Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 32

• 36 075
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
Следя поста на Еми, защото и Макс прави същото, и той е на четири месеца.
Здравей Simple Smile чудя се дали може да има болка във венците, Ния има супер лиги, ръцете са ѝ нон стоп в устата, педиатърът каза, че може да я дразнят, но знам, че тези "симптоми" не значат непременно зъби. При вас има ли нещо такова?

Да, лигите са постоянни, вечно е мокър, и не само ръцете са му в устата по цял ден, а и всичко, което докопа... Не знам дали е от зъбите, но е доста затормозяващо. А и доскоро заспиваше от кърмене без проблем, а сега и заспиването е мъка...
Записвам се и аз. На 4 месеца от няколко дни забива глава и на двете гърди, дърпа зърното и се сърди. Вечерното приспиване беше песен, заспиваше докато цока. Сега е кошмар.

# 136
  • София
Същата работа е и при нас, но и по-зле, защото понякога ми гризва зърното. Така че явно я тормозят венците. Гелчето, което ни препоръча педиатърката, засега сякаш не помага. Не знам доколко разбира 4-месечно като изохкам и подскоча, че ме е заболяло, не й прави особено впечатление.

# 137
Здравейте!
Извинявам се, че нахлувам така в темата, но имам един въпрос.
Бебето ми е на 4 дни и все още сме в болницата.
Вчера за първи път го сложих на гърда към 15:00ч и всичко изглеждаше нормално, по - късно пак го сложих, но докато сучеше и върна кръв (не ярко червена, а розово кафява), веднага го свалих в неонатологията.
Въпросът ми е, възможно ли е тази кръв да е от гърдите ми въпреки, че нямам рани по зърната и не изпитвам никаква болка, когато суче?

# 138
Същата работа е и при нас, но и по-зле, защото понякога ми гризва зърното. Така че явно я тормозят венците. Гелчето, което ни препоръча педиатърката, засега сякаш не помага. Не знам доколко разбира 4-месечно като изохкам и подскоча, че ме е заболяло, не й прави особено впечатление.

Явно наистина е от това, защото днес видях на Ния, че пробива.. 😲 Вие с кое гелче сте? Ние с това на Мама Натура.

# 139
Здравейте!
Извинявам се, че нахлувам така в темата, но имам един въпрос.
Бебето ми е на 4 дни и все още сме в болницата.
Вчера за първи път го сложих на гърда към 15:00ч и всичко изглеждаше нормално, по - късно пак го сложих, но докато сучеше и върна кръв (не ярко червена, а розово кафява), веднага го свалих в неонатологията.
Въпросът ми е, възможно ли е тази кръв да е от гърдите ми въпреки, че нямам рани по зърната и не изпитвам никаква болка, когато суче?
Честито бебче. След като нямате рани, едва ли причината са гърдите. Вероятно секрети, погълнати при раждането. Все пак сте в болница, не ви ли дават информация? Цедете се на 2-3 часа, за да поддържате лактацията, докато ви върнат бебчето. Дано всичко е наред!

# 140
  • София
Педиатърката ни препоръча Дентокинд или Камилия, ние намерихме първото.

# 141
Здравейте.

Имам следния въпрос. От вчера сме си в къщи. Днес засичам всичко което яде и изхожда малката. В родилния дом са я дохранваш и с АМ, но аз не искам да давам за сега. Вчера много плака от 1 до 5 искаше постоянно да суче. 2 памперса смених препълнени през това време.
Днес  от полунощ до сега е сукала 10 пъти и имаме 6 мокри и оцапани памперса. Както споменах от 1 до 5 сутринта сучеше постоянно после заспа до 7.
В 7:40 сука 30мин
В 10 сука 23 Мин
В 12 сука общо 30мин от 45 на гърда
В 15 сука общо 30мин пак от 40 на гърда
В 17 - 7 Мин
В 18:30 - 10мин
Притеснявам се това нормално ли е толкова малко време да суче.  Тя заспива вдигам я понякога връща малко, но само ако е сукала над 10мин и заспива. Кърмя на абсолютно поискване. Има ли проблем с тези кратките спукания и на кое да обърна внимание? Притеснявам се дали е погълнала достатъчно кърма. Чувам как гълта, ака си по време на кърмене и спи по час. Това е сега през деня. Дали не е заради тези сука нов това бодуване снощи? И как да го избегнем. Този зверски глад за цялата кърма в гърдите при положение, че никога не е отказвано.

# 142
Честито бебче.Коремчето на новороденото е много мъничко. Кърмата се усвоява бързо и затова търси отново на кратък интервал. Обикновено в първите седмици е така, едно постоянно сукане. След като заспива спокойно, значи е нахранено. Предлагайте винаги когато потърси и не позволявайте интервал по-дълъг от 4 часа без храна. И ние сме имали в първите дни нощи на рев и постоянно сукане, няма как да се избегне. Просто минавате през тях. Гушкане, кърмене и така докато се канализират нещата. Ако на някое хранене суче по-кратко, то очаквайте да потърси пак на по-малък интервал. Следете да си ака и пиша и всичко ще е ок. Успех 😊

# 143
Здравейте, след седмица ще направим годинка. Цедя и давам от шише. Имаме заместени закуска, обяд и сз. Давам супа за вечеря, но след баня си търси млякото. През ноща се събужда доста често да яде, отдавамхго на зъбите. Цедя на 4 или 5ч. От скоро кърмата намаля, цедя едвам по 150мл, а преди минимум 200мл. Проблема е че през ноща се случва да не му стигне млякото, защото както казах по-рано често се събужда да яде и то по-малко и се завърта и заспива. Купих АМ АПТАМИЛ HA2 ХИПОАЛЕРГЕННО АДАПТИРАНО МЛЯКО  като го дам презпдень малко да си вкуса и му се повдига и втори път не го взема. Взех аптамил комфорт, тотално го отказва, взех НАН комфорт също отказва. Не знам какво да правя. Разредено кисело мляко няма как дахму дам понеже кърма яде само от шише на медела калма ( това което е като гърда). Моля, посъветвайте ме какво да правя.

# 144
И ние се кърмим само на закуска , вечеря и нощем . Не съм цедиша , че сигурно ще се стресна от количеството . Дано и стига .
Здравейте, след седмица ще направим годинка. Цедя и давам от шише. Имаме заместени закуска, обяд и сз. Давам супа за вечеря, но след баня си търси млякото. През ноща се събужда доста често да яде, отдавамхго на зъбите. Цедя на 4 или 5ч. От скоро кърмата намаля, цедя едвам по 150мл, а преди минимум 200мл. Проблема е че през ноща се случва да не му стигне млякото, защото както казах по-рано често се събужда да яде и то по-малко и се завърта и заспива. Купих АМ АПТАМИЛ HA2 ХИПОАЛЕРГЕННО АДАПТИРАНО МЛЯКО  като го дам презпдень малко да си вкуса и му се повдига и втори път не го взема. Взех аптамил комфорт, тотално го отказва, взех НАН комфорт също отказва. Не знам какво да правя. Разредено кисело мляко няма как дахму дам понеже кърма яде само от шише на медела калма ( това което е като гърда). Моля, посъветвайте ме какво да правя.

# 145
Предложете с нормална чаша айрян или даже прясно мляко, щом детето е на годинка.

# 146
Аз давах айрян, повръщаше всеки вид АМ. Но направих грешката да заменя гърдата с айряна и почна да се буди постоянно, а беше останало само кърменето преди сън. Затова спрях да давам нощно време храна. Беше на годинка и три месеца със заместени хранения, в които присъстваха и млечни продукти.
С номер 2, директно отбивам. Няма да си причиня втори път да набутам шише, после става ужасен за отказване навик.

# 147
[И аз искам да го отбия, но много често се събужда през ноща да търси шишето. Не всеки път се лъже с вода.
quote author=Radeva-87 link=topic=1373800.msg43710481#msg43710481 date=1635410969]
Аз давах айрян, повръщаше всеки вид АМ. Но направих грешката да заменя гърдата с айряна и почна да се буди постоянно, а беше останало само кърменето преди сън. Затова спрях да давам нощно време храна. Беше на годинка и три месеца със заместени хранения, в които присъстваха и млечни продукти.
С номер 2, директно отбивам. Няма да си причиня втори път да набутам шише, после става ужасен за отказване навик.
[/quote]

# 148
Момичета, да попитам нещо - от около два дни усещам болка и втвърдяване на едната, днес и на другата гърда. Не е бучка, по-скоро цял твърд участък. Болезнено е, гърдата е топла. Това въпросното запушване на млечни каналчета ли е?
От какво се получава и какво да правя? За момента облекчавам с цедене и студени компреси, но пак се появява.

# 149
Дами, колко време след половин ампула аналгин мога да кърмя? Нищо друго не ми помогна. Не се ориентирам в e-lactancia късно означава да спра кърменето за 3-7 Т 1/2. Часове ли са това? Бебето е на 6 коригирани месеца.

Общи условия

Активация на акаунт