За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 9-та тема

  • 54 160
  • 772
  •   1
Отговори
# 270
  • sofiq
  • Мнения: 1 592
Здравейте! Нямам нито пазар, нито борса на удобно място и се чудих дали вече има корнишони и домати за консервиране?

В Т маркет и Фантастико са на промо цена 1.49лв. в момента.

# 271
  • София
  • Мнения: 18 480
Доматите за консервиране са най-узрели и изгодни след 15.08.
А корнишоните във Фантастико са огромни. По пазарите видях дребни корнита.

# 272
  • Мнения: 1 679
Дребни корнишони има по пазарите и борсите.Аз сложих в буркани още преди две седмици.Тези на промоции в хипермаркетите обикновено не са хубави,колкото и да са евтини.Домати съм правила и началото на септември.

# 273
  • Мнения: 5 681
Благодаря ви! Минах през Т Маркет, бяха малко и едри. Взех за дива ферментация, сигурно до неделя ще ми станат Blush За дребни и стерилизирани явно уикенда ще ходя я до някоя борса, я до Женския.

# 274
  • sofiq
  • Мнения: 1 592
На кои борси в София ходите?

# 275
  • Мнения: 5 681
На мен лично тази в Дружба ми е най-близка и удобна.

# 276
  • Мнения: 7 856
Не е ли много рано за туршия (дива ферментация)?
Спрямо предишните години - евтините корнишончета за буркани и туршия се появяват в края на август и са налични до октомври. Не мога да си представя да ям туршия през август, когато е пикът на пресните зеленчуци
Ако някой си гледа в градината и иска да затвори буркани е едно, но да правим ферментирали туршии от купени зеленчуци в разгара на лятото е друго. А и те в тези високи температури след най-много два месеца няма да стават за ядене...

# 277
  • Мнения: 1 679
Всичко е въпрос на вкус.Аз съм си заложила краставички и зеле,тъй като не ги обичам сурови. Smiley

# 278
  • Мнения: 8 494
По това време и аз правя "слънчеви" краставички. Всички ги харесваме и ядем паралелно с пресните.

# 279
  • Мнения: 5 681
Да, и ние ги ядем сега, не ги чакаме за след време. Аз и кисело зеле ям в тези месеци 😂 до вкус е.

# 280
  • Мнения: 3 654
Здравейте! Нямам нито пазар, нито борса на удобно място и се чудих дали вече има корнишони и домати за консервиране?
Рано е за такива  домати въпрекибче хората си затварят розов домат за зимнина.

# 281
  • Мнения: 1 931
Това са летни туршии. Те се ядат веднага. Ферментиралите плодове и зеленчуци са в пъти по-полезни от пресните. Ядем си пресните, но ядем и от ферментиралите. Както и ги готвим.

# 282
  • Мнения: 10 755
Рано е.

# 283
  • Мнения: 1 309
Как е най-добре да се замрази царевица на кочан? Предполагам трябва да е сварена преди това или?

# 284
  • Мнения: 5 423
Директно във фризера само изчистена от листата  в торбичка без никаква обработка.
П.п.Оронвала съм само  зърната и тях така .

Общи условия

Активация на акаунт