За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 9-та тема

• 54 067
  • 772
  •   1
Отговори
# 555
аз малко над половин Simple Smile и винаги ги обръщам на капачката. Мама обаче в последните години като вари буркани, а тя ги вари до омекване на стъклото Simple Smile  както се шегуваме, - просто набутва дървата в огъня ,оставя да изгорят - и дали ще е 10 или 30 мин - все тая - но оставя бурканите вътре във водата да изстинат и тогава ги вади.

# 556
Пепчо,не стават ли преварени и меки зеленчуците в консервите?
Или просто така харесват на майка ти,колкото хора -толкова порядки

И сега да помоля за съвети как правилно да изсуша червени чушки за пълнене през зимата? Ако някой има опит ще съм благодарна да сподели.

Последна редакция: пн, 12 сеп 2022, 10:51 от Krotinia

# 557
Стават, Как да не стават Simple Smile особено киселите краставички , ама те нямат зъби (нищо че са с протези )и обичат всичките зеленчуци да са меки, дори туршиите.

# 558
Да,променяме се ние,променят се вкусовете и навиците ни.
Да са ти живи и здрави още дълги години!

# 559
Привет кулинарни вълшебници !
Минавам да изкажа най-искрената ми БЛАГОДАРНОСТ към peych . Спрях се на неговата рецепта за сироп от малини - уникална е и лесна за изпълнение, а ето го и резултата:

Много вкусен се получи.
БЛАГОДАРЯ peych за споделената рецепта.Flowers Hibiscus

# 560
  • Русе
Скрит текст:
Привет кулинарни вълшебници !
Минавам да изкажа най-искрената ми БЛАГОДАРНОСТ към peych . Спрях се на неговата рецепта за сироп от малини - уникална е и лесна за изпълнение, а ето го и резултата:

Много вкусен се получи.
БЛАГОДАРЯ peych за споделената рецепта.Flowers Hibiscus

Благодаря за доверието! Flowers Rose Искрено ти завиждам за тази наслада.

# 561
  • София
Здравейте Simple Smile
Приемате ли във вашите редици една начинаеща в приготвянето на зимнина?
Тази година съм решила да правя една пикантна салата с чушки.

Чудя се как по-ефективно и бързо да опека при апартаментни условия 6 кг чушки?
Чушкопек нямам, обикновено пека на парти-грила чушки за салата. Събира ми по горе-долу по 3 чушки и за кило е приемливо като за едно-две яденета.
Сега се чудя така ли да ги пека или във фурна?
Имам и еър-фрайер , но в него не съм пробвала.

Вторият ми въпрос е за стерилизацията.
Някой пробвал ли е в съдомиялна?
Или да не рискувам, ами да си ги кипна на котлона?

# 562
И аз съм "апартаментна", правя си лютеница от години, като ползвам доматен концентрат, а чушки и патладжан пека в голяма тава във фурната, 45 мин. на 200 градуса и после оставям да се задушават докато фурната изстине. Много лесно се белят и са много добре изпечени.

# 563
  • София
С вентилатор ли ги печеш?

# 564
Не, фурната ми е демоде, няма вентилатор.

# 565
  • София
Преди да се сдобия с фраер/фурничка/  чушките ги слагах върху хартия за печене във фурната. Преди това махах дръжките и семената. Не помня градуси и време, печката е старо Беко, тип Раховец. После, като изстинат  както са с люспите - в плик и във фризера. Зимата се чистят много лесно и са като сега изпечени.

# 566
Аз съм ги пекла най горното ниво на фурната, на инфрачервения реотан. Стерилизирането също може да го направиш във фурната, ако печката ти е от по-новите, в книжката с упътването има указания.
Пейчев, направих чушките с домати, пък да видим зимата какви ще ги върша с тях.
И понеже съм хвърлила око и на рецептата за люти чушки с грозде, но нямах под ръка грозде, та направих една импровизация с круши. 😁 Нямам идея какво се е получило, по-нататък ще пробваме.

# 567
Много хубаво се изпичат чушките във фраера, но моят е от малките и голямо количество ще трябва цял ден да зареждам. Аз обаче имам газово барбекю на терасата и пека на него. Опция е и тънка ламарина върху газов котлон, но пуши и става страшно вътре. Затова фурната е най-добър вариант в апартаментски условия.

# 568
Най-горно ниво на фурната на максимални градуси в тавата без хартия за да могат да се запичат и отдолу
Аз пека и на вентилатор

# 569
  • в сърцата на децата <3
Копирам си питането и тук:
Хора, имам проблем 😂 Смлях домати за пюре, обаче и двете машинки за махане на люспи и семки по някаква причина не искат да го прекарат. На електрическата се задръства и не иска да извади отпред никаква люспа, а ръчната тече от всякъде, но не и от където трябва 🤦 Дали да не го кипна малко? Може би ще се отдели по-лесно 🤔

Общи условия

Активация на акаунт