За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 9-та тема

  • 54 166
  • 772
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 2 386
Пека патладжаните, наредени на хартия за печене и съвсем малко поръсвам олио.После наредени в кутии във фризера.Като се размразят са много вкусни, няма отделена течност.

# 256
  • Точно където трябва
  • Мнения: 4 904
Аз съм правила и в буркани, с чесън и лимон. На гранясало миришеха. Във фризера нищо им нямаше.

# 257
  • Мнения: 15 806
Оф.....хайде давайте още идеи за всякакви продукти.Обикновено моята зимнина са само печени чушки,замразени после.В някакви моменти през годините съм пробвала 2пъти да правя лютеница.На всички им харесва,но не и на мен.Пробвала съм под емоции и други неща,еднократно.Да,ама тази година изглежда съм много емоционална и само зяпам рецепти и се чудя какво да пробвам.За първи път направих компоти.Аз си ги одобрих и сега се чудя от какво да направя.Joy Много ми допадна сока,плодът въобще не ме интересува.Само се чудя какво да замразя или консервирам.Не е една беля,фризерната част ми е малка.Никога не съм събирала буркани,сега ще купувам,но и готовата продукция няма къде да държа.

# 258
  • Мнения: 1 679
Толкова стари готварски книги имам, но никъде няма точно такава рецепта. df, бихте ли споделили как правите маринования вариант на пържени тиквички/патладжани, освен ако не са с чесън и магданоз де?
Рецептата е от тази тема,но аз ги пълня в буркани и не слагам захар в маринатата.https://www.bg-mamma.com/?topic=1234636
В рецептата има чесън,но ти може да го пропуснеш,ако не ти харесва.

# 259
  • Мнения: 3 654
отвори всички, измий капачките и забърши гърлата на бурканите, стегни отново и вари  2-3 минути след кипване на водата, само за капачката.
важно е водата в буркана да стига макс. до мястото на стесняване, не до горе.

понякога капачките не стават - гумата им е твърда. може да помогне да се "стоплят" в гореща вода, но тогава е по-студно да се стегнат. хлъзгави са.
Аз заварявам предварително капачките.

# 260
  • Мнения: 181
Днес подочух една рецепта, моля, ако някой я е правил да се включи.
На два кг нарязани краставички се слага сол, захар, оцет и традиционните подправки, после отлежава /но колко?/ и се пълни в буркани без стерилизация.

# 261
  • Мнения: 4 983
Правила съм по руска рецепта ферментирали краставички - с много подправки - цели. С лук, бахар, семе от копър, чесън, листа от дюля, хрян, отгоре венче от вишневи клонки. Когато ферментират, се пълнят в буркани и се вари, за да се получи вакуум. Приказни ставаха, но напоследък ценя времето и влагам по-малко труд (маринованите са по-лесни).

# 262
  • Мнения: 199
Толкова стари готварски книги имам, но никъде няма точно такава рецепта. df, бихте ли споделили как правите маринования вариант на пържени тиквички/патладжани, освен ако не са с чесън и магданоз де?
Рецептата е от тази тема,но аз ги пълня в буркани и не слагам захар в маринатата.https://www.bg-mamma.com/?topic=1234636
В рецептата има чесън,но ти може да го пропуснеш,ако не ти харесва.
Тази рецепта ми допада и мисля да я пробвам. И аз няма да слагам захар и чесън. Само едно уточнение за стерилизацията на готовите буркани. Вие за колко време ги кипвате?

# 263
  • Мнения: 1 679
Не ги варя.Докато пържа пълня и обръщам горещи.

# 264
  • Мнения: 5 423
Днес подочух една рецепта, моля, ако някой я е правил да се включи.
На два кг нарязани краставички се слага сол, захар, оцет и традиционните подправки, после отлежава /но колко?/ и се пълни в буркани без стерилизация.
Аз правя такива слънчеви краставички, но не съм в нас- беше по рецепта от форума (на Пейч или Пепчо не се сещам точно). Ферментират на слънце и прибирам в хладилник когато са готови.

# 265
  • Мнения: 3 654
Днес подочух една рецепта, моля, ако някой я е правил да се включи.
На два кг нарязани краставички се слага сол, захар, оцет и традиционните подправки, после отлежава /но колко?/ и се пълни в буркани без стерилизация.
Аз правя такива слънчеви краставички, но не съм в нас- беше по рецепта от форума (на Пейч или Пепчо не се сещам точно). Ферментират на слънце и прибирам в хладилник когато са готови.
Може ли по подробно когато ви е удобно благодаря.

# 266
# 267
  • Мнения: 15 806
Леле!Аз съм забравила,че миналата година  правих патладжани по тази рецепта.Страхотни стават.

# 268
  • Мнения: 5 681
Здравейте! Нямам нито пазар, нито борса на удобно място и се чудих дали вече има корнишони и домати за консервиране?

# 269
  • Мнения: 7 415
Корнишони има.Консервни домати не съм видяла още.

Общи условия

Активация на акаунт