предложиха следните неща за изследване:

# 351
Май само ПИД не сме правили… но това са страшно много пари😕 . Иначе този път направихме вливка на Интралипид и ПРП на ендометриум. Иначе имам изследвана тромбофилия, ендометриалната биопсия е наред…. Явно нещо генетично има проблем незнам и аз.. При следваща консултация със Сенкова ще видим какво ще каже. Мисля да почина няколко месеца и на есен евентуално да стартираме с трети опит. Каквото е писано! Успех и на вас 🍀

# 352
Май само ПИД не сме правили… но това са страшно много пари😕 . Иначе този път направихме вливка на Интралипид и ПРП на ендометриум. Иначе имам изследвана тромбофилия, ендометриалната биопсия е наред…. Явно нещо генетично има проблем незнам и аз.. При следваща консултация със Сенкова ще видим какво ще каже. Мисля да почина няколко месеца и на есен евентуално да стартираме с трети опит. Каквото е писано! Успех и на вас 🍀

Съжалявам за неуспехите. Те все още не предлагат ПИД Sad Казаха ми, че всеки момент, но...не идва и не идва този ПИД. Вие и съпругът ви може да сте с перфектен кариоип, но при деленето няма никакви гаранции как ще се подредят хромозомите на новосъздадения ембрион. Колкото по-напреднала е възрастта, толкова по-голям шанс за анеуплоидии. Ако слагате анеуплоидни ембриони, но не знаете, че е така, ще се насочите погрешно към съвсем друга първопричина ( имунология например). И аз съм за ПИД. В една американска група за ин витро подкрепа следя и чета - ще се учудите, ако видите при какъв висок брой изкарани яйцеклетки и видимо перфектни ембриони как окапват след ПИД като бройка ( в САЩ пидът е златен стандарт). Да, скъпо е, но не се слага на сляпо.

# 353
Момичета, имайте предвид, че ПИД не е панацея. Да, от 10 ембриона може няколко да са с грешки, но този метод не дава сто процента гаранция, дори в забележки пише, че може да има 5 % грешка, което изобщо не е малко и да има фалшиво положителен или отрицателен резултат. Освен това при ПИД се вземат клетки само от външния слой, този от който се развива плацентата. Това не ви гарантира какъв ще е ембриона. Също така много ембриони след замразяване и размразяване могат да се самокоригират. Има много случаи в които се прави трансфер на перфектен ембрион след ПИД няма имплантация или не се развива бременност. Дори в турската тема имаше 2 момичета, които след трансфер на емриони от ПИД са правили хорионбиопсия. ..Всичко е Божа работа, няколко момичета родиха с ембриони с "ужасно"  според доктора им качество. 

# 354
Съгласна съм, Salsera - човек винаги трябва да има едно на ум. ПИД обаче поне дава някакъв по-голям шанс за развитието на успешна бременност - 5% са доста за грешка но пък и 95% никак не са зле като показател за успех. Лично аз имам две доказани генетични причини за неуспех и се надявам ПИД да ми даде някаква гаранция че ще избегна още от точно тоя стрес.
Иначе, да - четох от други пациенти тук че Др. Сенкова не е привърженик на тази практика като че ли. Паралелно се консултирам и в друга клиника и съм се насочила към извършване на процедурата там.

# 355
Моето мнение е, че който има добра бройка бластоцисти, както и финансова възможност е хубаво да направи ПИД и поне да рискува с почти сигурно качество.
Всеки сам си преценява спрямо неговата ситуация, така или иначе никой нищо не ни гарантира.
В нашия случай с тридневни ембриони и то 1-2 броя изобщо няма как да го направим и се молим за късмет. 🍀

Последна редакция: сб, 29 апр 2023, 09:54 от T q

# 356
Здравейте,на нас ни предстои хидротубация и евентуално след това инсеминация. Болезнена ли е процедурата за проверка на тръбите? Аз съм при д-р Стойчева и останах с впечатлението,че със Сенкова разглеждат всеки случай,независимо коя от двете е лекуващ.

# 357
Мен не ме боля, но коремът ми беше много подут една седмица.

Здравейте,на нас ни предстои хидротубация и евентуално след това инсеминация. Болезнена ли е процедурата за проверка на тръбите? Аз съм при д-р Стойчева и останах с впечатлението,че със Сенкова разглеждат всеки случай,независимо коя от двете е лекуващ.

# 358
Момичета минавам да ви кажа какво се случи. На 7 ден от ЗЕТ пуснах чхг и за голямо учудване резултата беше 19.24 … най-накрая имаме имплантация…Днес пуснах 11 ден - чхг 4.34 … Много тежко ми стана… Но вече имам надежда че ще се получат нещата… та най-накрая имаме поне импланатция… Явно разковничето е било вливката Интралипид и ПРП на ендометриума което направихме. Но явно ембриончето не е било достатъчно добро да се задържи. Ще търсим проблема в имунологията явно… Но тази импланатция ми дава големи надежди и се радвам че дори за малко се получи! Така че сега подаваме нови документи за фонда и ще се борим пак!

# 359
Момичета минавам да ви кажа какво се случи. На 7 ден от ЗЕТ пуснах чхг и за голямо учудване резултата беше 19.24 … най-накрая имаме имплантация…Днес пуснах 11 ден - чхг 4.34 … Много тежко ми стана… Но вече имам надежда че ще се получат нещата… та най-накрая имаме поне импланатция… Явно разковничето е било вливката Интралипид и ПРП на ендометриума което направихме. Но явно ембриончето не е било достатъчно добро да се задържи. Ще търсим проблема в имунологията явно… Но тази импланатция ми дава големи надежди и се радвам че дори за малко се получи! Така че сега подаваме нови документи за фонда и ще се борим пак!

Их значиии....!
Много, много ти съчувствам! Но да- все пак е станало! А и...чувала съм, че като има бременност организмът "помни".
Продължавай смело и спокойно! Ще се преборите!
Силно те прегръщам!

Общи условия

Активация на акаунт