За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 97

• 19 169
  • 723
  •   1
Отговори
# 540
Благодаря на всички за съветите. Точно това ми е и на мен мисълта - зорлем да не си навлечем някоя зараза, по болниците се смесват всякакви, да не говорим по лабораториите какво чудо е. Не мога да си обясня как в някоя лаборатории смесват и пациенти, които се тестват за Ковид с останалите... Айде, при педиатъркара ми поне е по-спокойно. Жената си е направила кабинет в къщата и няма стълпотворение от народ. Щом може да се отложи прегледа при ортопед, така ще направя за момента Simple Smile Иначе не, не съм от Пловдив, в по-малък град сме в момента и общо взето има една болница в града, която ме ужасява.

# 541
mariamp28, и ние сме от по-малък град и въпреки, че има ортопеди в града, предпочетохме да водим детето в Стара Загора на частно. Съответно кабинета не се намира в поликлиника или болница, няма струпани хора, защото е само с часове.
Помислете и за такъв вариант. Реално изобщо не се знае тази пандемия кога ще отмине.
Сега ни предстои преглед при кардиолог и отново ще я заведем в частен кабинет извън болница, за да избегнем струпването на хора.

# 542
Относно бебешките ваксини: нали на 2я месец се бият 2 ваксини - една комбинирана за дифтерия, тетанус, коклюш, хепатит Б и една за Пневмококови инфекции... Поне така е според календара... В един ден ли ви биха двете ваксини на бебето или може да се отлагат да са в различни дни?

# 543
Всеки лекар практикува различно, нашата сложи в един ден двете и ротавирусната. Другия месец пак ще сложи двете в един ден, така прави с всички бебенца записани при нея.

# 544
  • Германия
При нас също слагат ваксините както са по календар, съответно тези заедно плюс ротавирусната ваксина.

# 545
  • София
Различно. Нашата педиатърката категорично отказва да бие по 2 ваксини наведнъж и слагахме по 1 на месец.

# 546
Ще видим утре какво ще каже. При вас как им понесоха ваксините?

# 547
И ние сме слагали по 2 ваксини.
Никога не е имала реакция след ваксини.

# 548
Ще видим утре какво ще каже. При вас как им понесоха ваксините?
В нашия случай сложи само шествалентната. Нямаше реакция. Сложих Куул пач лепенка след като се прибрахме вкъщи.  Каза, че иска поне 2 седмици отстояние да има между ваксините.

# 549
Сложиха ги едновременно ваксините, не е имала реакции.

# 550
Различно. Нашата педиатърката категорично отказва да бие по 2 ваксини наведнъж и слагахме по 1 на месец.

И ние никога не сме слагали 2 на веднъж

# 551
Тези, които слагат само по 1 са рядкост. Масово слагат по 3 на веднъж.

# 552
Слагаме по 1.През месец или поне 2 седмици, различно, вече ги сложихме всички

Имаше 2 пъти реакция, веднъж температура и веднъж обрив и температура от морбилито
Ротавирусната я отказах.

Говорете с лекаря, зависи как процедира.

# 553
И ние ги слагахме по една.

# 554
Две наведнъж  заедно с ротавирусната. Реакциите бяха сънливост, раздразнителност и подуване на крачетата.След втората вдигна за кратко и лека температура,  не съм давала нищо.

Общи условия

Активация на акаунт