За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 97

• 19 171
  • 723
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Tytii, радвай се Joy Две позитивни неща виждам само - спи по 2 пъти на ден пак, което за мен е супер и до първия му сън съм сготвила обяд и имам време просто ей така да седна да пия кафе на дивана.
За ясла като почне хич не знам как ще се организираме.

# 526
О да отрази се само на сутрешното ставане,но днес вс е по старо му стана 7.20
Дано е все така.😇
Е като изключим едно будете през нощта 🤣с рев за баща й

# 527
  • София
В търсене съм на стерилизатир..... Може ли препоръки (до 20 лв например)

# 528

Аз имам на Nuvita за микровълнова, около 20лв беше. Върши работа, е вече 8 месеца по-късно започва да изглежда, е е за смяна, но ще изтрае още някой друг месец. Пък и за 20лв повече не мога да искам от него, доста си е ползван в началото особено. 😄 Виждала съм и на Лорели за около 15лв, но за нашата микровълнова е голям.

# 529
По-назад някой беше споменал, че е водил бебчето при ортопед чак към 4ти месец. Нашият бебок е на 2 месеца и нещо и не ми се иска в тази епидемична обстановка да го влачим по кабинети.

Докога може да се отложи въпросният преглед?

И на 2 месеца вие какви упражнения сте правили за раздвижване? Кога започнахте да слагате бебето за кратко по коремче и правихте ли нещо за раздвижване на крачетата?

Станислава, аз ползвам уред за студена стерилизация с таблетки. Всичко, което ти потрябва, се слага в разтвора. На мен лично ми е супер удобен. На края на деня просто сменям водата и слагам нова таблетка.

Последна редакция: вт, 02 ное 2021, 09:38 от mariamp28

# 530
Момичета, здравейте. Както бях писала, малкия имаше мораксела в носа, която лекувайме две седмици и половина и пи АБ. Има няма 10 дена след лечението, направи усложнения от нея- катарална ангина. Пак пи АБ 😭 Неделя бяхме на преглед - всичко ок. Обаче прозрачния секрет не спира от миналата сряда. Доктора в неделя изписа капки Коларгол, за сега няма ефект. В чудо се виждам вече.

# 531
Мен ми е идеално зимното време, иначе дъщеря ми бързо свиква със смяната.
Има упражнения по месеци, слагах я по коремче още след 1вата седмица и се справяше добре.
Може да се отложи и и аз лично не бих тръгнала сега по лекари. Ние ходихме 4тия месец.

https://maimunka.org/2010/08/%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%B0%D0%B6-%D0% … 0%B5%D1%82%D0%BE/
https://www.namama.bg/category/estestveno-razvitie/fizichesko-razvitie/

Ох,Тони, гадна работа...

# 532
В Чехия препоръчват слагане на коремче още веднага като се прибереш от родилното, така и правихме, за минута-две в началото по няколко пъти на ден. За крачетата нищо не са ни казвали като упражнения. Въртях ги като каране на колело заради газовете.

# 533
Още помня прегледа на педиатърката у дома, обърна я за 1 път по коремче и аз бях в потрес, хаха, но после и аз започнах.Малко след прегледа, няколко часа после падна и пъпчето,хихи.
Крачетата е полезно да се свиват и разгъват по ширина, не мога обясня добре.Педиатърът ни каза, често трябва да е.

# 534
  • София
Аз си взех от олх на Кангару,за 30 лв. Иначе са по около 70. Ако решиш,пиши лс да ти покажа модел 🙂

# 535
Стерилизатор до 20 лв може да се открие в бебешки магазин. Нашият е на Лорели, ама се оказа голям и така стои 😁 Ползвах стария метод с преваряване 😁

toni1189, в една наша аптека правят едни комбинирани мехлеми за бебета, много ги хвалят, за сополи, може да провериш във вашите аптеки или да разпиташ, ако не ти е проблем де. Аз си взех, може да се ползва и профилактично. Ама може да се посъветваш с педиатъра за всеки случай.

mariamp28, прегледът би трябвало да може да се отлага във времето, ама никой не знае кога ще свърши тази галимация. Ние свивахме и разпъвахме крачетата основно, в ютуб също има много клипчета 😊

# 536
Стерилизатор до 20 лв може да се открие в бебешки магазин. Нашият е на Лорели, ама се оказа голям и така стои 😁 Ползвах стария метод с преваряване 😁

toni1189, в една наша аптека правят едни комбинирани мехлеми за бебета, много ги хвалят, за сополи, може да провериш във вашите аптеки или да разпиташ, ако не ти е проблем де. Аз си взех, може да се ползва и профилактично. Ама може да се посъветваш с педиатъра за всеки случай.

mariamp28, прегледът би трябвало да може да се отлага във времето, ама никой не знае кога ще свърши тази галимация. Ние свивахме и разпъвахме крачетата основно, в ютуб също има много клипчета 😊
Тази галимация ясно, че няма да приключи, но сега е във вихъра си. Както ни предстоят и три поредни месеци с шествалентни ваксини ми се изправят косите...Мъжът ми го тестват на всеки 48 часа, но пак ми е супер изнервено. Ще спра да гледам новини, само се психирам допълнително. Ще си пускам влогове в Ютуб....Много ми допадат влоговете на NJ family, доста са разтоварващи, стига вече съм слушала от сутрин до вечер едно и също от година и половина Simple Smile

# 537
Аз я заведох на 4 месеца, според ортопеда не е късно, по - принцип каза, че до 6м е ок. Показа упражнения за ставите. Без памперс, с крачетата се правят въртеливи движения тип жабка до пълно разтваряне и така няколко пъти. По гръб я слагам рядко, за малко, защото имаме проблем с повръщане в тази поза дори и да не е яла. Доста добре си държи тялото и врата и без да е стояла в тази поза.
Не ви съветвам да ходите по прегледи в момента, защото един профилактичен преглед може да ви коства доста. Вчера се наложи да посетим лекар, пълни коридори, някакъв ад, чака се много. Да не отиде здрави и после да си завлечете я сопол, я нещо друго.

# 538
Да, това исках да обясня,като жабка се отварят.

# 539
Миналата година точно по това време пак имаше  бум на болни от ковид. Ако сте от Пловдив, ние бяхме в Селената  на преглед. При д-р Янакиев. Няма други освен деца. Може да чакате в колата даже и ксто дойде вашия ред да си влизате. Тъй като детските кабинети са отделни и си имат друг вход. Няма да имате контакти с други лица. И се ходи със записан час

Общи условия

Активация на акаунт